Najdi forum

PREBERITE

pozdravljeni
Moram vam povedati, da sem danes dobila težko pričakovane izvide od gastroenterologa, to so namreč prvi izvidi, ki kažejo na motnjo v metabolizmu, da so našli kaj oprijemljivega po tolikih letih iskanja.Sedaj je tudi uradna medicina potrdila moj sum. Zdravnika sem namreč prosila, da mi da izmeriti sladkorje v krvi, ker sem čutila, da mi nagajajo in res imam prenizko saharozo, maltozo in laktozo v krvi.Pred pregledom gastroskopije sem zvečer zaužila tri piškotke(princes), naslednji dan je na gastroskopiji zaradi tega pokazalo močno vnetje gastritis in bulbitis-ranice vse do dvanajsternika.Imam HISTOLOŠKO kronični duodenitis, kar kaže da gre za alergije. In še to, na sluznici kaže odsotnost disaharidaz(odsotnost encimov). Kateri encimi spadajo v skupino disaharidaz, moram še izvedeti, ali ve to kdo od vas ? Ajtim, prosim za vaše strokovno mnenje.
Še to, moram še k specialistu dietologu, tam bom verjetno zvedela kaj več.
Bay
GRACIELA

Draga Graciela, midve sva se pogovorili in izmenjali izkušnje že telefonsko.
Morda bi bilo koristno, če bi vprašanje postavili še na katerem izmed medicinskih forumov, npr. tukaj:
Verjetno bo potreben tudi pregled pri endokrinologu.
Sporočite, kakšen bo nasvet dietologa.

Še ena koristna povezava:
(od tretjega poglavja naprej: Kaj je hipoglikemija…).

Lepo vas pozdravljam!
Veronika

Pozdravljeni !
Po pogovoru z dijetičarko sem dobila na dom pošto.
Gre za motnjo sladkorjev, pomanjkanje encimov, saharaza, maltaza, laktaza
Gre za prekomerno rast bakterij v črevesju, to lahko pride zaradi:
-prekomerne uporabe zdravil proti kislini kot so ultop…
-manjše kislosti želodca
-osljabljenega imunskega sistema
-spremenjenega mikrobnega okolja(po antibiotični terapiji)
Zato pride do pomanjkanja folne kisline in vitamina B12 !

Moja dieta je sedaj taka:
SPECIFIČNA OGLJIKOVO HIDRATNA DIETA:

NI DOVOLJENO:
-SLADKORJI:kruh. sladkor,saharoza,fruktoza glukoza,ali kakršen koli drug predelan sladkor.
-vsa konzervirana zelenjava, cikorija
ŽITA IN ŠKROBNE JEDI pšenica, oves ,riž, ječmen, ajda, rž, krompir,kruh, testenine, kvas, kostanjeva moka, riževi otrobi, soja, morske alge in bio produkti morskih alg
MESO:konzervirano meso, hrenovke, klobase pečenice, pašteta. Mesni izdelek ne sme vsebovati aditive(žita, žit. produkti, škrob, sladkor)
MLEČNI IZDELKI:mleko, sojino mleko, laktozno mleko, sveži siri, industrijski jogurti, sirotka, sladka in kisla smetana
SADJE:konzervirano sadje (SAM ŠE UGOTAVLJAŠ, KAJ TI NE ODGOVARJA , to izločiš)
OSTALO:margarina, ind.majoneza, sladoled, bonboni, čokolada, balzamični kis, kečap, ind. mešanice oreščkov, laneno seme, cvetni prah, žvečilni, instant juhe, tofu, konz.paradižnikova mezga-omaka, instant kava, pektin, inulin, lignin, gume, škrobna sladila:granulirana fruktoza, dekstroza, glukoza, dodatki železa(ker vzpodbujajo veliko infekcij v črevesju) javorjev sirup, koncentrirani sokovi.

Verjemite mi, temu verjamem, ker sem poskušala z makrobiotično prehrano in mi je sedaj zelo žal.
Zato vam svetujem, preden se odločite za bilo katero prehrano, dobro premislite, lahko da imate tudi vi pomanjkanje kakega encima, to težavo vam ugotavlja spec.GASTROENTEROLOG

Zahvaljujem se vam za trud in za izčrpne informacije.

Kaj pa sploh lahko jeste ?

graciela nadaljuje:

Kadar se O.G.ne prebavijo popolnoma in se ne absorbirajo iz tankega črevesa v krvni obtok, ostajajo v črevesu in služijo kot vir hrane in energije mikroorganizmom v tankem in debelem črevesu. Mikroorganizmi proizvajajo škodljive KISLINE; PLINE IN TOKSINE, ki lahko poškodujejo sluznico tankega črevesa, lahko uniči encime na površini črevesnih celic(laktaza, saharaza, maltaza) in na ta način še bolj ovira prebavo in absorbcijo, kar povzroči nadaljnje povečanje št. bakterij. Poškodbe mukoznega tkiva vključujejo tudi poškodbe črevesnih resic(mikrovilov). Zaradi pomanjkljive astorbcije lahko pomanjkanje FOLNE KISLINE IN vitamina B12 poslabša razvoj mikrovilov, hkrati pa nenormalno debela plast MUKOZNEGA tkiva preprečuje kontakt med encimi mikrovilov in zaužitimi O.G. , kar povzroči tudi driske.

Če vse skupaj dobro razumem, zato zaužiti O.G. ne morejo v kri in smo zato vedno švoh, hkrati pa nam še škodujejo in nas zastrupljajo, ne vem če to velja za vas, zame verjetno že.

Od brošur z bio resonanco sem našla tole morebitno povezavo.

ALERGIJE IN GLIVICE
Piše, da v našem črevesju obstajajo glivice kvasovke, posebno CANDIDA ALBICANS in vse je v redu, dokler jih ostale pridne bakterije lahko obvladujejo in nadzirajo oz. vzdržujejo biološko ravnotežje. Če pa so te dobre bakterije oslabele, se lahko kvasovke brez ovir razbohotijo. Tedaj govorimo o MIKOZI . Takšna bolezenska slika lahko nanese zaradi nezdrave prehrane (preveč sladkorja), zaradi preobremenitve s kovinami(npr. živo srebro) oz. zdravili, kot so: antibiotiki, kortizon, in hormoni. Glivice v rodu CANDIDA tvorijo različne toksine(strupe), imenovane mikotoksini, in ob fermentaciji hrane tvorijo najslabši alkohol. To v črevesju povzroči nastajanje plinov, krčev in neredne prebave . Črevesni limfni vozli se zastrupijo, kar še bolj oslabi imunski sistem, s tem pa nastane dovzetost za okužbe in zmanjša se odpornost organizma.
Strupene snovi pridejo skozi črevesno steno v kri, od tam naprej v jetra .To jetra obremeni, preostanek strupa pride v druge organe, kjer lahko povzročijo bolezenska stanja, kot so :utrujenost, glavobol, koncentracijske motnje ali celo depresijo.Tudi to je ugodno za nastanek ali širjenje alergij, alergije na živila, kožnih izpuščajev, nevrodermitisa, celo astme.
Z znanstvenimi raziskavami so ugotovili, da ima polovica prebivalstva črevesne glivice, pri alergikih je tega 80%, pri nevrodermitikih 90%. Nekateri zdravniki trdijo , da so črevesne glivice normalni prebivalci črevesja. BICOM terapevti pa opažajo, da so po zdravljenju črevesnih glivic mnogi od trdovratnih boleznskih znakov, ki do tedaj niso bili pojasnjeni, izginili.

Zgoraj navedena SPECIFIČNA O.G. dieta velja tudi za bolnike s:črevesnimi obolenji, slabo prebavo, nervoznim želodcem, kronično diarejo, spastičnim kolonom, Chronovo boleznijo, celiakijo in cistično fibrozo .
V nadeljevanju bom napisala, kaj lahko jemo.
BAY
GRACIELA

Pozdravljeni
Graciela nadaljuje:
Hrana, ki jo lahko jemo ljudje s pomanjkanjem encimov disaharidaza, je:
SLADKORJI :dovoljen je samo med, če ga prenašate
ZELENJAVA: brokoli ,cvetača, zelje, artičoke, bučke, česen, čebula, špinača, zelena solata, gobe, repa, kapre,beluši, jajčevci, grah, pesa, korenje, zelena, olive, vodna kreša(seveda v primeru, če vse to prenašate )
STROČNICE:leča, grah, fižol, stročji fižol
MESO:nepredelano meso: govedina, svinina, jajca, piščanec, puran, divjačina, zajec, jagnjetina, prepelica, ribe, ostriž, lupinarji. Nekateri izdelki iz predelanega mesa so dovoljeni v primeru, če ne vsebujejo nobenih prepovedanih aditivov(sladkorja, škroba, žitnih produktov in ostalih prepovedanih snovi) ;
jajca, pršut, šunka(če sta obdelana samo s soljo); konzervirane ribe(potrebno je natančno prebrati etiketo, konzervirane ribe v olju ali v vodi so sprejemljive, če ne vsebujejo nikaršnega drugega dodatka)
MLEKO, MLEČNI IZDELKI: siri(uživati očasno): edamec, gauda, gorgonzola, parmezan, roquefort, canembrent; doma narejeni jogurt, ki se je fermentiral 24ur; maslo
SADJE, OREŠKI IN SEMENA: avokado, jabolka, marelice, dozorele banane(črne pike na lupini), pomaranče, melone, nektarine, datelnji, jagode, kivi, kokosov oreh, češnje, citrusi, grejpfurt, breskve, kaki, tropsko sadje, hruške, grozdje, rabarbara, suhe slive, kostanj, rozine; oreščki: kikirikiji v lupini, naravno kikirikijevo maslo, barazilski oreščki, mandelnji, orehi, lešniki, ameriški oreh, pistacije(semena so dovoljena šele po 3 mesecih brez simptomov); mandeljevo mleko, mandeljevo maslo, kokosovo mleko.
OSTALO:gorčica, kis, olivno olje, senično olje, kokosovo olje, sojino olje, mandljevo olje, avokadovo olje; citronska kislina, lecitin, glicerin, glicerolaskorbinska kislina; muškatov orešček, poper, soda, cimet; sladila:saharin, ciklamat, aspartam; razdrečen čaj, razredčena črna kava; sok(brez dodanega sladkorja!): jabolčnik(rjave barve,narejenen iz stisnjenih jabolk, razdrečen z vodo), brusnični sok (lahko oslajen s saharinom ali medom), grozdni sok, sok iz grajpfruta, ananasov sok(razdrečen), paradižnikov sok(konzerviran, dodatek soli)
VENDAR JAZ OSEBNO OD TEGA LAHKO JEM LE POLOVICO HRANE!!!

New Report

Close