Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Prehrana in varnost živil Prebavljanje mesa

Prebavljanje mesa

Zdravo, nekje sem brala, da se meso – predvsem govedina in svinjina v crevesju prebavljata 90 ur?
Torej ce pojem kuhano govedino, 4 dni ne bom normalno hodila na blato ali pa bom zaprta. Je kaksna opcija, da po zauzitju tega “tezkega mesa”, vseeno spodbudis crevesje, da normalno odvaja? Imam hude tezave z zaprtjem, nekaj casa sem bila zato na brezmesni dieti in me skrbi.
Hvala za odgovor

Res se meso prebavlja dlje in počasneje kot zelenjava.
Prebavo oziroma peristaltiko črevesja spodbujajo vlaknine. Če imate težave z zaprtjem vam svetujem, da jeste živila bogata z vlakninami (otrobi, listnata zelenjava, izdelki iz polnozrnatih žit, laneno seme…) poskrbite tudi za ustrezno črevesno floro z uživanjem probiotikov in ne pozabite na zadostno količino tekočine.
V teh dneh si privoščite obilo svežega regrata, ki ima še veliko drugih pozitivnih učinkov.
Ko ležete, pa z rahlimi krožnimi gibi masirajte trebuh, s tem boste tudi spodbudili delovanje.

mag. Iva Verbnik *** Solis-TR d.o.o. *** [email protected]

New Report

Close