Pozdravljeni,
stara sem 30 let, že nekaj časa me pestijo težave, ki jim ne najdem vzroka. Pred 4-meseci se je pričela bolečina na levi strani mehurja-področje jajčnikov, na kar se je bolečina pričela še na desni strani, torej nekako na obeh straneh mehurja oziroma malo višje. Ginekologinja mi je v štirih mesecih pregledovala rodila večkrat, vendar ni opazila nič posebnega. Zato mi je predlaga da preverim kako je s črevesjem. Naredila sem UZ trebuha, kjer se ni videlo nič posebnega, na gastroskopiji so mi ugotovili blago enostavno vnetje sluznice želodca in dvanajsternika, prav tako so mi naredili teste za bakterijo in ceikalijo vendar je vse v redu. Pred 5.leti sem imela žolčne kamne zato so mi odstranili žolčnik. Zdravnica mi je sedaj predlagala kolonoskopijo. Sedaj sem pričela z dieto, brez vsega sladkega in mlečnega in se mi je stanje rahlo popravilo. Na blato hodim redno, v njem opažam le neprebavljeno hrano, driske nimam, tudi zaprta nisem, tudi krvi nisem opazila, včasih imam le občutek rahlo napihnjenega trebuha in občasne vetrove, vendar bolečina ni vezana na same vetrove. Prosim za vašo mnenje ali je nujna kolonoskopija. Drugače še naj omenim da sem tudi zelo čustvena oseba in vem da stres tudi slabo vpliva na prebavo.
lp Silvija
Pozdravljeni.
S kolonoskopijo izključimo morebitne bolezenske spremembe na širokem črevesju in končnem delu ozkega črevesja. Težave, ki jih navajate sicer gredo v sklop simptomov razdražjivega črevesja. Vendar, če vam je osebna zdravnica priporočila preiskavo, vam svetujem, da jo opravite.
LP
Pozdravljeni
Svetujemo omejitev mascob v prehrani sicer pa lahko jeste vse kar vam ne dela tezav
Pozdravljeni!
Glede na prejšnje sporočilo, v zvezi z bakterijo Helicobacter, dodajam še, da sem bila tudi že večkrat
na ultrazvoku trebuha, zadnjič letos junija, vse b.p., pred približno letom in pol, pa tudi
na kolonoskopiji, tudi vse b.p.Tudi ginekološki pregled lani je bil brez posebnosti.
Zanima me predvsem, ali so te bolečine res posledica bakterije, ali bi lahko bilo kaj drugega??
Hvala za vaš odgovor in lp
Pozdravljeni.
Zežave niso posledica same okužbe bakterije, ampak vnetnih sprememb, ki jih ta bakterija povzroča na sluznica želodca ali dvanajstnika. Če z gastroskopijo niso ugotovili sprememb je možno, da so težave zaradi drugih vzrokov.
LP