Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Prehrana in varnost živil prebava otroka (Jazon)

prebava otroka (Jazon)

Avtor: jazon
Naslov: Re: prebava.

Lepo pozdravljeni
Mene pa zanima, kakšno hrano priporočate za dve leti starega otroka, ki trpi za hudo zaprtostjo. V bolnici so naredili ”preklop” črevesja in sedaj ima vrečko za blato. Nima pa nobenega apetita, tako da je že tri tedne na infuziji. Odklanja tudi tisto hrano, ki jo je imel prej najraje.
S čim mu spodbuditi tek. Hvala za nasvet.

Spoštovani,
Nekaj težav sem imela z urejanjem, pa sem skoraj izgubila vaše sporočilo.

Glede na to kar opisujete je bolj problem v teku, ki ga otrok nima, saj če dobiva samo infuzijo črevesje nima kaj zares predelovati in zato tudi izločanje ni ustrezno.
Pomembno je, da bi otrok spet začel jesti hrano. Pri vzbujanju apetita pomagajo predvsem grenčice (ki pa jih bo otrok še hitreje zavrnil) lahko pa tudi nekateri zeliščni čaji (pehtran, rman, bazilika, črna meta, laneno seme), vendar poskusite z zelo blagimi čaji.
Verjamem da ste poskusili že z vsemi mogočimi prepričevanji in igro, da bi pojedel vsaj malo, kajti, ko bi pojedel vsaj malo, bi se mu ob tem zbudil tudi tek. Poskusite torej s čaji (zelo blagimi), potem pa spet ga toliko zamotiti, da bo nekaj dal v usta (vzemite njegovo priljubljeno jed). Mislim, da vam bo pri tem najbolj pomagala igra, da ga zamotite.
Upam, da vam to čim prej uspe.

mag. Iva Verbnik *** Solis-TR d.o.o. *** [email protected]

New Report

Close