Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Zdravo življenje Kajenje prebava, kg, nekajenje in še kaj

prebava, kg, nekajenje in še kaj

Trenutno teče moj tretji mesec brez cigarete in z odvajanjem nimam nobenih težav, počutim se čisto nekadilsko, nikoli me ne prime, da bi prižgala cigaret. Ampak v teh dveh mesecih sem pridelala 10kg! Prebava en velik minus.
Vedela sem, da bom imela težave z odvajanjem, zato sem takoj začela jesti več vlaknin, več tekočine, polnozrnate izdelke, sadje, zelenjavo, skratka zdravo hrano. Mojega odvajanja ali sploh ni ali pa je minimalno. Ko grem na blato, se ne napenjam preveč, običajno gre kar zlahka, samo količina je premajhna. Če bi izrazila v procentih, zdaj odvajam 20% tistega kar sem pred prenehanjem kajenja. Poleg tega sem povečala vnos sladkarij, ampak vseeno mislim, da moj vnos kalorij ni sorazmeren z 10kg plusa.
Zaradi “komirane” prebave se ne pocutim napeto in napihnjeno, le vetrove imam nenormalno pogoste in smrdeče. Nikoli v življenju nisem imela tako, še celo po kislem zelju in pasulju ne!

V tem času sem opazila še eno stvar in sicer, da je moja koža zelo spremenila vonj, včasih celo prav smrdi. Poleg tega se zdaj tudi potim bistveno več, kar se nikoli prej nisem, ampak to še nekako pripisujem povečanju teže. Znoj pod pazduho bolj smrdi, tako kot recimo v času tik pred menstruacijo, samo da zdaj ima tak vonj tudi sredi ciklusa.

Torej zanima me, kako naj ustavim rast kg in spodbudim prebavo? Je vse to posledica odvajanja kajenja ali mogoče kaj drugega?

Verjela ali ne po skoraj pol leta kajenja sem pridelal 15 kg. To se mi je pred tem zdelo praktično nemogoče. Vmes namreč zaradi poškodbe nisem tekel. Z rednim lahkotnim tekom 3 krat tedensko so se sedaj kilogrami ustavili.

Po mojem imaš dokaj učinkovit način. Začne se lahko:
– spiješ kavo z mlekom, potem kozarec ali dva vode,
– drugi del je težji in za nekatere neizvedljiv, potem greš lahkotno ampak res lahkotno, sanjavo, meditatvino TEČ. Pretiravam, da boš videla, da pri teku ne smeš nikoli biti zadihan. Za začetnike malce, ampak res malce hitreje kot hoja.

Prvič s tekom porabiš nekaj kalorij. Po izkušnjah drugih tekačev deluje pri mnogih tek odvajalno, pospeši prebavo.

Imaš pa še drugo možnost, da začneš kupovati vsemogoče pripomočke in revije o hujšanju in dietah, se priklopiš na forum in debateraš o vseh mogočih dietah. Brez zgornjega ne verjamem v uspeh.

V prvem stavku je po skoraj pol leta NEkajenja sem pridelal 15 kg.

Kje tečeš “gruber”? Iščem partnerja za tek… hehe 🙂

ČEZ DRN IN STRN. Hvala za povabilo ampak moj tek je sedaj večinoma zjutraj pred službo.

New Report

Close