Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Prebava dojenčka

Prebava dojenčka

Pozdravljeni,

naša dojenčica je stara 4,5m in ima še vedno težave s prebavo. Je polno dojena. Takoj, ko se začneva dojiti, se ji začne zelo glasno pretakati po črevesju in zato se začne velikokrat na prsi jeziti in se odstavlja. Prav tako se ji nato med spanjem dogaja enako-glasno pretakanje in prdenje. To jo prebuja, včasih se prebudi v krikih. Med spanjem pa pogosto krili z rokami in nogami kot moroojev refleks. Ponoči se prebuja na 3 ure in pogosto ne sprejme prsi. Ali je to še nezrela prebava? Vsak večer tudi težko zaspi, ker jo očitno začne še bolj zvijati v trebuščku. Zvečer ji zato včasih dajemo Antiflat kapljice. Bi ji morda pomagal Coliprev, če je morda laktozno intolerantna? Lahko dodajanje encima “poleni” črevesje in ga zato ne bo samo začelo dovolj proizvajati?

 

Hvala in lp

Samo prijavljeni uporabniki lahko vidijo priponke.

Bolj kot izjemno redke bolezni (npr. laktozna intoleranca pri izključno dojenem otroku) je verjetnejši refluks iz želodca v požiralnik, ki povzroča točno takšne težave, kot jih opisujete. Če otrok zaradi tega tudi slabše pridobiva na telesni teži, je potreben posvet s pediatrom in ev. napotitev na dodatno obravnavo.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close