Pozdravljeni,
nevem ali moja tema spada v vašo.. pa vendar.
Odnekdaj imam probleme z prebavo oz z zaprtjem. Če grem poleti na doput sem zaprta vseh 7 dni..tako, da me že pošteno boli trebuh, ko pa pridem domov me takoj požene (brez zdravih, kašne določene hrane,..) Okdr živim pri fantu je zaprtje še vedno pristotno. Recimo, da grem na blato 2x na teden (nekako sem se privadila na drugo okolje).. Vmes sploh nimam občutka oz potrebe po tem, da bi mogla na WC..potem me pa kar enkrat prime (ponavadi po kašnem jabolku zjutraj)…so pa dnevi, ko grem tudi 2-3x na dan…
Sedaj pa sem zaprta že skoraj 5 dni…probala sem že jesti suhe marelice pa ni nič pomagalo.. kupila sem si laneno seme ga popoldan zmešala z mlačno vodo in spila – po pol ure sem mogla na WC,vendar ni bilo veliko…danes sem ponovno spila laneno seme, pojela dosti sadja,.. pa še vedno nič
Napihnjena sem že kod žoga ali pa kakor da bi bila noseča (nisem..sem na KT in imam redne menstruacije) .. in me že začenja boleti spodnji del trebuha.
Za zjutraj sem si pripravila Donat….zanima me kako naj uredim svojo prebavo? … moj fant s tem nima problema, pa se ne giba dosti, ne je veliko sadja/zalenjave,.. jaz pa sadja pojem veliko, gibam se občasno, edino kaj je problem, je da premalo pijem (2-3 kozarci tekočine na dan) ..
Tole že postaja nadležno .. zato vam pišem, za kak nasvet… po nekih odvajalih pa nebi rada posegala,.. ampak če bo potrebnoo pač bom..
Lep pozdrav
pozdravljeni
veliko ljudi ima težave z zaprtjem. vzroka pogosto ni in ljudje se temu privadijo.
osnovna, res osnovna napaka je, da premalo pijete. pri zaprtju je potrebna dobra hidracija vsaj 2 litra tekočine dnevno. si dodatki ( laneno seme itd) namreč brez tekočine ne delujejo.
lp
Hvala za tako hiter odgovor!
Danes zjutraj sem spila 0,5l Donata .. bil je odprt od včeraj zvečer.. ko sem ga spila me je potem nekaj črvičilo to je pa tudi bilo vse … šla sem 1x na WC vendar tako malo, in pošteno sem se ‘namatrala’ da je prišlo kaj iz mene. Trebuh me je začel v spodnjem delu spet boleti, zato sem šla v lekarno, saj so mi priporočili Dulcolax dražeje,ker naj bi 100% pomagali in to hitro..v lekarni mi jih niso (kljub temu da so plačjivi) niso ravno hoteli dati, češ, da sem premlada (nevem, mogoče so mislil, da hočem hujšat?!!!) .. zato so mi dali surup Lactecon .. spila sem ga 3 žlice z skoraj pol lita vode in sedaj čakam, da vidim, ali bo prijelo..srčno upam da že danes ali pa vsaj jutri.
Se bom pa vsekakor potrudila čimveč piti!
Lep dan še naprej