Lep pozdrav!
Moje ime je Tilen in star sem 20 let. Pred kakšnim letom in pol sem imel težave z drisko ob zaužitju alkohola ali mlečnih izdelkov. Bil sem na gastroskopiji in ugotovili so,da imam nekakšno rano na požiralniku. Dobil sem tablete lanzul,ki sem jih jemal 1 mesec, nato se je stanje izboljšalo,le da sem od takrat naprej hodil na blato 2 do 3x na dan in bilo je trdo. Sedaj se mi pojavlja problem,da me tišči v želodcu,jezijo me vetrovi in blato je postalo bolj tekoče(pocasto).V blatu ni krvi in ne sluzi. Kaj je lahko narobe????
Hvala za odgovore.
Spoštovani!
Lahko gre za z bakterijo HP povzročeni gastritis, lahko pa katerokoli vnetje v zgornjih prebavilih. Ker ste že jemala zdtavila in ste že opravili gastroskopijo, ni to prva preiskava, ki vam bi jo svetovala, ampak ultrazvok in morda kasneje še enkrat gastroskopijo. Zdravljenje naj bi bilo ciljano.
LP, Marija Š. Gašperšič
Že nekaj časa imam bolečine v trebuhu na levi strani spodaj. Bolečine so se začele pojavljati, ko sem rodila hčer pred 11 leti. V tem času sem že bila na koloskopiji, pa ni bilo nič posebnega. ginekološko tudi pravi specijalist da ni povezave. Bolečina se iz leta v leto stopnjuje. zdnje čase pa imam težave tudi z želodcem. Ne smem pojest nič papriciranega, kislega, ne smem tudi nobenih kupljenih sokov.
Ker me boli želodec. Jem povečini hrano , ki jo kuham sama in se izogibam snovi , ki opazim, da mi škodijo.
Zadnje čase pa opažam, da tudi to ni dovol. Bolečina v trebuhu se stopjuje,vedno bol pogosto imam vetrove in napet trebuh. Bila sem pri osebni zdravnici in ji opisala težave, ki jih imam in mi je pedpisala tabletke Nolpaza.
Nimam občutka da je kaj bolše. Zanima me. Kako si lahko sama pomagam? In če je možno da me boli v spdnjem delu trebuha tudi od hrptenice?
LEP POZDRAV.
Spoštovani!
Zdravilo Nolpaza predpišemo za zdravljenje bolezni zgornjih prebavil. Če po preteku 2 tednov težave ne minejo ali če so prisotni alarmni znaki, svetujemo narediti gastroskopijo.
Bolečine levo v spodnjem delu trebuha lahko izvirajo tudi iz sečil, morda hrbtenice. Oboje je treba preveriti. Treba je narediti UZ trebuha, pregled krvi, urina, morda rtg hrbtenice.
Sami lahko pijete čaje proti napenjanju, jeste lahko prebavljivo doma pripravljeno hrano in telovadite.
LP, Marija Š. Gašperšič
Spoštovani;
Star sem 19 let, in imam že nekaj časa probleme s prebavo. Blato odvajam na približno 2x na mesec pa tako trdo in boleče da ob tem krvavim. To spremljajo pogoste bolečine v spodnjem in leve delu trebuha.
Redno sem telesno aktiven, in prehranjujem se normalno( razen zelenjava)…. Redno pijem donat, in razne sirupe itd…
Prosil bi vas za odgovor.
pozdravljeni,
v kolikor se vprašanje nanaša na krvavitev: krvavitev iz anusa je najverjetneje posledica hemoroidalnih vozličev, ki se nahajajo na izhodu črevesja.
sicer pa je ob zaprtju pomembno, da pijete veliko tekočine, priporočamo tudi raznoliko prehrano, bogato z vlakninami ( zelenjava, itd.).
lp
Zanima me sledeče….prešnjo sredo sem občutil napetost v trebuhu in močno pretakanje plinov prav klokotanje kot bi mi vrelo v čerevesju, najprej sem dvakrat odvajal normalno nato pa se je 3x pojavila povsem vodena driska, naslednji dan driske ni biklo več so pa šli masovno vetrovi od mene ( ne kratki ampak par sekund dolgi) po izločanju vetra mi je bilo bolje. Zadnjih 6 dni sem jedel zeljno juho za kuhanje in driske nisem imel, blato je bilo mehko in pocasto ( dijeta zajema vsak dan vsaj en krožnik zeljne juhe in veliko sadja in zelenjave )…sem pa občasno spet občutil glasno pretakanje plinov po črevesju in včeraj sem po normalnem odvajanu blata spet imel 1x povsem vodeno drisko, to se je danes zgodilo ponovno s tem da sem danes po enem normalnem odvajanju imel sedaj 4x povsem vodeno drisko…Krči so rahli in nimam bolečega trebuha….Drugače hodim redno na kolonoskopije in sem jo imel na zadnje leta 2008 ki je bil b.p…za kontrolni pregled od 6-7 let, to je letos ali naslednje leto….Imam pa večkrat te simptome da občutim pretakanje plinov po črevesju ki so prav glasni…star sem 45 let….kakšno je vaše mnenje
pozdravljeni
težave bodo zelo verjetno le prehodne in bodo spontano izzvenele. priporočam lahko prehrano, dovolj tekočine. v kolikor se težave po 2 tednih ne bodo umirile obiščite vašega izbranega zdravnika.
lp