Najdi forum

Prebava

Spoštovani!

Sem skoraj eno leto po operaciji žolčnih kamnov. Nekaj časa je bilo z mojo prebavo vse v redu, razen menjavanja driske in trdega blata.

Sedaj pa se mi dogaja, da me ko izločam blato vedno boli v spodnjem delu trebuha, poleg tega me črviči v trebuhu. Blato je rumene oz. rjave barve, včasih trdo, drugič driska in pa velikokrat sluz, ki pa je prozorna.
Približno 2 meseca me boli na desni strani v spodnjem delu, včasih pa se dvigne bolečina tudi v predel ledvic in križa, prav tako pa imam občasno špikanje ali pekočo bolečino v oz. okoli popka.
Ginekološko je vse BP.

Je lahko to tudi kakšno prikrito vnetje slepiča? Ali je sum na kakšno obolenje črevesja?

Poleg tega imam že 3 leta ANOGENITALNO (veneričino) BRADAVICO, veliko 2-3cm skoraj pri zadnjični odprtini. Je lahko to povezano? Kakopoteka odstranitev take bradavice? Je nevarna?

Hvala lepa za Vaš odgor!
Lepo pozdravljeni!
Danaja

Pozdravljeni!

Po operaciji žolčnika se velikokrat spremeni prebava zaradi agresivnih žolčnih kislin, ki se sedaj prosto izločajo v črevo. Velikokrat se lahko pojavijo driske in krči v trebuhu. Blato je zaradi žolča rumene barve. Težave, ki jih opisujete gredo lahko tudi v sklop iritabilnega kolona, še zlasti, če ponoči nimate težav. Na osnovi opisanega se ne da izključiti ali gre za vnetno dogajanje v črevesju ali trebuhu. Vnetje slepiča je ponavadi akutno dogajanje, ki zahteva operativni poseg.
Anogenitalna bradavica ni razlog za opisane težave. Sama bradavica ni nevarna je pa nadležna zadeva. Odstranijo jo proktologi, žal vam ne znam povedati na kakšen način, ker teh posegov gastroenterologi ne delamo.

Lp,Nataša Smrekar

New Report

Close