Najdi forum

Prebava

Spoštovani,

približno 1 mesec sem v spodnjem delu trebuha, na desni strani občasno opažal ostro bolečino, ki je hitro minila. Sedaj tega ni več, tudi na otip (tudi ob močnem pritisku) ne boli, opažam pa, da me malce zaboli ob določenih gibih – npr. ko se sklonim. Občasno na tej strani čutim tudi pritisk.

Novembra in decembra sem imel tudi težave s prebavo – prisotno je bilo veliko sluzi, enkrat pa se je na površju blata pojavila tudi kri. Vidne krvi od takrat naprej ni bilo.

Novembra in decembra sem zaradi suma ponovitve vnetja obmodka v zelo kratkem času jemal Ciprobay, Efloran in Sumamed. Bi lahko to vplivalo na težave? Težave so se namreč začele 1 dan po prenehanju jemanja vseh antibiotikov, vmes jih ni bilo.

Prebava je sedaj normalna, sluzi ne opažam. V tem času so mi 2x delali hemogram, ki je bil bp.

Mimogrede, pred parimi leti sem imel cca. 1 leto nepojasnjene prebavne težave, ki so nato same izvenele. Opravili so celo vrsto preiskav (proktoskopija je pokazala je hemoroide, jejunoileografija ni pokazala ničesar, preiskave blata so bile bp).

Lep pozdrav in hvala za odgovor.

Pozdravljeni!

Glede na opisano bolečino je potrebno izključiti ingvinalno kilo.

Po zdravljenju z antibiotiki se lahko pojavijo težave s prebavo zaradi “uničenja” normalne črevesne flore, v teh primerih pomagajo probiotiki.

Pozdravljena,
pred tednom dni me je začel boleti želodec, bila sem napihnjena in bilo mi je slabo, blato je bilo mehko( ne tekoče) in svetlo. Čez 2 dni se je želodec umiril, blato je še vedno isto, me pa bolj pogosto zbada v žlički. Nisem opazila, da bi se spremembe pojavile po določeni vrsti hrane. Občasno me zbode tudi še v želodcu, vendar le za kratek čas. Slabost se ne pojavlja več. Zanima me, ali bi bilo dobro obiskati zdravnika, ali gre mogoče le za posledice stresa, ali pa bi bila možna kakšna viroza.

Lp in hvala za odgovor

Viroza je možen vzrok driski, pogledati pa je treba tudi žolčnik. Naredi se ultrazvok.Možen razlog je tudi vnetje sluznice želodca, tako zaradi okužbe s HP kot drugimi povzročitelji.

Lap pozdrav! Marija Š. Gašperšič

**************************************** Marija Štefančič Gašperšič, dr. med., spec. družinske medicine

New Report

Close