Najdi forum

pozdravljene!

Tole vprašanje ne spada ravno na ta forum, ampak, ker je ta forum najbolj aktiven in zelo prijazne mi boste pomojem znale svetovati.

Imam manjši problem s prebavljanjem; namreč ne grem pogosto na veliko potrebo. Ali mi lahko kdo svetuje, kaj naj jem (katero sadje, zelenjavo) ali kakšen čaj, da bi prebavo/izločanje malo pospešila ?

Najlepša hvala in lep deževen dan

ponavadi pomaga veliko balastnih snovi – razne solate in druga zelenjava ter lim manj ‘zapiralnih snovi’. vsak dan za kosilo velika dklesa solate, pa bo. mogoče imaš pa res bolj počasno prebavo, proti kateri pa pomoje ni kakšnega čudežnega zdravila..

lp, inge

Poskusi vsako jutro zajterkovati mleko z ovsenimi kosmiči in lanenim semenom. Meni je to uredilo prebavo za veliko let, ko pa sem januarja začela s 3md, in sem dopoldne jedla le sadje se mi je prebava zopet čisto sesula. Kljub ogromnim skledam solate, zelenjave, veliko sadja imam podobne probleme kot ti. Zato sem se odločila, da se vrnem na moj klasični zajterk, kot sem ga napisala, in mi ga je predpisala Sentočnikova, upam, da se mi ponovno uredi prebava. Poskusi tudi ti.

Pozdravček

malo smo se narobe razumele. Te moje težave so se pričele sedaj v zadnjem tednu oz. se ne pojavljajo tako pogosto. Drugače je z mojo prebavo vse v redu; gibam se dovolj, saj sem aktvna športnica, spijem tudi dovolj tekočine. Zato me zanima, če obstaja kakšno sadje ali čaj, ki bi trenutno malo pomagal?

Hvala še enkrat

Od sadja odpirata grozdje in pa kivi. Prav tako kuhane suhe slive, njihova voda tudi.

V VSAKEM PRETEŽKEM ALI PREDEBELEM ČLOVEKU ŠE VEDNO TIČI VITKO BITJE. LE ZBUDITI GA JE TREBA. Pozdravček Marika

meni je pri prebavi blazno pomagal Donat Mg. zjutraj na tešče 2dl in po kosilu 2dl in sem imela prebavo urejeno. Pomagala pa mi je tudi vroča voda zjutraj na tešče.

ja pr men je tut kivi precej učinkovit :))

Jaz pa ugotavljam, da moram za dobro prebavo jesti jogurt. V jogurtu so neki encimi, ki dobro delujejo na prebavo.
Če par dni ne jem jogurta je takoj slabše, ne glede na to koliko sadja in zelenjave pojem.

lp

Kadar je najbolj hudo (par dni skupaj), mi najbolj pomaga Donat.
Sem pa opazila, da sedaj, ko se že četrti teden držim jedilnikov dr. Sentočnikove, imam prvič pri hujšanju urejeno prebavo. Izgleda, da je res dobro preračunano vse skupaj.

LP!

Ni ga čez pšenične otrobe z jogurtom. Verjemi. Vsak večer lonček jogurta in 3 žlice otrobov. GARANTIRAM

Čao

New Report

Close