Najdi forum

Prdenje partnerja

Pozdravljeni,

verjetno se vam zgornji naslov zdi smešen, meni pa se čedalje bolj kot smešen, zdi moteč.

O čem gre…z novim fantom živiva približno 6 mesecev v skupnem gospodinjstvu. Kot vsak par sva tudi midva pričakovala probleme, ki nastanejo z skupnim življenjem. Fanta po določeni hrani precej napenja. Da bi se izognila težavam, sva se začela taki hrani izogibat.Moram priznati, da zadeva problema ni rešila.

Recimo največji problem zame predstavlja, ko se crkljava oz. sva tesno objeta, in jih spušča vame oz. direkno meni pod nos. To naredi tako, da se napne in ga spusti. Ne gre zato, da mu nekontrolirano uide.Na to sem ga opozorila, opomnila in prosila, naj tega ne počne, ko se crkljava. Ni prijetno samo zaradi vonjav, tudi samo početje je zame žaljivo.

Na mojo prošnjo ali opozorilo, naj tega ne počne odreagira precej prizadeto. V bistvu ne razumem njegove reakcije – na koncu vse skupaj izgled kot da je moje opominjanje bolj žaljivo kot pa njegovo predenje.

Odrasla sem v družini kjer smo sicer predeli vendar pa tega nismo počeli tako očitno. Če je nekdo sedel čisto zraven koga drugega, smo to opravljali malo bolj diskretno.

Početje mojega fanta mi ni všeč, ne zdi se mi pa čisto OK. Zanj pa je to nekaj čisto običajnega.

Kaj rečete na to? Ali res ravnam napak, ko ga opomin na to, da početje ni v redu in da je žaljivo ter pri tem seveda zavijam oči?

stonogica

Vse skupaj na prvi pogled izgleda banalno in na nek način sveda tudi je. Če odmislimo vse ostalo, gre v bistvu samo za težavo, do katere prihaja, ker imata dva v odnosu različen pogled na isto zadevo oziroma ker enega moti početje drugega. Ali gre pri tem za smrdeče noge, zanemarjanje higiene, puščanje dlak v umivalniku, zadah ali pa različne poglede na npr. razporeditev pohištva ne menja tega bistva. V osnovi ostanejo tri možnosti: ali partnerja sprejemeta kompromis, eden sprejme mnenje/početje drugega ali pa ocenita, da zadeva ni tako pomembna ter ohranita status quo. Kaj se bosta v konkretnem primeru odločila vidva, je seveda vajina stvar. Če se ne bosta skupaj, je povsem vaša stvar, kaj se boste odločili sami. Seveda je prav, da partnerja opomnite, da ZA VAS tako početje ni v redu in da je ZA VAS žaljivo. Če pa mu rečete, da »ni v redu in da je žaljivo« pa ste sami postavili neko merilo in ga obtožili, da on ni v redu in da je žaljiv. Med obojim je seveda velika razlika, čeprav morda ne izgleda. Zavijanje z očmi pa tukaj zraven nima kaj početi, in je lahko problematično povsem enako kot partnerjevo početje. Precej bolj zrelo in odraslo bi bilo preprosto in umirjeno vstati in se umakniti na »varno razdaljo«. Do partnerja bi se s tem vedli spoštljivo, hkrati pa bi mu dali dovolj časa in prostora za razmislek, do česa mu je več: vaše bližine ali prostega vetrenja.

Če povzamem, se mi sploh ne zdi pomembno za kakšno temo gre pri nesporazumih, ampak je pomemben predvsem način njihovega razreševanja. Očitno pod to partnerjevo »pravico do prdenja« tiči borba za eno drugo manj vidno a zato zanj precej bolj pomembno pravico. Zaključil bi pa s tem, da se v odnosu, kjer ti partner resnično nekaj pomeni, trudiš, da se izogneš početjem, ki ga motijo. V konkretnem primeru boste vi zelo težko prepričali svoje čute, da smrad ni smrad. Verjetno bi vašemu partnerju lažje in prej uspelo kontrolirati svoje vetrove. Sploh ker bo izven doma verjetno naletel na še precej nižjo toleranco, kot pri vas.

Lepo vas pozdravljam

Izidor Gašperlin, zakonski in družinski terapevt http://terapevt.izidorgasperlin.com [email protected]

Torej, če tako prdi tudi na sestanku s šefom ali na kosilu s poslovnimi partnerji, potem ga boš težje prepričala, da naj tega ne počne pri tebi. če pa se drugje zadržuje, potem si lahko upravičeno užaljena, ker očitno nisi vredna njegove uvidevnosti. Jaz sem popenila totalno in zdaj se je zadeva malo izboljšala, ne pa še čisto 🙁

dobila si že izčrpen odgovr glede odnosov. Kar se napenjanja tiče je meni zelo pomagal post…izvedla sem desetdnevnega pila večinoma čaje, vodo ter sveže iztisnjene sokove (ne preveč) se redno klistirala (če tega noče pa vsaj zeliščne odvajalne tablete) Problemov z napenjanjem nimam več

Post je sicer fajn zadeva, jaz sem naredil dva 14dnevna v zadnjih nekaj letih, ampak(vedno je eden majhen ampak, kajne?):
– tisto z odvajalnimi tabletami (pa tudi s soljo ali donatom) bi jaz odsvetoval. Razlog je v tem, da je na svetjelep.com forumu enkrat ena ženska, ki se je “klistirala” z donatom, razlagala, da si je prislužila kot “moško pest veliko cisto na debelem črevesu”. Takšnole igračkanje bi jaz prepustil samo mojstrom posta.
– problem očitno ni v prdenju samem kot takem, ampak v nespoštljivem odnosu.

Problem je večplasten. Imam podobnega.

Kdor nima problema z vetrovi, bo to težko razumel. Mislim na tiste hude probleme, vsakodnevne, večletne, ki jim niso kos niti medicina niti posameznik in niso zgolj posledica fižolove juhice ali pasulja.

Torej če si lahko predstavljate osebek ki ima te probleme in ga najmanj 8 ur napenja v službi, ker tam se pač ne da spuščat plinov, potem se to ne da niti v trgovini, gledališču, avtobusu…skratka taka oseba pride domov in po 8 ur vsakodnevnega zadrževanja ne sme(ni kulturno, ni spoštljivo) prdeti niti doma. Kdor ve kakšne muke so to, kakšni krči v trebuhu, tisti ve o čem govorim. Res je grozno. Kakor je tudi grozno za osebo, ki s takim človekom z to težavo živi.

Zato je to izziv za partnerstvo kot je pač vsak drugi problem ki se v odnosu pojavi. Iz izkušenj lahko rečem le, da je oseba s takimi problemi prikrajšana naprimer za dvodnevni sindikalni izlet ali kakšna daljša druženja z ljudmi, da o napetem trebuhu in ostalih problemih niti ne govorim.

Janez kranjski- če se vzdržuje pred vsemi tudi doma gre lahko prdet v kopalnico ne pa partnerki pod nos. Pa naj vstane 10x popoldne in gre do kopalnice ,se ti ne zdi?

v bistvu, verjetno kaj dela doma in ga lahko “spusti” mimogrede, ali pa samo sedi in prdi?

prdenje res da kar motece ampak se zgodi. in tudi ce to nekaterim ni vsec je po mojem mnenju kar nekoliko zdarvo haha. vsi pisete kako vas moti to ampak ce vam tisi ki to pocne kaj pomeni,
ne zavijate z ocmi , ne opozarjate ..itd… sploh pa to se to ne pise na internet!!!!!…
ker pa je to se bolj neokusno
in oprostite za izraz OTROCJE.

lp

Meni se zdi zelo nespoštljivo do partnerja, da mu preprečujete prdenje, sploh pa, če ima s tem probleme. In tega, da pred vami prdi, se ne da primerjat s tem, da v službi ne prdi, ker se tam pač ne sme prdet, to je zakoreninjeno v naših glavah, neka nenapisana pravila, ki jih moraš upoštevat.
Enako: pred vami se brez problema lahko sleče, v službi pa tega jasno ne dela. In tako, kot je že nekdo rekel prej: osem ur se v službi zadržuje in očitno se mu veliko nabere. Lahko preživel preostanek dneva kar na stranišču, da bi vam ugodil.

Sicer pa proti prdenju pomaga predvsem manj jest. Vaš partner gotovo ni suhljat 🙂

Jaz ne vidim nobenega problema. Greš na stranišče ali pa se kam umakneš ter se docela izračiš. In če ni dovolj, pač ponoviš!

Lp, noproblem

Bibip- svoji mami naj prdi pod nos. A ti kaj delaš doma ali samo sediš in prdiš?

Rešitev je simpl: nauči se prdeti in ga odprdni še pravi čas!

Se povsem strinjam z Bibip. Meni se zdi prdenje mojega fanta simpatično in ljubko in čisto nič nespoštljivo. Nisem vedela, da druge tega ne tolerirate.

moj tudi prdi, pa kaj, a mislite da jaz ženska pa nikoli ne prdnem..u pa še kako hahaha

me zanima,če boš tako govorila,ko snameš dol rožnata očala…

Nekaterim vam je smešno, ja. Tudi meni je bilo, dokler nisem imela takšnega partnerja, ki je pogosto zasmradil cel prostor s svojim prdenjem, da smo mogli vsi na zrak. Tudi njemu se je zdelo smešno, meni pa je šlo na bruhanje. Še sreča, da je zdaj že bivši.
Tudi jaz kdaj prdnem, ampak se prej umaknem od ostalih, če se le da ali pa se tačas zadržim.
Zato ne bodite preveč posmehljivi tisti, ki kaj takega niste doživeli. Vedite, da zna biti to resen problem in pogost povod za prepir.

Meni prdenje ni zabavno, temvec znak totalne nevzgojenosti in nesramnosti. Vsak ima doma
WC in tja sodi to opravilo. Pa brez zamere, pristasi prdenja.

OJOJOJ!!
Ste me nasmejali do solz.

Smeh je pol zdravja, pa ne se sekirat!!

Tocno tako, mislm, kva ma folk cajta sprasevat neumnosti…

Spoštovani uporabniki,

temo sem se odločil zapreti, ker ne ponuja več koristnih in uporabnih odzivov.

Edin Duraković,
skrbnik foruma

- - Edin Duraković, STUDIO SIMBALEIN Center za kulturo in terapijo odnosov Ljubljanska c. 15, 1293 Šmarje-Sap t: 030 689 656 e: [email protected]

New Report

Close