Praznovanje 2. rojstnega dne
Živjo!
Ne vem kaj naj storim. V januarju bo moja punčka stara 2. leti. Lani smo praznovali bolj sorodniki, letos pa bi se spodobilo (poleg zabave za sorodnike) organizirati tudi zabavo za njene vrstnike. Problem se pojavi, da imamo zelo majhno stanovanje. Če povabimo samo dva soseda s starši je to že 9 ljudi. Ali bodo ostali potem razočarani? Kaj pa sploh lahko počnemo v tako malem prostoru? Naša mala punčka je tudi precej egoistična in ne vem kako se bo odzivala, če se bodo ostali hoteli igrati z njenimi igračami.
Soseda je imala pri drugem letu čudovito zabavo z povabljeno Piko nogavičko, ki se je potem igrala z otroci v drugi sobi. Kaj naj pa mi storimo? Ali je sploh v navadi, da se za tako male bunkice organizira zabava? Kakšne igre se lahko igramo? Prosim za ideje ali izkušnje!!!
LP
nekje sem prebrala, da povabiš na r.d. toliko prijateljčkov, kolikor let praznuje tvoj malček. pri dveh letih torej dva. to bo ravno dovolj, da jih boste lahko krotili, na sedenje za mizo kar pozabi. deklica pa ni egoistična, ampak zelo normalna, če se bori za svoje igračke. pri dveh letih bi jim lahko ponudili npr. plastelin ali play dooh, mogoče tudi krajšo lutkovno igrico na videu, balone, prostor med naslanjači pregrnite z odejo in nastala bo krasna hišica. pospravite pa vse trde ali sestavljive ali podolgovate igrače. če ste za večjo avanturo, ponudite prstne barve.
in vse najboljse!
Naš pobalinček je bil oktobra star dve leti. Tudi mi nimamo ravno graščine, zato smo sorodnike povabili v enem delu, prijatelje pa na dva različna dneva. Pri nas se je to zelo dobro obneslo. Res, da sem imela malo več dela, ampak s sendvički se to da prav fino rešiti. Kar se števila otrok tiče, so bili enkrat štirje (z našim vred), drugič pa trije. Prav veselje jih je bilo opazovati, kako so se igrali. Sicer vsak bolj zase, ker so še majhni, pa vseeno. Pri sorodnikih je pa naš fant (še) edini malček. Sama sem poskusila čim manj komplicirati (predvsem s hrano – čeprav brez torte pri nas ne gre, ker jih zelo rada delam), pa je kar uspelo. Veliko zabave!