Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Skrinjica idej! praznik češenj in jagod

praznik češenj in jagod

Ali kdo ve kdaj je praznik jagov v Jančah in češenj v Brdih? Se splača? Se dobijo cenejše jagode?

To in naslednjo nedeljo, se pa kar splača, no ni ravno velika razlika, je pa lušten izlet in veliko dobrot. Bo pa praznik malin in jagod, češnje so pa v goriških brdih ta vikend.
Lp

Kako to izgleda? Kam to tocno gres? Ob kateri uri? A to tudi sam nabiras, pa jes, al samo prodajajo……Malo vec informacij bi imela tudi jaz…slisi se zelo zanimivo….:)

Praznik češenj, je na Dobrovem ta vikend, so različne prireditve, koncerti, ples, predstavitev različnih sort češenj pa peciva s češnjami… Najbolj zanimivo bo v nedeljo popoldan (okoli 15 ure), ko bo povorka okrašenih vozov (predstavljena so kmečka dela, pripravljajo posamezne vasi z Brd – zanimivo za videti), godbe na pihala , mažoretke. Češnje kupiš, nekaj pa jih tudi razdelijo zastonj (po kakšno pest) gledalcem z vozov… Cena češenj pa bo tam od 800 do 1000 SIT za kg.
Možen je tudi ogled vinske kleti…
Poseben program je tudi za otroke.
Ogromno je stojnic, pa ne samo s češnjami ;-).
Takrat velja poseben prometni režim, cesta skozi Dobrovo je zaprta.
Ob vstopu na prizorišče plačaš vstopnino za katero pa dobiš tudi kak luškan spominček.
Jaz sem doma z Brd in mi tako vse skupaj ni več ne vem kako zanimivo, ko smo bili otroci pa smo se praznika češenj zelo vveselili pa vedno smo balone dobili…
Pridite, ker enkrat je res zanimivo doživeti to in v Brdih je res zelo lepo, narava, hribčki s trtami…

mi smo bili včeraj, pa ni bilo nič posebnega. tista raztava peciva je bila brezveze. jaz sem si to popolnoma drugače predstavljala. ni bilo pa nobene vstopnice…..

js sm tud bla pa je blo ful vredi
pa češnje sm dobla po 500 sit na kg:))

New Report

Close