Pravnomočna sodba mi je bila izrečena…
Kazen bo cca. 500€.
Kje naj jih potegnem? Sem še študent in vedno brez denarja.
Imam pa premičnino – avto za bivših 80 kSIT.
Tnx.
P.S.: Sicer sem pa izpadel kot bebec – naivnež. 2 leti nazaj sem priznal dejanje, saj mi je tržni inšpektor dejal, da bom itak le opomin dobil. Danes je to zanikal, ko sem mu to očital. Sram me bodi. Poštenost ne velja.
Hja kaj pa vandalite(AL KAJ STE PAČ DELALI) okoli…za vsako rit se najde šiba.
Za svoja dejanja pač moraš odgovarjati. Naslenjič se ne ukvarjaj s prepovedanimi stvarmi. Kaj sedaj narediti? Jah na študentski pa si delo najdi, kaj pa!
Smotano se mi zdi, da moram plačati 50x več, kot pa sem zaslužil z ilegalno prodajo.
Smotano mi je tudi to, da se spravljajo name, na malega človeka – mar bi se na klub Lipa spravili in bi morda preprečili tragedijo (tržni inšpektorji sux).
Ja tako je v naši državi, da mali človek vedno nasrka!
to d obstajajo tut taki k so večji kriminalci od tebe še ne pomen d ti nisi.
delat pejt drugič pa se z ilegalo ne uvarji.
Če se ukvarjaš z ilegalo, potem se moraš zavedat posledic. To ni nobena kazen, če bi moral vrniti le tisto, kar si zaslužil…Kazen mora biti vzgojna, bodi vesel, da nisi dobil kakšnega zapora…
Ok, hvala za vse tolažbe.
Kako pa je s potrdilom o nekaznovanosti? Bolj me skrbi to.
Kakšna sodba je to bila? Kazenska ali od Oddelka za prekšrke? Ali je samo plačilo denarne kazni? Če gre za prekršek, ali se nisi nič pritožil in povedal, da si študent, da ne moreš plačati in da predlagaš, da se nadomesti z delom, ki ga boš opravil v javno korist. Dobro preberi sodbo.
Kazenska evidenca in evidenca prekrškov sta 2 različni evidenci!
Plačati moram kazen, ker me je dobil tržni inšpektor.. Ne bi smel prodajati preko Bolhe, ker nisem imel prijavljenega podjetja…
Povedal sem, da sem študent, a je sodnica rekla, da je potem to dogovarjanje (delo namesto denarja) stvar davčne…
Hvala, poznavalka.
Torej boš v evidenci prekrškov. Iz nje te bodo izbrisali po 3 letih od dneva plačila kazni. Ko boš naredil kak nov prekršek, ti ne bodo “naložili” najnižje kazni, ker si že v evidenci, in te bodo obravnavali malo strožje. En sam prekršek sploh ni krize! Eni imajo tega še pa še.
Potrdilo o nekaznovanju, ki ga boš potreboval za prijavo za službo ipd. je pa nekaj drugega. Potrdilo iz (centralne) kazenske evidence dobiš na pravosodnem ministrstvu (spletna stran: http://www.mp.gov.si), potrdilo o nekaznovanju pa na Okrajnem sodišču, in sicer ti izdajo potrdilo, da zoper tebe ni bil uveden kazenski postopek ali izdana pravnomočna obtožnica.
Kako to potrdilo vpliva na možnost šolanja v tujini ali dela v ZDA (preko STA)? Tam tudi hočejo potrdilo o nekaznovanosti. To je potlej isto kot potrdilo, ki ga iščejo službe in ni izpis iz evidence prekrškov?
Grize me, ker sem prodal le 5 cdjev, od tega je 3 kupil tržni inšpektor. Več stroškov kot pa zaslužka sem imel, saj sem moral plačati za prevoz do tržnega inšpektorja, do pošte zaradi korespondence z njim in sodiščem in do sodišča. Zdaj pa še kazen..
Hvala!
Biti kaznovan za kaznivo dejanje (ki je kot kaznivo opisano v Kazenskem zakoniku Republike Slovenije) ni enako kot biti kaznovan zaradi prekrška (za dejanja, ki so kot prekršek opisani v Zakonu o prekrških ali drugih zakonih).
Za službo ali študij v tujini pa se zahteva potrdilo o nekaznovanju za kazniva dejanja in ne prekrške.
Ti si bil obsojen zaradi prekrška in ne zaradi kaznivega dejanja, torej boš v evidenci prekrškov in ne v kazenski evidenci. Vsaj tako je razumeti.
Preberi še enkrat sodbo, kjer je najprej (glej pod obrazložitev) opisano, kaj si storil in nato naveden člen in zakon. Če ni napisano Kazenski zakonik (KZ RS), potem je drug zakon, in gre za prekršek.
Ja, gre se za prekršek.
Hvala za vse!
Forum je zaprt za komentiranje.