Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Posvojitev otroka in rejništvo Pravnomočna odločba sodišča v MOSKVI

Pravnomočna odločba sodišča v MOSKVI

Pozdravljeni,

v roku 10-ih dni imava glede posvojitve obravnavo na sodišču v Moskvi. Tokrat greva v Moskvo seveda drugič.

Zanima me (upam da ima kdo izkušnje), v kolikem času od izdaje odločbe je le-ta pravnomočna. Prej je bila v 30-ih dneh, zdaj se je govorilo v 10-ih dneh.

Zanima me predvsem zato, ker bi rada pripeljala najinega “ribjonka” za Božič domov. Če je v 30-ih dneh, pomeni da ga greva iskat komaj januarja.

Prosim če mi katera iz izkušenj odgovori.

Zahvaljujem se vam že v naprej in vso srečo vsem, ki ste na tej poti (posvojiteljski)

Po mojih informacijah se je pred meseci res skrajšalo na 10 dni, ampak so pred kratkim spet podaljšali na 30. Nisem pa 100% prepričana! Ruski zakoni se itak spreminjajo čez noč. Sporoči, ker tudi mene zanima. Sem tudi v čakanju. Srečno 🙂

Živijo,

hvala za odgovor. V sredo 28.11.2013 (čez dva dni) greva drugič gor, torej na sodišče.

Septembra, ko sva bila prvič gor sva vprašala odvetnico in je rekla da je 10 dni od izdaje odločbe, le-ta pravnomočna. Potem sem slišala tudi jaz da so spremenili na 30, kot je bilo prej. Že sem bila žalostna saj bi pomenilo, da bi Božič bila sama in bi prišli trije komaj januarja domov.

Včeraj sem kontaktirala z gospo Jadranko Simončič (prevajalko in vez z odvetnico) in mi je zatrdila da je 100 % pravnomočna odločba 10 dni od izdaje le-te.

Vrneva se 4.12., tako da se oglasim in povem najnovejše informacije.

Kdaj imata vidva za it gor? Kje posvajata; v Moskvi ali kje drugje? Midva sva v Moskvi.

Vse dobro vama želim (enako vsem ostalim).

Lp

Srečno pot in dobro odpravita! Vsekakor čakam na novice in poročanje :)) Vse dobro 🙂

Alina, mene pa zanima koliko starega otroka sta dobila? Sem slišala, da dajejo sedaj starejše otroke, ne več takoj po 1 RDju. :S

Lahko prosim malo več opišeš, kako je zgledalo vse skupaj, prvi stik… me zelo zanima, ker bova verjetno tudi midva šla na tole pot, če naslednji IVF ne bo uspešen, pa če bodo finance (oz. bomo čakali na sporazum).

Pa upam, da je res 10 dnevni rok, da boste za božič že uživali doma. 🙂

Pozdravljena “zanima”.

Ja, nama so dodelili otroka, starega dve leti pa pol. Zdaj nisem imela kontaktov z drugimi pari v tem obdobju, koliko stare otroke so dobili.
Kar poznam posvojitelje, kateri so posvojili leto, dve nazaj, so dobili res mlajše.

Ker sva bila na sodišču 2 slovenska para, so uni drugi dobili otroka starega 4 leta in pol, ampak sta tudi navedla, da tako želita.

Onadva npr. nista imela na sodišču nobenih težav.

Nama pa sta tožilka in kasneje seveda sodnica fajn zagrenili življenje, in sva morala bivanje podaljšat za en dan, pa letalske karte, pa hotel……saj smo prvič v zgodovini naše odvetnice kar se tiče mednarodne posvojitve imeli obravnavo 2 dni. Tako da sva imela pravo živčno vojno. Včeraj sva se vrnila.

Kar se tiče posvojitev v Slovenijo – govorim le kar mi je odvetnica povedala – naj bi s 1.1.2014 se ne posvajalo več v Slovenijo, vse dokler ne bo sporazum sklenjen.

Ne vem, to le posredujem, kar je odvetnica nama povedala……… Kako je s postopki, ki so v teku, pa ne vem, saj nisem niti spraševala. Imela sva veliko svojih težav in strahov da nama ne uspe. No, na koncu hvala Bogu se je dobro izteklo. In 22.12. letiva v Moskvo in ravno za Božič ga pripeljava domov :))

Zelo zaostrujejo.

Vso srečo vama želim. Res je psihični napor saj je vse bolj zaostreno, pa dokumentov zahtevajo vedno več. Jaz govorim o Moskvi, saj od drugod iz Rusije nimam informacij

Vse dobro želim vsem, ki se “podajate” na to pot.

ALINA, najlepša hvala za odgovore. 🙂 🙂 in super, da boste doma že za Božič.. joj, kako bodo letos čudoviti prazniki!! 😀 😀

Če lahko vprašam – kako pa to, da se je zapletlo na sodišču? Sem mislila, da je to čist formalna stvar. :S

Živijo “zanima”.

Jah, tudi midva sva bila istega mnenja. Torej da je sodišče le formalno. Za par, ki je bil pred nama, je bilo res formalnost.

Pri naju je bila zgodba……..strašno zapletena. Oziroma druga sodnica in je vlekla obravnavo v nedogled.

ker se mi fejst mudi in res nimam časa, bi z veseljem odgovorila, samo da vse pojasnim rabim pol ure pa cel roman.

Če želiš, mi piši na elektronsko pošto [email protected] in ko bom imela čas se razpišem. Ne obljubim pa, da takoj, saj sem zelo zasedena in imam natrpano vse v teh 14-ih dneh.

Želim ti (seveda enako vsem ostalim) vse dobro. Z veseljem bom vse odgovorila, le čas ni ravno moj zavezanik trenutno.

lp

New Report

Close