pravljice za lahko noč
Enkrat sem nekje videla knjigo v kateri je bilo mislim da 365 različnih pravljic za lahko noč. Ali kdo mogoče to knjigo ima in mi ve povedati ali so pravljice v njej primerne za 3 letnika in kje se ta knjiga kupi?
Sicer pa prosim svetujte mi, katero knjigo naj kupim, da bi bile pravljice primerne za pred spanjem in ne bi otrok potem imel groznih sanj zaradi groznih pravljic? Rada pa bi kakšne kratke pravljice, saj naš malček ni preveč zainteresiran za predolgo poslušanje.
Hvala vnaprej.
Uf, če je kratek, potem kar. Jaz imam še svoje – 365 zlatih pravljic za lahko noč- in so res kratke zgodbice, po mojem minutka do dve. Podobno sem videla pred kratkim v diskontu založbe (???? ušlo iz glave) v kleti dvorane A v BTC-ju, kjer imajo tudi sicer ogromen izbor odličnih knjigic po zelo zelo spodobnih cenah (recimo Heidi in Marinka po 500 SIT!!!). Te, ki jih imam jaz, so brez čarovnic in podobnih strašil, torej res za lahko noč.
Pri nas se je za zelo dobro investicijo izkazala t.i. Zlata čebelica (v Svetu knjige je cena cca 4.500). Naš še ne 3-letnik dobesedno požira pravljice in pesmice iz nje. Pravljice so večinoma kratke (vse od Pepelke, Treh medvedov, Lonček kuhaj, O mrožu, ki si ni hotel stiči nohtov…), pesmice pa hudomušne (Burja, Huda mravljica,…), najde se pa tudi kakšna uganka.
Vsak večer moramo prebrati vsaj eno pravljico in pesmico, če ne ne moremo zaspati. Čez dan pa pristavi stol k knjižni polici, vzame ven knjigo, si izbere eno stran in potem na glas debatira in razglablja o pravljici. Pa tudi čez dan kar dosti beremo. Enostavno se je ne naveliča. Mravljica je sploh zakon:))).
Aja, mi nimamo nočnih mor zaradi pravljic, mogoče kdaj zaradi kakšnih drugih dogodkov (beri sanj) npr. “K. me je udaril!” ali pa “biba me je ugriznila!”.
365 pravljic za lahko noč pa že kar nekaj časa nisem videla na knjižnih policah, mogoče bi si jo najprej izposodili v knjižnjici in se potem odločali o nakupu.