Najdi forum

Tudi mi smo počasi začeli z branjem (da se sama spomnim kako že gre) in potem s prostim pripovedovanjem pravljic, zgodbic… Ali bi mi lahko svetovale katere knjige s pravljicami so zares dobre (in pri kateri založbi so bile izdane). Ne sprašujem po slikanicah, ampak po knjigah s pravljicami, ki bi jih prebrala jaz, da bi jih lahko potem pripovedovala.
Slikanece za malo sončico… stara je 17 mesecev in se zelo zanima za slikice, detajle, ponavlja besede… Katere slikanice priporočate, oziroma so po vašem mnenju zelo dobre, s kvalitetnimi slikami in vsebino?
Hvala, Klara s sončkom

Ker sem pred kratkim pisala članek o pripovedovanju pravljic, so mi strokovnjaki svetovali za branje in pripovedovanje te tri knjige: Lonček kuhaj, Mamka Bršljanka, Babica pripoveduje (slednja je že težja in je primerna za tiste, ki so “pripovedovanje” že osvojili). Gre za zbirke ljudkih kratkih pripovedi.

Slikanice za tako majhne kot je tvoja punčka pa so Ne moreš spati, Mali medo… Ti in jaz, Mali medo… Veliki medo in mali medo (mi jih obožujemo že od leta on pol starosti)… zgodbice iz serije o zajčku Mandiju… seveda Muca Copatarica, Maček Muri, A veš, koliko te imam rad… Pika Pikapolonica, Zelo požrešna gosenica, vse zgodbice o Minki, psičku Pikiju, zajčici Nini, nekaj je tudi Svetlane Makarovič, čeprav je ta praviloma težka za majhne otroke. Sicer pa ti priporočam sprehod o knjižnice, tam ti bodo svetovali – naš miško si je pri dveh letih tudi že sam izbiral slikanice, ki so ga pritegnile (se je sicer kdaj izkazalo, da niso še zanj, a smo se ob slikicah pogovarjali po svoje)…
Lp,
Tinkara

Svetujem, da jo vpišeš v klub pri založbi Epta. Slikanice so kvalitetne, lepo poslikane, poceni in tudi same zgodbe imajo nežno in poučno vsebino (ni Rdeče kapice, Volka in 7 kozličkov ipd.) Vsake tri mesece izbereš slikanico po želji. Seveda pa lahko te slikanice poiščeš tudi v knjižnicah, če hčerka želi vsak večer novo, se ti to zagotovo bolj splača.
Pa lahko noč,
Anja

Zdravo

jaz ti priporočam, da obiščeš najbližjo knjižnico in poskusiš. Za Bežigradom vem da je izposoja otroških knjig in igrač brezplačna. Zato poskusi in preglej sama, ker je težko reči kaj bo tvojemu otroku všeč. Ko si boste izbrali priljubljene je za otroka dobro, če mu kakšno kupiš, da jo ima vedno pri sebi.

Sem proti kakršnimkoli klubom, pri katerih za nevem kaj dobiš nevekakšen popust, a le če kupiš to in to (tudi za klub Cicido ne maram slišati) čeprav ima založba Epta res lepe slikanice. Nenasilne itd.
In da ne bo pomote, Rdeča kapica je morda res neprimerna za tako majhnega otroka, kasneje (po 3. letu) pa čtivo, ki ga samo mi starši morda percipiramo kot grozljivko, otroci pa tovrstna zmagoslavja nad zlom potrebujejo… ker svet ni le čičkasto lep in prijazen – majhni otročički pa takega seveda potrebujejo, jasno, tega ne zanikam… – a le do zgoraj omenjene starosti, potem pa je boj med dobrim in zlim nekaj, kar se dogaja tudi v njih samih, kar jih pomirja in navdihuje – pa tudi mame smo kdaj v njihovih očeh čarovnice).
Sama se na vrat na nos ne bi vpisovala v klube, mi ogromno beremo brez tega, izposojamo si knjige v knjižnici, tiste, za katere pa vidim, da so mu blaaazno všeč (2 ali 3) pa sem mu kasneje kupila.
T.

New Report

Close