Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Pravilno pasenje kravic

Pravilno pasenje kravic

Pozdravljeni,

o pasenju kravic sem našla že kar precej informacij, nikjer pa ne najdem kakšno je pravilno pasenje kravic? Ali mora biti dojenček oprt na podlahti ali mora iztegniti ročici in biti oprt na dlani? V kakšni širini sta ročici oz. podlahti?

Kdaj mora dojenčkova glavica slediti v višini ramen, če ga potegneš za ročici in ne visi nazaj? V nekem vašem odgovoru sem zasledila, da se to pričakuje v starosti 4,5 meseca?

Pa še eno morda malce čudno vprašanje: moja prijateljica se s sinkom skupaj v kadi kopa že od 1 meseca starosti. Kaj vi menite o tem? Ali lahko pride do kakšnih okužb?

Lahko noč.
R.

Pozdravljeni, Rezika,
pavilno pasenje kravic je odvisno od starosti otroka. Pri treh mesecih je otrok na trebuhu tako, da je podprt na podlahteh, pri šestih mesecih dvigne trup na iztegnjenih rokah. Nepravilno pa je, če gredo ročice nazaj ali se npr. pri treh mesecih kar obrne iz trebuha na hrbet (to je zategovanje, ne obvladovanje obrata).
Dojenčkova glavica običajno sledi tako, da je med rameni, že pri 3 mesecih, pri 6 meesecih pa se otrok tudi z ročicami kar sam potegne naprej.
Glede na splošno higieno (vsi se vsaj 1x dnevno celi umijemo), je kopanje z dojenčkom povsem sprejemljivo, le ob menstruaciji bi se odsvetovalo.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Pozdravljeni. Moj sinko je star 4 mesece in dva tedna,rojen je bil v 34 tednu. Razen mocne zlatenice je bil bp. Pregledan v razvojni ambulanti v mb pred dvema tednoma. Kak teden opazamm da pri pasenju kravic gleda izkljucno v desno smer in ravno. V levo pogleda zelo zelo redko,kljub igracam,zvokom ki jih proizvajam na njegovi levi. Ne glede kako ga obrnem gleda se zmeraj v desno in ravno. Glavico lepo dvigune,jo zadrzi vendar vec kot 10minut rad na trebuscku. Zanima me kaj je storiti glede glavice? Drugo vprasanje pa je,ali je kaj narobe ker se ne lovi igrack nad sabo? Sklepa rocice,jih nosi v usta,jih opazuje,tudi predmet lepo prime ce mu ga das v dlan. Sam pa se se ne zanima za igracke. Je kaj narobe? Hvala in lp.

To običajno vidimo, če dojenčka pestujete vedno ali pretećno na isti roki. če je temu tako, ga sedaj pestujte svaj dva tedna na drugi roki, čerpav vam je neudobno, s tem ga prisilite v obračanje glavice v drugo smer. Tudi posteljico poglejte ali je obrnjena tako, da vas vidi le, če obrne glavico v desno. V tem primeru obrnete in sicer naj ima sedaj glaico tam, kjer je do sedaj imel nogice. Enako vas bo gledal, le v levo bo moral obračati.
Če prime igračko, ki mu jo date v roko, to za sedaj (ob tem, kar ste še napisali) povsem zadostuje. Morate upoštevati tudi 6 tednov razvojnega zaostanka, kar pa opisanem zagotovo nima. Morda kakšna dva tedna, torej lahko pričakujete tudi prijemanje visečih igračk čez 14 dni.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close