Živjo!
Visoka sem 174 cm in vitke postave do pasa. Od pasu navzdol pa imam maščobe, predvsem na bokih, zadnjici in notranji strani stegen.
Zase ne morem reči, da jem veliko. Če se že kdaj odrekam hrani, se mi to vedno pozna samo na pasu in dojkah, zadnjica pa ostaja nespremenjena.
Ukvarjam se tudi s športom-tečem in hodim na fitness vsaj dvakrat tedensko. Res, da sem se utrdila, obseg pa ostaja nespremenjen.
Prosim za nasvet, kakšno hrano naj uživam, oziroma katera živila lahko kombiniram, da bom dosegla maksimalen rezultat.
Za odgovor se vam že v naprej najlepše zahvaljujem.
LP, Dora
Dora,
Ne obstaja poseben tip hrane s katerim bi lahko vplivala na zadnjico. Ljudje smo različni, maščoba se nekaterim nabira bolj na enem, drugim bolj na drugem mestu. Vendar za vse veljajo enaka pravila prehrane in treninga za izgubo odvečne maščobe.
Žal ponavadi tam kjer si želimo izgubiti največ maščobe… jo najkasneje izgubimo, pa ob prvem grehu pridobimo. Očitno je, da je pri tebi to predel zadnjice. Stvari se definitivno dajo popraviti ampak včasih je zato potrebno veliko več truda kot si sprva predstavljamo.
Od določene točke naprej, je za napredek treba začeti šteti kalorije in paziti na sestavo vsakega obroka hrane. Treba biti discipliniran in jesti 5-6 krat manjše obroke dnevno… z enakomernimi časovnimi razmaki. Treba je piti veliko vode (negazirane), nič alkohola, čim manj slane hrane, čim manj maščob, čim več zelenjave, zmerno s sadjem, več kuhanega mesa, manj pečenega, nič sladkarij…
Nisem ti povedal nič novega… le tega se je treba začeti držati brezkompromisno, hkrati postopoma povečevati zahtevnost in intenzivnost svojih treningov.
Lp,
Goran