Pravice kupca?
S telefona [navadnega – ne prek PCja] ISDN [ali imaš navaden aparat na liniji ISDN?] pokliči na 0880 32 32 0.
Če se ti oglasi modem je Telekom svoje naredil.
Potem je stvar še v PC ali SiOLovemu accountu.
Če lahko SiOLov acc preveriš še od kje drugje si s ta hudga ven …
Bo šlo?
B
P.S.
S kakšnega modema kličeš na SiOL?
Pozdravljena Irena g.!
Dovoli, da se ti še enkrat zahvalim v moževem in mojem imenu za trud, ki sta ga z možem vložila za rešitev najinega problema. Danes bova klicala reklamacijsko službo in upam, da bodo imeli kaj posluha za najine težavice. Tebi pa hvala, in če kdaj kaj rabiš veš kje me najdeš.
Hvala in lep pozdrav,
Pia
Ravnokar mi je montažer povedal, da ve da sva se zelo “angažirala” (tako je rekel) in povedal, da dobiva mankajoče kose jutri oziroma najkasneje do četrtka. Torej se stvari premikajo.
Lp
Pia
PS: Cenim že tvoj trud Irena tudi če niste našli kosa. Saj pri montažerju me ni zmotilo to, da ni bilo delov itd, to se lahko vsakemu zgodi. Motil me je njegov brezbrižni odnos. Glede reklamacijske službe pa si imela prav:))
Sedaj kličem z analognega, ker mi Gigaset ne potegne. Na uni cifri se mi je pa oglasil faks, če si to mislil (kako se naj bi modem oglašal pa ne vem). Na ISDN liniji mam njihovga, pa še 2 svoja, pa še faks. Paket 10tka. Dons me je mal zmedlo, da se je mama pogovarjala na enem telefonu, na drugega pa je klical en drug. Nisem vedla, da se to sploh da.
Hvala, ker mi pomagaš!
maca
Ahemmmm …
Greva po vrsti …
– Na oni cifri se ti je oglasil modem in to je kewl! [vrešči enako kot faks]
– Kako Gigaset “ne potegne”? Saj je nov! Napolni baterijo pa bližje stopi … 😉
– V 10-ki je v bazni postaji vgrajen modem ISDN. V Winsih ga prepozna kot mrežno kartico. [Start –> Nastavitve ali Settings –> Nadzorna plošča ali Control Panel –> Sistem ali System –> Strojna oprema ali Hardware –> Upravitelj naprav ali Device Manager] Izpisan mora biti med mrežnimi vmesniki ali Network Adapterji [morda tudi “NIC”] Če ga tam ni ali je kaj nenavadnega je modem napačno nameščen. Glede na to, da ga priklopiš z USBjem zna biti tudi drugače …
– Ja, eno linijo ISDN so ti razdelili v dva kanala. Oba lahko tudi združuješ [in srfaš malce hitreje …] Če bo osnovna zasedena, ti not klicoči uletijo po drugi in imaš zmedo … :-))
– Če prav razmem imaš žico iz zida vtaknjeno v bazno postajo (Siemens 3070), brezžično enoto [slušalko], pa dva telefona in en faks. Kam pa imaš vse to priklopljeno, če ima bazna postaja samo dva analogna vhoda? [2 x tel + 1 fax]
PC in bazno postajo imaš verjetno povezano s kablom USB?
– Naloga:
Poišči napravo v Winsih. Poglej če deluje pravilno. [desna tipka –> lastnosti ali properties]
Potem bova kreirala account za SiOL …
… ako bode potrebno.
LP
B
Še to …
Uspelo mi je sneti neka navodila, sedaj si bolj plastično predstavljam …
PCja in bazno postajo imaš povezana s kablom USB (štirikotniki), žica iz zida gre v NTBA oz. neko manjšo belo škatlo, iz nje pa kabel do bazne postaje.
Če boš kabel USB priklopila pri prižganem PCju bi ti moral zagnati neke sorte namestitveni program, takrat pa deneš CD, ki je bil zraven paketa v CD-ROM in greš čez namestitev.
Očitno dela z virtualnimi COM porti, tako , da bo treba tudi tu malce poizkušati (2 do 4 možnosti)
Bo šlo?
LP
B
Stari, super si, ampak lohk si predstavljaš, da mi je vse tole skupaj težko narest, ker nisem tak mahar. Se bom pa potrudila…no, povsod piše da Devices delajo properly, kar bo že najbrž v redu.
Naj ti povem še dve stvari: 1. Moj kolega je računalničar, hardveraš, pa mu tud ni zneslo, tko da je po moje kar nekaj možnosti, da je kaj drugega narobe. Vse te pizdarije sva sprobala: inštalirat, pa spet inštalirat, pa tuki klukco dol, pa tm gor, pa nastavitve met prov pa kva jest vem kva še vse. Pa nič od tega. Na Control panelu imam Ambient Data Modem (ta, ki z njem trenutno dostopam) pa še HDLC Gigaset 3070-75isdn Modem inštaliran (upam, da je taprav, ker jih je blo ene par).
Na Internet properties je na connections Siol pa ISDN, od tega dela samo Siol. Kukr da povezave med kompjutrom pa modemom ni. Pa na modemu gori zelena lučka, kar naj bi blo tud kul.
2. stvar…Kva sem že hotela povedat…ne vem, skratka, tam, kjer so štimal Telekomovci so 3 stvari: naša stara škatla, ne vem kako se že reče, aja centrala, pol ena bela škatlica in črna – kukr modem. Kakor sem že napisala, Telekomovci so prišli, 5 ur štimal, mi pol povedal, da si moram nabavt boljši kompjuter z USB portom, pol pa samo priklopit kompjuter z modemom, vstavit CD, poinštalirat zadeve in to je to. IN TO OČITNO NI TO!!! Al sem pa jest mal blesava, kar je tudi precej precej možno. Upam, da ni kakšna banalna stvar, da me bo pol sram :))
Zdej mam en proposal zate: če si z Ljubljane se lahko zmeniva, prideš do mene, mi vse urihtaš, jest sem ti do konca življenja hvaležna in te v zahvalo peljem na pijačo. Kaj praviš? Aja, v primeru, da pač nisi psycho killer :))))))
LP