Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Odnosi in socialna prva pomoč Življenje, ah to življenje pravi moški? (kuhajo, likajo,… ????) kako se znajdejo ob uspešni ženski?

pravi moški? (kuhajo, likajo,… ????) kako se znajdejo ob uspešni ženski?

No, in kakšen ni ? 🙂

Kaj bi bil namen takega filma?
Da si potem nekdo, ki želi vedet kaj je pravi moški ogleda zadevo in bo vedel?

Hja se strinjam, da vzgoja igra ključno vlogo pri tem kdo je (vsaj) moški četudi mogoče ni čisto pravi, za to pa rabiš bit v osnovi funkcionalno odrasel in to naj bi bil že zelo zgodaj ali pa sploh ne postaneš nikoli in kot tak je vprašanje, če si sploh lahko kdaj “pravi moški”.
Nekaj na to temo si lahko pogledaš tu, če te zanima še kaj več kot pa kreme, želeji za lase, kolonske in ostale (brez-vezne) stvari, ki naj bi iz “moškega” naredila “pravega moškega”…… ccccccc

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Tudi uspešni moški imajo te lastnosti; kot pravim – če hočeš postati uspešen, takšne lastnosti potrebuješ. Vendar vseeno opažam, da pri ženskah te lastnosti pridejo precej bolj do izraza. Včasih izgleda, kot da se prav trudijo, da bi drugi to opazili…

Pod pojem “samostojnost” seveda štejem tudi finančno neodvisnost. Če je to lastnost pravega moškega ali ne, bo pa povedala kakšna ženska… 🙂

Pa je pogoj, da v filmu sodeluje pravi moški ? 🙂
Ker “nepravi” moški bo težko kaj pomagal s svojimi izkušnjami, če ne zna kakšna je njegova vloga.
In kaj je namen samega filma ?

No, kdaj bomo naše velecenjene kolege gledali v dokumentarcu?

A se bo pri bejbah tudi prevejalo, če je to, kar pravijo, tudi res? :))))))

Hecam se… Srečno vsem in dobro opravite!

Ja kam pa greš? Počakaj malo, mogoče bomo rabili v kakem kadru pokazat tudi kaj lepega ne samo “prave m.”…. 😉 :))))

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Klepetulja, vsekakor ni. A še vedno najdem take ljudi, ki so mnenja, da to za moške ni. Zanima me zakaj so tisti ki so za uporabo kozmetike za in kakšne protiargumente imajo tisti, ki kozmetiko negirajo.

Robi, z redefinicijo ženskega položaja ciljam predvsem prisotnost na položajih in mestih, kjer se ženkse prej niso pojavljale – profesionalno stališče. Zmošnost posvajanja / umetne oploditve otrok brez partnerjev (ozko gledano: otrok ne potrebuje obeh staršev – vzgaja lahko ima le mati !PROSIM, TO JE RESNIČNO ZELO NA PRVO ŽOGO POGLED), vojakinje, policistke,…

Govoriš o odnosih, stanju družbe, položaju posameznika,.. kako naj funcionira odnos. Osemno ti dam prav. Kljub temu pa me zanima kaj potem v taki druženi situaciji zaznamuje pravega moškega. V odnosu do partnerja, staršev,okolice,…
Katere so tiste ‘’kulurološko ustvarjene potrebe’’, ki jih moški favorizirajo (te), pa po tvojem mnenju niso lastnost, ki bi pripomogla da je moški bolj ‘’moški’’.

Moj pravi moški ni nasilen (tako verbalno kot fizično), gospodinjska opravila mu niso ženska stvar, ni posesiven, prostaški, prevzeten, neodgovoren…. To je osnova. Je pa še več stvari je, a nebi želela pisati po frumu o mojem idealnem moškem. To ni bil moj namen.

Dragec, jaz si želim, da moški poveste kdo je pravi moški. Vedno o pravem moškem govore ženkse, mene pa zanima kaj moški menite, kdo / kakšen je.
A se ne trudite vsi biti pravi moški v svojih okvirjih ? Jaz se trudim biti ženska. 😉

Robi, nikakor! S filmom ne želim odgovoriti na vprašanje kdo je pravi moški in pokazati enega človeka. Prej si želim, da s protagonisti skupaj nakažem kaj je pomembno za moške. Kaj je tsto, kar bo vedno pripadalo le njim in zaradi česar ženske nikoli ne bodo mogle prevzeti njihove vloge.
Nekaj takega. In mnenja sem. Da je vsak moški pravi moški za ta film!

Hvala Pandora, a do cilja je pot še dolga. Od parih postov na forumu se žal ne da posneti filma. A hvala bogu!

Če je kdo od vas pripravljen na srečanje z menoj (volja, čas,…) in razmislil o morebitnem sodelovanju v filmu, bom zelo vesela. V nasprotnem primeru pa se vam zahvaljujem za ves trud in simpatično debato.
A upam, da se opogumite!
(in jaz peljem na pivo, ne na kavo;))

Robi, nekaj zelo pomembnega sem pozabila. Ni politik. (pa brez zamer)

Nič ne zamerim…Saj nisem politik. 🙂

Ker človek ni kanta za smeti, v katerega bi zmetal ali nametal vse, kar ti nekdo vsili samo zaradi dobička.
Ljudje nimamo vedno več težav z zdravjem in s kožo zato, ker bi uporabljali premalo kozmetike in umetnih dodatkov, ampak zato, ker se oddaljujemo od naravnega načina življenja, za katerega smo bili ustvarjeni.

Če malo pomisliš, potem opaziš logiko…..Po eni strani se družba razvija, postaja moderna, kjer se večina prilagaja modnim in kulturološkim smernicam, a hkrati pa postaja vedno večji problem pravega moškega in na splošno zadovoljujočih odnosov…In če to logično povežemo, spoznamo, da je pravi moški tisti, ki se ne pusti ujeti v te okove moderne družbe, saj moderna družba s svojimi načeli ne pripomore k zdravemu in zadovoljnemu posamezniku.
Zato je nujno ohraniti avtentičnost ter razvijati zavedanje o samemu sebi ter o tem kakšne so naše resnične potrebe, ker družba ne bo poskrbela za to.
Enostavno povedano, razmišljati s svojo glavo in ne dovoliti, da nas družba vsrka vase, ker več ne bomo vedeli kdo smo in kaj bi radi in kako igrati svojo vlogo, da bomo zadovoljni.

A to pomeni, da se bomo moški morali začeti borit, da bomo še sploh imeli kakšno vlogo in pomen ?
Spet smo pri tem razvoju…Zgoraj pišeš, kako se ženske uveljavljajo na vseh področjih in da bodo imele pravico same vzgajati otroke….In to spet kaže, da razvoj gre v to smer, da se moško vlogo popolnoma izniči.
Recimo, da se ne delimo več pri poklicih…Ampak to, da se vloga očeta razvrednoti, pa je res že višek te družbe in njenega neumnega razvoja.
Tu se je treba vprašati kdo nas vodi in kam nas vodi, ne pa le slediti, kot ovce.
Uporabljati kozmetiko, se depilirati, ne pokazati odločne in včasih agresivne drže….Ne ugovarjati, ker bo ženska se počutila užaljeno in začela groziti….In če to seštejem..A še sploh ima smisel biti moški in partner ali pa je bolje biti samski..? Vedno več je takšnih, ki so raje samski in to ne brez razloga.

Dandanes je na žalost tako, da je uspešnost pogojena s sebičnostjo. Zato še posebej pri uspešnih ženskah prihaja do izraza aroganca, vzvišenost ter brezčutnost.
To se zelo dobro vidi, kakšni ljudje so na oblasti..Največji sebičneži, prevaranti in nemoralneži.

Ljudje ne bi smeli dopuščati, da takšne osebnostne zančilnosti tlakujejo pot do uspeha in nam takšni krojijo usodo.

Mislim, da si izhodišče postavila narobe. Če boš iskala tisto, kar bo vedno pripadalo le njim in zaradi česar ženske nikoli ne bomo mogle prevzeti njihove vloge, ne boš prišla nikamor. Mislim, da smo ženske kdaj v zgodovini igrale že vse vloge, ki so sicer bolj značilne za moške (vojska, politika, diktatorji, psihopati, množični morilci, vojni zločinci, vladarji, vrhunski znanstveniki, ekstremni športniki, astronavti, verski vladarji – menda smo imeli celo papežinjo??? …), edino penisa še nismo razvile. Ampak menda v tem filmu ne gre za to a ne.

Ocenjevalci (ženske) lahko definirajo “pravega moškega”, ne more se moški sam definirati, razen če je malce samovšečen. 😉

“Pravega moškega” definira vsaka ženska po svoje. Če je zaljubljena v moškega, potem je večinoma ta moški zanjo “pravi”. Ženski čustva narekujejo “pravega moškega”, pri moškem pa “pravo žensko” določa njeno telo in izgled, hec. :)))

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Hvala vsem za odgovore in veliko sreče v življenju!
(s tem zapiram to temo, iz moje strani)

Pravi moški je tisti moški, ki kljub družini in partnerki ne izgubi svoje aktivne moške energije. Primeren test bi recimo bil, da ga še vedno vzburi pogled na lepo žensko telo (ne samo partnerkino). Drugi test bi recimo bil, da je še vedno pripravljen zaščititi svojo družino (otroke in partnerko) in postane agresiven, ko nekdo ogroža (drug samec ali nevarnost) njegovo integriteto v družini. Tretji test bi lahko bil, da je fizično fit in je sposoben opraviti težja dela v hiši ali stanovanju.

Če moški pade na enemu izmed teh treh testov potem ni v stiku s svojo aktivno moško energijo in izbira ženske, ki imajo več moške aktivne energije kot jo ima on sam (oz. si bolj ženske izborijo njega). Ob takšnemu moškemu se seveda vsaka ženska dolgoročno vpraša, zakaj bi sploh bila s takšnim moškim in si rajši poišče ljubimca ali ljubimko. Za likanje, pranje, kuhanje in čuvanje otrok pa je tudi takšen moški dovolj dober.

Vsako “bluzakanje” mimo tega je poveličevanje narcističnih maminih sinkotov.

“Drugi test bi recimo bil, da je še vedno pripravljen zaščititi svojo družino (otroke in partnerko) in postane agresiven, ko nekdo ogroža (drug samec ali nevarnost) njegovo integriteto v družini.

Niti ne. S takšnim obnašanjem pokaže, da je vse prej kot pravi moški. Pravi moški bi znal bolje handlat take situacije.

"No one can make you feel inferior without your consent." - Eleanor Roosevelt.

New Report

Close