Najdi forum

PRAVI KOSTANJ – sadika

Rada bi posadila pravi kostanj v okolici Pule, pa me zanima ali mogoče veste, bi tam sploh rastel? Sama kostanja v tem delu še nisem zasledila.

Hvala za informacije.

Vprašanje, glede na temperature verjetno bi, glede na količino padavin vprašanje (čeprav letos mu ne bi bilo hudega), vprašanje je tudi glede tal. Kostanj načeloma raste v kislih tleh, ne prenaša apnečastih. Potrebuje pa tudi dovolj zemlje (vsaj 2 m v globino), da se uspešno ukorenini.

Če ga v okolici nisi zasledila, je za to verjetno razlog.

glede kostanja…

če boš kupovala sadike,,,,,

pazi, ker ene sadike so že okužene in ti bo drevo slej ko prej odmrlo… malo pogle iz kje so sadike, pozanimaj se kako je če odmre oz če j eokužena (vračilo denarja, nove sadike…)

nekaj podobnega je blo pred leti ko so kupovali sadike kostanja, ki so prišle iz Italije in so bile vse okužene….ni blo fajn

če g ani zaslediti j elahko razlog tud osa šiškarica
lahk so ga tud ose šiškarice uničile, pa so jih potem (ker so pač odmrli) požagali in sežgali (na tak način se bojujeo proti njim)

glej poskusi posaditi kako sadiko pa boš vidla ali bo šlo skozi ali ne… poišči kako jaso, rob gozda in ga tam posadi, pa boš vidla ali bo uspel ali ne

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

New Report

Close