Prava zima
Zdravo dekleta!
Torkovo jutro je, in čez noč je pokrajino kar pobelilo. Veste kaj? Danes sem se prvič – in to pri 30,letih pripeljela v službo z avtom. Do sedaj so me vedno taksirali drugi, ponavadi mož, danes pa sem se kar okorajžila. Sicer imamo hišo na hribu tako da sem se v dolino spustila kar s strahom, držala sem sklopko in zavoro avto pa je kar peljal oziroma se spuščal.
No pri nas na Dolenjskem bodo otroci tako imeli malo veselja, čeprav je sneg bolj sipek. Kako ste pa kaj ve prišle do službe?
Lep dan prav vsem skupaj, čeprav snežen, le da ne bo priletela kakšna neprijetna kepa. Bay A.
Jaz zadnje leto kar peš (sem zamenjala službo in imam do službe deset minut). Sem pa prej doživljala ponoči prave nočne more, ko je začelo snežiti (vozila sem se 40 km).Zdaj pa se veselim snega kot kakšen otrok, zjutraj obujem goretex, kapuco na glavo pa gremo na delo. Popoldan pa se lopatkam na sosednjem bregu – s tamlajšo, ki se sama še ne more, sanke pa niso dovolj dobre zanjo, ko pa imajo vsi lopato.Tako potem pridemo gor čisto premočeni – od prvega do zadnjega.Pa paše en topel čajček in stiskanje k radiatorju. Trikrat hura za sneg.Če že mora bit zima, naj bo še sneg.
Živjo!
Tudi meni je zima zelo, zelo pri srcu… Mogoče mi bo letos malo manj, ker se bom morala vzdržati smučanja!?!
Sicer pa bi rada samo opozorila, da se baje “lopatkat” ni najbolje, češ da lahko pride do resnih poškodb hrbtenice. Sama nimam teh izkušenj, niti se ne spomnim nobenega konkretnega primera; se pa spomnim, da so na to opozarjali na televiziji. Daleč od tega, da bi želela komurkoli dati pridigo, ampak se mi pa zdi primerno opozorit.
Veliko užitkov na snegu!!!
Ana
Tudi jaz sem slišala precej o tem, tako, da lopate nimamo, pač pa plastične sani, ki gredo zelo hitro. Namesto lopate uporabljamo navadno polivinil vrečo – včasih. Menda je manj škodljivo. Sicer pa tudi jaz obožujem sneg in se ga veselim kot kakšen otrok. Še odmetavam ga z užitkom.
Pozdrav vsem, Vesna.
Sneg nas kar vabi. Jaz ga želim še več, tako da bo moj sine res videl kaj se to pravi sneg….metanje vanj….delanje snežakov….Upam, da se mi želja uresniči!
En vic za popestritev torka!
Sestnajstletnica gre prvic sama na zabavo. Ker je prijetna na pogled, jo skrbi, kaj naj stori, ko jo bodo fantje osvajali. Vprasa mamo in ta ji da nasvet: Zelo enostavno. Kadarkoli se bo kateri od fantov spravil nate ga enostavno vprasaj: “Kaksno ime bova dala najinemu otroku?” To ga bo zagotovo odgnalo. Dekle si je mamin nasvet zapomnilo in je odsla na zabavo. Na zabavi je kmalu plesala s fantom, ki jo je kar hitro zacel poljubljati in otipavati. Pa ga ona vprasa: “In kako bo ime najinemu otroku?” Fant si izmisli izgovor in izgine. Nekaj minut kasneje se zgodba ponovi: med plesom jo fant zacne poljubljati po vratu, ramah… Ona ga ustavi in povprasa po imenu njunega otroka in fant jo je ucvrl. Spet malo kasneje jo fant povabi na sprehod. Po nekaj minutah sprehoda jo zacne poljubljati, zato ga vprasa: “Kako bova imenovala najinega otroka?” A on se ne da motiti in jo pocasi slaci. “Kako bo ime najinemu otroku?” ga ona se enkrat vprasa. On pa kar lepo nadaljuje, kar si je zamislil. “Kako bo ime najinemu otroku?!” spet ze jezno vprasa dekle. Ko fant konca, sname napolnjen kondom, ga z vozlom zaveze in rece: “Ce pride ven iz tega – David Copperfield!”.
Ha, ha…dobro da poznamo naravno zascito na dveh nogah, a ne??
Pozdrav,
M.