Najdi forum

Lep pozdrav vsem!

Imam sicer težave s prekomerno težo (če lahko tako rečemo). Velika sem 158cm in težka 57kg, stara pa 15 let. Lansko leto sem že hujšala in pravzaprav pol leta in shujšala na 46kg. Ponovno si želim shujšati in pridobiti voljo do tega kot takrat, vendar mi še vseeno ne uspe. Iščem pa pravzaprav neko “primerno” dieto, ki mi bo ustrezala, zato bi prosila, če mi svetujete v kakšno dieto se naj spustim. Pa vem, da je treba pravilno kombinirati in se ukvarjati s športom… Se najde kakšen, ki bi mi napisal dieto?????

Hvala za odgovor
*pa pa*

Upam, da ne, saj je vaša teža še vedno v območju normale. Poizkusite biti redno telesno aktivna in najti aktivnost, ki vam bo v veselje. Glede hrane, najpomembneje je, da ohranite reden način hranjenja in mogoče zmanjšate le količino hrane, ki vsebuje pretežno sladkor, kot so npr. slaščice, čokolade. Nikakor se temu ne odpovejte popolnoma.

Marija Anderluh

Ne se hecat z dietami. Normalno jej, ker ti potrebujes hrano za rast. Je pa res, da ti ni treba pozrt cist vsake stvari. Mau se brzdaj, pa mau se gibaj. LP

nelly, lahko ti posljem “svojo” dieto. potem se bos sama odlocila, ce je primerna zate. [email protected]

Draga Vesna,
ker ta forum ni namenjen propagiranju najrazličnejših dietnih režimov, prosim, opišite vašo izkušnjo, kakšna prehrana je vam pomagala, bomo to objavili skupaj s komentarjem. Sem prepričana da bo tako to prebralo še več naših bralcev.

marija Anderluh

Nelly, pisi mi!

Rešitve ne boš našla v kakšnih “super”dietah.Raje se začni več gibati in za obroke se ne “nažri.Če boš med obroki lačna,pojej jabolko ali kakšno drugo sadje

A dej Vesna, ne mori z dietami pri osebah z motnjami hranjenja – žal iz lastnih izkušenj (pa tudi ostalih, saj sem bila hospitalizirana) povem, da se ena motnja samo zamenja z drugo.
Nelly, razumem te! Čeprav imaš normalno kg nisi zadovoljna. Stara si šele 15 let (pravi čas za MH!!!!!!), razvijaš se, rasteš… Ti samo normalno jej – VAM, DA TO OSEBI Z MH NIČ NE POVE, vendar se ti lahko še izogneš najhujšemu.
Stara sem 29 let, in minilo je pol leta od zadnjega bruhanja, včasih malo preveč pojem… Vem, da nisem še zdrava, ker 23/6 premišljujem o hrani. Začela sem s 13imi, da bi izgubila 3 kg, kar je šlo preko bulimije, anoreksije, nažiranja, pa spet do bulimije… 16 LET (me je glava zabolela pri tej cifri)! Danes imam: ne vem, če lahko zanosim, ker nimam menstruacije kljub ITM 19; strije zaradi raztegovanja in krčenja kože;majhne prsi, ker se nisem normalno razvijala;zaskrbljene starše, ki me pri skoraj 30ih sprašuejo, kaj sem jedla, čeprav ne živim več doma;prenizko samospoštovanje…
Veš, motnja se zdravi toliko časa, kolikor je trajala. Meni se celo zdi, da sem zaznamovana celo življenje.
PAZI!Jaz okrevam ob veliki pomoči fanta, ki mi daje ljubezen in veš kaj, 1.imam filing, da si zaslužim, da me imajo radi, pa da sem pravzaprav zelo lušna punca, vendar tudi to še ni čisto utrjeno. Letos prvič sem oblekla kratko kiklco in žal mi je, da sem se 15 let skrivala pod ohlapnimi cunjami.
Verjemi, MH so eno samo trpljenje, zato ne nasedaj dietam, ker ni rešitev. In moderatorje prosim, da iz “kotička za futrmanijo” umaknejo nasvete tipa: imam super dieto – kdor pride na ta forum, se očitno zaveda, da ima probleme, zato naj te super diete grejo rajš na forum za hujšanje!
RADI SE IMEJTE! nEŽA

New Report

Close