Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Oftalmologija Praska na očesu?

Praska na očesu?

Pozdravljeni,

pred dvema dnevoma sem si gledala oko in opazila na spodnjem delu – tam kjer imamo barvo očesa, kot nekakšen madež. Če si posvetim z lučko, je ga madež bolj sivkaste barve. Zanima me, kaj bi to lahko bilo in če je nevarno. Prvi dan me je močno zbadalo, kot da imam trepalnico v očesu (takrat sem si oko tudi mencala; mogoče je, da je bila trepalnica res v očesu, se ne spomnim, te dni pa imam občasno občutek tujka v očesu. Naj še omenim, da se nisem nikamor udarila, tudi nič nisem delala, da bi mi šel kakšen delec v oko. Namreč imam angino in počivam večino časa. Zdravnica mi je predpisala kapljice in mazilo Torbex, uporabljam jih približno en dan in ne vidim še nobene razlike. Vid je v redu, saj je ta madež nižje. Me mora skrbeti?
Najlepša hvala za odgovor in lep vikend vam želim.

Spoštovana, na vsak način je potreben pregled pri očesnem zdravniku, kjer je tudi aparat ( špranjska svetilka) ki pod povečavo prikazuje očesne strukture. Lahko da ni nič posebnega, lahko pa je vnetje roženice ali vnetje ob tujku. Na vsak način pregled, LP dr Gorazd Kolar

New Report

Close