Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Skrinjica idej! pranje zamazanih delovnih oblek

pranje zamazanih delovnih oblek

Prosim za pomoč:
kako naj operem delovne obleke, ki jih ima mož in jih pralni stroj ne opere dobro. Gre za madeže od maščob, motornega olja, šmira in podobno, kar pač “pobere” v delavnici.

Sem prala na 65°, pa mi slabo opere (nov stroj).

Sem kupila Vanish..tisti prah, ki ga zmešaš z vodo in namažaš na madeže, pa ni delovalo. Sem kupila še neko merkatorjevo tekočo zadevo, ki jo vliješ poleg praška v stroj, pa tudi ni opralo.
Ja, pa trgovke mi niso nič znale svetovati.
Bi pa verjetno rabila nekaj, kar dodam vodi, saj je zamazana cela obleka in ne gre za madež v velikosti male packe.

Jaz se s tem nisem obremenjevala. Itak je šel delat in je imel v par minutah spet vse zašmirano. Tako, da sem pustila pri miru, prala posebej in se sploh nisem sekirala s tem a so šli madeži dol al ne.

Če se on ravn ne obremenjuje s tem pač pusti tako, če pa se obremenjuje s tem………. pa naj se sam spravi čistit.

Drgač pa olje in mastni madeži gredo dostikrat dol s prilom.

Jaz moževe pajace perem na95.pRI 60 ST.ni šans, da se dobro opere. Itak je kmalu spet od šmira….

Dejansko dela veliko tudi na terenu, pri strankah in ni prav prijetno, če hodi okoli z umazanimi delovnimi oblekami. Pa upam, da mu delodajalec ob ponedeljkih ne gleda, kako so oprane in zlikane obleke.

Takih cunj ne boš oprala na 65 stopinj. Moja mama je strokovnjak za tako umazanijo (doma imamo delavnico in obleke so v takem stanju, kot ga ti opisuješ) in dostikrat jih prej za nekaj časa namoči. Namoči jih včasih v lug,ki ga prestreže pri pranju belih oblačil (ja, mi tega ne delamo, naša generacija, ona pa ima odtočno cev stroja takšno, da to lahko naredi), včasih pa kar v kopel, ki jo naredi z vročo vodo in močnim sredstvom za pranje posode. Ker problem je velika količina maščobe, in zato so pril in podobne zadeve (pa ne tiste balzam variante, ampak take konkretne) še najboljše. Po parih urah pa na intenzivno pranje na 95 stopinj, pa še predpranje vklopi,če ga imaš. Včasih je potrebno pranje tudi ponoviti, ne pomaga drugega. Ali pa delavca prepričati, da pogosteje menja delovno obleko. Ampak včasih se usvinja v eni uri, tako da to prepričevanje ni ravno neka rešitev.

Tako kot v zgornjem postu “o pranju”.

Obvezno perem na 95 stopinj. Ker jih kupuje sam, kupim za 1. številko
večjo, ker se ponavadi pri pranju na 95˙ malo skrči.

Jaz take trdovratne madeže pošpricam s čistilom Meglio ( take strupene rumene barve je, dobim ga v Merkatorju, Leclercu, mogoče še kje))…pustim par ur , nato pa dam v stroj, pustim da stroj opere na polovico oz. da so obleke spet namočene v prašku in vodi, pustim že kako urico , nato pa dam na program, da stroj opere do konca….skoraj vsak madež je šel ven….ampak je treba bit dosleden pa prati te obleke na par dni, tako da je bolje, da ima mož več kombinezonov in se jih pere pogosto….

No, men je tud to prav prišlo. Nimao nobenga delavca na v delavnici, ampak moji brihtneži – beri mulci, ketne na kolsesih sami montirajo, pa hlačnice so non stop od tega umazane.

BOm še jaz poskusila.

Sem pozabila napisati: pomaga tudi rumeni meglio, ki je razmaščevalec. Ga poškropiš po cunjah pred pranjem.

… pa vseeno bolj zaupam enemu delavcu v zašmirani delovni obleki, kot enemu v taki brez vsakega madeža. Pri tem “ta čistem” bi se vprašala, če sploh kaj dela…………..

drugače pa – tale rumeni ali pa oranžni meglio gor našpricaj preden daš prat.

Kaj pa če greš v kakšno pralnico povprašat, če ti prodajo prašek, s katerim čistijo mastno umazanijo. Če se ne motim, pralnice uporabljajo 3 tipe čistil za vso umazanijo.

Pa en lep dan želim, Joan

Jest sem jih tudi namočila prej v toplo vodo in Vanish, nato pa v stroj in 65 stopinj. Se je krasno opralo.

zoom!
meni najboljši za mastne madeže.
Sem na 40 vse dol spravila na novi majčki, ki je bila čist od šmira.
Je šel sine pridno pomagat bratu v delavnico 🙂
Je pa tudi pomembno, da madež tretiramo, ko oblačilo še ni oprano ( se pravi, še dokaj svež madež )

New Report

Close