Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja pranje vozičkov in druge otroške opreme

pranje vozičkov in druge otroške opreme

Dober dan. Zanimajo me vaše izkušnje s pranjem oblog ibn prevlek za vozičke- npr. kakšne so vaše izkušnje pri pranju tega blaga pri kombiniranih vozičkov Peg perego, Inglesina, Cam, itd. Ali je bilo vse ok, če ste prali po navodilih, ali in kaj ste sploh prali, itd. Moja znanka je enkrat prala vse po navodilih in se ji je malo skrčilo , sicer čisto malo, vendar je že imela težave pri natikanju blaga nazaj. Kaj priporočate? Kako je z drugo opremo, kar se tiče blaga ( npr. ležalniki, avtosedeži,..)?

Vsaka bombažna zadeva se pri pranju malo skrči.Če pa boš prala v bolj hladni vodi, se ne bo skrčila, bodo pa ostali madeži. Tako da je bolje , da pereš po navodilih in se potem malo potrudiš , ko spet vlečeš gor na voziček ali na sedež-

Ali ste vi prali te stvari in je bilo potem vse ok?

jaz vse (prevleke vozičkov, avtosedežev, ležalnikov, stolčkov za hranjenje ipd.) perem v stroju – na 25-30°c, program za zavese, ta kratko ožemanje. brez problemov.

Jaz sem tudi vse prala tako kot Marija. Nobenih problemov

Zivjo.
Ze pet let imam vozicek Peg Perego. Zelo veliko ga uporabljamo, prezivel je ze dva otroka in sedaj caka se na tretjega. Prevleke so vse snemljive, perem jih po potrebi, glede na to, kako so umazane (ne pa redno). Perem v pralnem stroju, do 30 stopinj, z normalnim pralnim praskom in celo susim v susilcu na najmanjsi temperaturi. In prevleke so se vedno lepe, neobledele, nestrgane in se kar trajajo,… Priporocam!
LP, Karmen

Do 30 stopinj ali lahko tudi na 30? Centrifuga ( malo blažja) ne škodi?

Jaz imam pralni stroj, ki je avtomatski, zato bi lahko dala prati na temperaturo 30 – za občutljivejše perilo ali 30 za volno. Bi bilo to uredu? Kakšen pralni prašek pa uporabljate za to – Tekoč?

Ja, seveda, na 30 stopinj, malce nerodno sem se izrazila. Uporabljam normalni program pranja, z normalno centrifugo in tudi susim v susilniku. Ne vem, kako je z drugimi vrstami vozickov in blaga, pri nas se dobro obnese. tekočih pralnih praškov ne uporabljam ampak 98% biološko razgradljiv prašek Frosch ali pa kar navaden Ariel, če so madeži prehudi.
LP, Karmen.

Kateri voziček pa imate?

Vendar pa so v navodilih tudi pri teh vozičkih, da naj jih peremo ročno. Vi v stroju- se niso nič skrčile? Jaz se tega malo bojim, ker je moja kolegica enkrat tako kot vi prala stolček-ležalnik, ravno tako na občutljivo 30,… pa se je malo skrčil in se sedaj skoz odpenja blago.

New Report

Close