Najdi forum

pranje oblekic

ALi je potrebno za novorojenčka prati oblke s kakim posebnim pralnim praškom? Kakšne so vaše izkušnje, katerega priporočate, odsvetujete?Koliko časa ste oblačila prali ločeno?

Nisem uporabljala posebnega praška, nisem prala posebej. Sem pa vedno dala pralni stroj še enkrat na izplakovanje.

Mi se nismo z ničemer posebej ubadali; skupaj z našimi oblačili. Malček je star štiri mesece in je vse OK.
Lep pozdrav

Tudi jaz ne vem zakaj bi prala posebej. Nisem pa uporabljala mehčalca.

Prašek sem uporabljala običajni (Persil, Avo, Dash). Prala sem skupaj z ostalim. Uporabljala sem tudi mehčalec (Quanto), perilo pa največkrat posušila v sušilnem stroju. Torej nobenih komplikacij pri nobenem od dveh otrok.,

Imamo psa, smo v bloku, pes je notri in noprmalno da so dlake po naših oblekah. Nočem da bi bile še po otroških. Sicer p a marsikje sem prebrala naj bi jih vsaj polleta do 1 leta prali ločeno, brez mehčalca z dvema izpiranjema?

Jaz sem nekaj mesecev prala ločeno, predvsem sem pazila, da hčerkinih oblek nisem prala skupaj z našim spodnjim perilom. Na prašek nisem dala posebne pozornosti, nisem pa uporabljala mehčalca ali kakih drugih pralnih sredstev za madeže.
Pa saj boš sama opazila, če ima otrok občutljivo kožo, boš morala biti dlje časa in bolj pozorna na pranje.

Tudi jaz nisem prala nikoli ločeno in vedno sem uporabljala mehčalec. Perilo pa sušila na zraku. Na dvojno izpiranje pa sem dala le takrat kadar sem uporabljala razna čistila za madeže in pleničke. Z njeno kožo ni bilo tako nikoli nič narobe.

New Report

Close