Najdi forum

pralno-sušilni stroj

Kupujem nov pralni stroj, pa sem pred dilemo ali naj izberem kombiniran -pralno-sušilni ali vsakega posebej. prosim za odziv, ker nimam glede tega nobenih izkušenj.

samo pralnega. zrak in sonce sta zaenkrat še zastonj.

Ne kupuj kombinacije. V kombiniranem lahko sušiš samo 1/2 opranega perila, tako da imaš stroj praktično 3x zaseden in ne moreš dati prati drugega perila. Če imaš malo perila, potem še gre, če pa imaš družino, potem je taka varianta zelo nepraktična.

Samo kombiniranega ne, vse drugo pride v poštev. Kupi vsakega posebej!
Pralni stroj ima čisto drugo funkcijo, kot pa sušilni stroj. In tehnično je nemogoče narediti, da bi zadostil kvalitno pranje in kvalitetno sušenje obenem. Kombinirani stroj je samo nek kompromis med obema. Po domače povedano, če želiš izboljšati lastnosti pranja, poslabšaš sušenje in obratno!

Na splono velja da tisti, ki so kupili kombinirani stroj ga v glavnem uporabljajo samo za pranje, za sušenje pa redkokdaj.

Jaz imam kombiniran stroj Bosch in sem ZELO zadovoljna. Res je, da lahko hkrati sušim le 2,5 kg perila (torej polovico opranega), vendar si v relativno mali kopalnici ne morem privoščiti visoke omare, ki bi nastala če bi dala en stroj na drugega.
Sonca je pozimi zelo malo, stojala za sušenje-vlaga nezaželjeno v stanovanju, zato je kombiniran stroj prava rešitev, vsaj za nas.
Pa še to: perilo je snežno belo, porabim dosti manj praška, sedaj ne uporabljam več mehčalca, perem na nižji temperaturi, tako da privarčujem precej, pa še okolju je prijazno. To pa šteje!

Strinjam se s predhodniki. Imam kombiniranega, pa nisem zadovoljna. Dobro, res mi pride prav, če rabim kaj na hitro pa ni bilo opravno. Toda perilo(cca 1/3 opranega), ki ga hočem posušiti do suhegam oram dati v program sušenja tudi do 3x. Torej varčevanja z elektriko ni. Seveda pa je za malo prostora vseeno to res le kompromis.
Lp

Imamo Candy kombinacijo, pa je super. Pere krasno in hitro, res da suši samo polovico, suši pa prav tako hitro. tudi prostora zavzame malo, pa še kondenzacijski je.
pri nas je že 5 let brez napakice!

Odvisno od potreb. Kombnirani stroj pride v poštev samo v primeru, ko bo sušenje bolj izjema kot pravilo. torej za tiste mesece v letu (september, oktober, april), ko se še ne kuri v stanovanjih, zunaj pa je visoka vlaga in se perilo ne suši. V kombiniranem sušilcu je perilo tudi veliko bolj zmečkano kot v samostojnem (boben je manjši, pa tudi drugačen). Sama imam kombiniran stroj, ker nimam prostora in ga uporabljam predvsem za pranje in izjemoma za sušenje (pri likanju pa preklinjam).

Uporabljam pralno sušilni stroj od Candyja torej kombiniran ZELO zadovoljen…

Ne vem zakaj bi bilo perilo bolj zmečkano. Res je boben manjši, vendar daš vanj tudi manj perila. Naš ima tudi program rahljanja, tako perilo ni zmečkano.
LP

Če nimaš prostora za sušilca in pralni stroj, je verjeten tudi tvoja zasilna rešitev dobra.
Seveda, se pa ne more kombinirani stroj nikakor primerjat z ločenima strojema.

Bolj zmečakno perilo vsekakor pride v primerjavi z sušilnim strojem…
Iz sušilnega stroja večino perila sploh ni potrebno likati, le zložiti hga moraš recimo v pol ure, ko je konec sušenja.

Nekateri so skromni in so že z malim zadovoljni :)))

Ali ima kdo manjšo, stensko, 4.5 kg varianto sušilca (Electrolux).
Če ja, prosim povejte, če je OK, ker sem tik pred nakupom.

Tudi jaz sem mnenja da kupi vsakega posebaj. Iz lastnih izkušenj vem da se kombiniran ne obnese in tudi dejstvo je kadar pereš ne moreš sušit in obratno. In tudi če se pokvari je zelo nerodno.

Pralno sušilni stroj ob sušenju bolj grobo deluje na perilo, saj je boben poln luknjic, ki so namenjene pranju perila. Tako perilo, v primerjavi s samostojnim sušilnim strojem, bolj poškoduje in ga je potrebno tudi bolj likati

ko sem imela samo kombinacijo pralno- suš. stroja sem bila z njim zadovoljna. vendar me je zelo motilo da mi časovno ni zneslo pa še pol perila sem morala jemati ven..

ko pa sem kupila sušilni stroj sem ugotovila da je to res neprimerljivo boljša stvar… perilA praktično ni treba likati… ko je perilo oprano ga samo prestaviš in že pereš dalje… pa še kopalnico ti greje….
če imaš prostor ne premišljuj. kupi ločeno!!!

New Report

Close