Najdi forum

pralno-sušilni stroj

ojla:)

jaz imam pa eno praktično vprašanje. ali imate kake izkušnje s pralno-sušilnimi stroji? ali je bolje kupiti pralno sušilni stroj v enem, ali je bolje kupiti vsak stroj posebej. zelo zanimivo se mi je zdelo, ko sem nekje videla, da ta dva stroja stojita eden na drugemu. prihranek na prostoru. svetujte mi, če je že kdo imel kake izkušnje s tem. za oba stroja bi pa rada čim boljšo kvaliteto.

lp in ne preveč snežink, s.

Mi imamo pralno sušilni stroj elektrolux in smo zadovoljni, čeprav ne vem kako izgleda vsak posebej. Sicer moramo sušiti samo polovico perila, ker drugače se ne posuši dobro. Ne vem kaj naj ti še več napišem, če te zanima kaj specifičnega pa vprašaj.
lep pozdrav.

Imam pralno-sušilni stroj – NISEM zadovoljna in ne bi nikoli več vzela “dva v enem”. Sušiti moraš potem itak 2 x 1/2, mehčalec nič ne pomaga – perilo po sušenjo ima nek vonj po stroju (meni smrdi). Tako, da sušilca sploh ne uporabljam… Raje nabavi vsakega posebej, saj lahko jih postaviš enega na drugega – jaz ne morem zaradi podstrešnega stanovanja.

Jaz imam pralno sušilni stroj Candy a če bi imela prostor bi definitivno kupila vsakega posebaj. Kadar imam veliko pranja nesem sušit perilo k mami (smo skupaj v hiši) ki ima posebej sušilni stroj. Vanj dam komplet cel stroj opranega perila naravnam na cca. 100 min in je vse posušeno. Če sušim v mojem pralno sušilnem stroju dam 1/2 opranega perila 1. na 120 min (max.) pa moram potem še enkrat dati vsaj na 60 min da je perilo suho. Pa še precej lepše (manj zmečkano) je kadar se suši pri mami. Postavljena pa ima enega na drugim, spodaj pralni stroj, na njem sušilni. Če imaš prostor in denar ne razmišljaj ampak kupi vsakega posebej!

LP A.

Zdravo

jaz imam pralni stroj in sušilni stroj Gorenje. Oba sta ločena. Sušilni stroj je star 1 mesec in ga ne morem prehvaliti. Ko mi pralni stroj opere, samo vse cujne prestavim v sušilca in dam sušit. Pralni stroj pa napolnim z novim kupčkom. Tako da perem in sušim simetrično ( prihranek časa ). Lahko bi jih postavila eden na drugega, samo ker imam ravno prostor stojita en zraven drugega.
LP

Tudi jaz imam ločena stroja. Pralni stroj je tako dober, da mi super ovije stvari in vse sušim le 70-80 min. Stvari niso zmečkane, splohh če jih ven vzamem tople in npr. srajce hitro obesim. Jih sploh ni treba likat. Ampak stvari pa ko jih vzamem iz pralnega stroja obvezno strknem. Jaz nimam postavljenih strojev enga na drugega, ker imam premahno kopalnico. Ima pa tako narejeno teta in je izkoristek prostora precejšenj.

LP

Tudi pri nas doma imamo dva stroja,ki sta eden na drugem, in sicer oba Gorenje in smo zelo zadovoljni. Operemo preložimo in posušimo. Priporočam oba, mogoče bo zato strošek večji, vendar se ti v kratkem povrne!
LP Vesna

Mi imamo dva stoja ločeno, montirana pa sta tako, da je pralni spodaj, sušilni stroj, ki je lahek, pa zgoraj. Oba sta od Candija, ker pred tremi leti pri Gorenju niso poznali stojala – okvirja s katerim sta oba stroja fiksirana skupaj. Ta vezni člen je seveda obvezen. Načeloma sem s to rešitvijo zadovoljna, upoštevati moram le to, da nogavice kupujem za 2 številki večje, ker se skrčijo in občutljivih cunj ne sušim v stroju. Pri nakupu sušilca pa bodi pozorna ali imaš iz kopalnice oddušek za topel zrak, sicer kupi tistega s kondenzacijsko posodo.

Absolutno je bolje imeti dva locena!
Na vikendu imamo dva v enem in je katastrofa, nit ne opere tako dobro niti ne posusi vsega hkrati – doma z dvema locenima pa je pranje “piece of cake”.
lp
n.

Jaz imam kombiniranega, je pa res, da susilec uporabljam samo kadar je nujno. Ker je precej drago. So pa pajacki iz susilca krasno mehki.

Imam pralno-sušilnega, Indesit, nisem najbolj zadovoljna. Predvsem perilo po sušenju “smrdi” in je zmečkano. Če imaš prostor, kupi raje ločeno.

Nina

Pri nas imamo pralno-sušilni stroj ariston in smo zelo zadovoljni.Pere mi 5.5kg.suši 4 kg.Če bi imela prostor,bi pa sigurno kupila vsakega posebaj…

ojla:)

hvala vsem za odgovore. moja odločitev bo sigurno lažja.

lp in ostanite v cvetju, s.

Ne v enem! Imamo tako varianto pa smo zdaj za prvo silo dokupili sušilca! Se ne obnese v enem ker slbše in dolgo suši pa še na polovico moraš dat oprano perilo – polno prelaganja! Sednji novi sušilec je čisto druga pesem!

Zdravo,

tudi jaz trenutno kupujem in se odločam. Meni so kombiniranega tudi odsvetovali, sploh ker v njem ne moreš posušiti nič večjega.
Blazno mi je pri tehničnih podatkih pomagala prijazna prodajalka v Big Bangu na Rudniku (Ljubljana). Tam imam že od prej eno zelo dobro izkušnjo glede pomoči pri nakupu, pa še vsiljivi niso (mogoče sem imela tud mal sreče). Majo pa tam Gorenjeve, potem AEG, Miele, Electrolux, Whirpool in Bosch, da res lahko primerjaš na enem mestu.
Kolegica mi je priporočila naj izberem takšnega, ki ni na časovno nastavitev, ampak ima programe (tudi na primer za občutljive tkanine in volno – kar je še posebej zakon, ker ti volno spet naredi baje “puhasto”). Potem imajo nekateri tudi senzorje, ki vseskozi merijo stopnjo vlage v sušilcu, tako, da ti jih sploh ne more presušit.
Trenutno imajo do 31.12.2002 akcijo, ko ti dajo zadevo na 13 obrokov brez obresti, al pa 13% popusta na gotovino.
Drugač sem pa gledala še v Merkurju, kjer majo kakšnega tud za nekaj jurjev cenej kot v Big Bangu, ampak dobiš pa sam na 6 obrokov, glede popustov pa ne vem, kako je. Pa tud nimajo takšne izbire glede znamk.
Tko, upam, da sem ti (pa tud kakšni drugi) prihranila kakšno urico letanja po trgovinah. Lepo jo preživi(te)!!

New Report

Close