Pralni stroj BEKO za 189,90 EUR – je dober?
A to rabiš za mamo?
Midve z mamo sva iskali najbolj enostavnega, ker njej tehnika ne gre, pa sva kupili isto Beko, ampak en malo dražji model z malo več gumbi in boljšo centrifugo (bil je 220€) in je mama zelo nezadovoljna, ker je za njo, tudi tisti en gumb več, preveč. Pere super, vse b.p., samo ona je navajena na en gumb za vse in pika.
Beko je turška blagovna znamka. Žal zaenkrat še ni uveljvljena v višji srednji cenovni razred, ob bok v SLoveniji najbolj prodajanim znamkam, kot so Bosch in Gorenje- to pomeni, da po izteku granjcije (torej po 2 ali 3 letih), crkujejo predvsem ležaji in vodne črpalke. To je znamka, ki je delana za nižji cenovni razred in tudi s krajšo operativno =delovno, življensko dobo. če si pripravljena torej čez dve, tri leta kupit spet novega oz. če ima stroj 5 let garancije, potem ni pomislekov.
Jaz osebno ob nakupu iztrošenih strojev raje dam morda par sto eur ve, kupim preverjene znamke, ki me še niso razočarače 8 ampak s čimveč mehanike in čimmanj displejev in uporavljanja na dotik!) in imam mir za vsaj 5 let -torej nobenih popravil. V 5-ih letih brez popravil pa je stroj amortiziran.
BEKO je turški BOSCH in je zelo dobre kvalitete. Jaz ga tudi imam, garancija je 5 let, če ga kupiš v GA. Ko bo prvič po petih letih potreben popravila, kupim novega, zato ker so dandanes popravila tako draga, da je bolje kupiti novega, kot za 200 € popravljati starega. To mi je povedal serviser Gorenja. Gorenje je pa tako zanič v zadnjih letih, da je groza. časih je pa zdržal tudi 20 let.
Moji starši so najprej nabavili pralni stroj od beka in je zdaj tega že svojih sedem, osem let – doslej nobene okvare in dobro opere. Ker sta bila tako zadovoljna, sta ob menjavi bele tehnike v kuhinji še vse ostalo vzela od beka in je prav tako fajn (imata tri ali štiri leta).
Moja dva sta se pri 70 in več navadila uporabljati tudi mikrovalovko – ki je še jaz ne obvladam.
[
Moj Beko dela brezhibno že sedmo leto, niti enkrat zatajil.[/quote]
… imamo Bekove stroje – sicer ne pralnega, ampak pomivalnega in zmrzovalno omaro – oboje že več kot deset let – brezhibno. In ker pralni Gorenjev zadnje čase hudo jamra (no ja, saj je star petnajst let), pri nakupu novega sploh ne bo dileme. Beko.