pralni stroj
Imamo “100 let “starega in mislim, da je čas za novega. Zanj sem pripravljena odšteti okrog 110 tisoč. Nekaj sem že gledala od gorenja, in so mi kar všeč. Vsaj 1200 obratov bi imela, pa da se nastavi, da ti recimo ponoči ali proti jutru opere-da zjutraj, ko vstaneš kar obesiš.
Katerega mi priporočate?
1 mesec imamo Gorenje Prological. Povem ti, da je super, bele cunje prem na 75 0 in centrufuga 1400 obratov, tik tak so suhe. Zafrkava pa me malce pranje modrega perila, verjetno imam napačen prašek. Morala bi kupiti tekočega, ker drugače ostajajo bele lisice. Če pa dam modre cunje na polovično pranje in da je cunj preveč kot sem jaz ocenila, mi mašinca piska in moram popraviti nastavitev. Super je tudi zakasnitev pranja. Če ne gledaš za 10.000 sit potem se odloči za 1.400 obratov, ne bo ti žal.
Jaz sem pred letom in pol kupila Whirlpoolov pralni stroj, šesti čut. Ima časovno funkcijo nastavitve pranja, pri centrifugiranju se ustavi, če je preveč prazen in se nato ponovno zažene, da ne skače po celi kopalnici, centrifugiranje ustavi, da se perilo poleže in ga nato spet ožema, posledično je perilo manj zmečkano in to pri 1300 obratih… Takrat je stal 138.000. Jaz ga toplo priporočam
Mi imamo Gorenjev WA 1381 S, s 1300 obrati, star je dve leti. Dela mi kot ur´ca. Perilo perem na največ 100 obratov. Nima sicer nastavitve za zamik pranja, je pa drugače dober. Cena je še vedno, mislim da okoli 90.000 do 100.000 SIT. Odvisno kje ga kupiš. Edino kar me moti je to, da mi modro perilo ne diši ravno najbolj. No, ampak sem opazila, da ima več žensk težave s tem. Najprej bom zamenjala detergent, potem bomo pa videli.
LP