pralni stroj
Partner, s katerim se spreš, je uporabna zadeva, v primeru, da se z njim pobotaš.
Moj stroj centrifugira relativno mirno. To pomeni, da ne skače gor in dol kot stari stroji, ki se jih spomnim izpred 10 let. Toda v razmislek – na takem živahnem stroju in v nesprti zvezi se baje da marsikaj zanimivega početi.
Kakorkoli, če ste bolj ljubitelj miru, naj povem, da ima moj brat “advanced” različico mojega stroja in je njegov bolj tih. Ne vem pa, če je izraziteje mirnejši, ker je že moj kar miren. Torej njegov je čisto miren, moj pa za spoznanje drhti. V vsakem primeru premalo za izvajanje zgoraj omenjene akrobacije. Po zvoku (ker smo v bloku!) pa slišim glasneje sosedin (!) pralni stroj kot svojega. Imam tudi mačke, ki sovražijo kakršnokoli večje tresenje, pa vselej z veseljem poležavajo na pralnem stroju, če je vključen.
Ne drži. Novejši pralno sušilni stroji imajo enako sušilno kapaciteto kot pralno, večidel pa gre za razmerje 4kg : 5 kg, kar je še vedno sprejemljivo, saj vsakega kosa ne moremo sušiti in te občutljive izločimo, ostalo posušimo.
Perilo NI zmečkano, če ga vzameš iz stroja pravočasno, ko je posušeno (tako kot pri ločenem sušilnem stroju.)
Tudi jaz sem hotela najprej kupiti samo pralni stroj. Potem sem prišla v štacuno, hoteli smo že naložiti (!) Gorenjev pralni stroj, pa mi je pogled zdrsnil na sosednjega. Bil je še sušilni, imel je 200 obratov več centrifuge kot Gorenjev in stal je 10 tisočakov več. Odločitev je bila lahka. Če bi kupovala ločene stroje, gotovo ne bi dala samo 10 tisočakov več. Res pa je, da na njem ne piše Gorenje. To je sicer velika škoda, ampak kaj češ.
>Avtor: Irena ()
>Datum: 27-04-03 11:37
>Ne drži. Novejši pralno sušilni stroji imajo enako sušilno kapaciteto kot pralno, večidel pa gre za razmerje 4kg : 5 kg
Malo bolj pazljivo preberi kaj kdo piše. Pisal sem o velikosti bobna, ne o kapaciteti, ki jo deklarira proizvajalec.
Deklarirana kapaciteta je že mogoče enaka vendar pri bistveno manjšem bobnu (in zato seveda slabših rezultatih).
Btv. si sploh že kdaj pogledala kakšen je boben v samostojnem sušilnem stroju.
LPL
Če se obračaš direktno meni, potem nikar “ste”, temveč “si”. Da ne izpadem prestar, he he.
Hm. Doživetja na PS, ki jih omenjaš, bi bila na mojem sedanjem stroju verjetno božanska, saj je že skoraj “živ”.
Se pa strinjam. Če se v bloku kaj sliši, so to prav gotovo goveja muska, cokli in pa pralni stroj. In še v razmilsek. Mački radi ležijo na krajih, ki oddajajo negativno energijo, he he.
Se opravičujem, ker odgovora nisem natančneje forumulirala, da bi bilo razvidno, da povsem razumem vaše argumente tudi glede volumna bobna, poudarila pa sem kapaciteto. Pralno sušilni suši v manjšem bobnu, to je dejstvo, a tudi če v večjem pozabimo perilo, je enako zmečkano, kot če ga pozabimo v manjšem bobnu. To sem hotela povedati. Posuši pa manjši boben tudi. Tisto, kar želimo imeti popolnoma nezmečkano, pa moramo tudi pri ločenem sušilnem stroju vseeno zlikati.