Najdi forum

Kupila sem nov pralno sušilni stroj, tak, ki pere brez vode, pardon, z malo vode. Dejstvo po pranju je, da je perilo (npr. zavese) po pranju še naprej umazano, včasih celo suho, ne da bi ga sušila, in polno mila. Mislila sem, da gre za tehnično napako, zato sem klicala servis. Serviser je zamenjal elektronski čip, vendar s tem ‘napaka’ ni odpravljena. O tipu pralnega stroja zaenkrat ne bom rekla besede, ker ima prijateljica drug tip pralnega stroja in podobne težave. Sušilni stroj ima pa to pomanjkljivost, da perilo po sušenju čudno ‘zaudarja’. Uporabljam vedno isti pralni gel in isti mehčalec. Prosim gospodinje, da mi pojasnite nove načine pranja in sušenja. Kakšne izkušnje imate? Prosim tudi strokovnjake za razlago in za ustrezne inštrukcije, kako prati perilo (brez) z malo vode?

…ne vem , čemu se tako čudiš…ti na roke operi kos umazanega perila, ko ga boš “nažajfala” , ga potem speri 3x npr s čisto malo vose… reakcija bo ista koot v pralnem stroju… lahko daš praška kolikor hočeš in tudi mehčalca… perilo bo še vedno zaudarjalo.. ..jaz imam čist ” taprav ” pralni stroj, ki pere z običajno količino vode, pa dam kakšne umazane cunje 2x na izpiranje, sicer bolj zaradi sebe, da sem sigurna… mislim , da se ti malo hecaš..

Meni se je dogajalo podobno (ravno tako nov pralni stroj) in potem sem odkrila gumb za vec vode in sedaj je zmeraj vse lepo oprano. Poglej navodila in pritisni gumb pa bos videla razliko.

A veš, zakaj je Mujo kupil AMC posodo?

…….da si lahko v njej umiva noge brez vode…..

Po moje gre za kako napako. jaz imam kak mesec pralno-sušilni stroj “Whrillp …”in super opere. Res krasno. Prej sem imela samo pralnega , sedaj tega. Izbire programov sem se morala malo navaditi, sedaj pa sem zelo zadovoljna. Sploh pri belem perilu, ki je pri 80C snežno belo-brez predpranja. Toplo ti svetujem, da stroj reklamiraš. L.P.

Ko človek kupi nov pralni strij, je včasih malo neroden. Manj vode že, toda zelo malo? Ne, hvala. Tudi jaz imam gumbek za dodatno izpiranje, ker si ne želim tekati h dermatologu. Imam eno moderno različico pralnega stroja, toda brez sušilca, ker menda ene “mašine” ni dobro obremenjevati z dvema kompleksnima nalogama. S sušilcem nimam izkušenj, sušimo še po starem, bi ga pa kupila, pa ne znam izbrat…no, še kak nasvet zame, prosim.

Priporoča se nakup ločenih strojev, torej pralnega in sušilnega posebej. Kombinirani so nastali samo iz enega razloga in to je prostorske stiske in ne zato, ker bil bil učinek pranja ali sušenja s tem boljši.

V Mulerju se kupijo osvežilni robčki za v sušilni stroj in ti dajo zelo prijeten vojn perilu.

Glede pralnega stroja pa. Sigurno ima tudi gumbek za normalno porabo vode. In splača se ti ga izkoristiti, ker bo perilo bolj čisto. Jaz manjšo porabo uporabim samo takrat, kadar imam v stroju samo eno ali dve cunji, ki zahtevata posebno pranje.

Drugače pa je -dp- dobro svetoval. Prihodnjič kupi raje ločeno, če nimaš prostorske stiske.

Sama menim, da so taki argumenti v prid ločevanju strojev le zato, da plačaš še kako drago oba stroja posebej. Združeni so cenejši in še manj prostora zavzamejo, v nekaj letih pa so dobili tudi ustrezno učinkovitost. Ker mi je cena pomembna, sem kupila pralni stroj Indesit, za katerega mislim, da je cenovno najugodnejši. Je preprosto vauči. Super, super. Ima tudi kratek program samo za osveževanje perila (to je tisto, ko enkrat za nekaj uric nekaj oblečeš, pa itak ni umazano). Posuši vso kapaciteto perila, če je treba, vendar običajno nekaj občutljivih kosov izločim. Suši kondenzacijsko. Perilo ni nikoli, res nikoli zaudarjalo in sčasoma sem znižala količino praška, ker je pranje še učinkovito. Edini problem, ki mi je res zoprn, je, da ima triminutni premor po sušenju, ko ne morem odpreti vrat. Edini pravi efekt tega je, da jaz potem pozabim, da se je perilo sušilo, pozabim pobrati, perilo pa je zmečkano! Dvomim, da bi kakšen otrok točno v tistih treh minutah skušal odpirati vrata in bi se opekel. Kakorkoli, fino bi bilo imet kakšen alarm, ko so se vrata sprostila.

Me veseli, da si zadovaljna z Indesitom, ker sem že slišal precej nezadovoljnih ljudi.

Ni pa stvar v ceni, da bi se človek odločil za ločene stroje. To preprosto ne drži. Če v enem stroju združuješ več lastnosti, moraš vedno iskati kompromise in se moraš na račun kvaliete enega ali drugega nečemu pač odpovedovati. Žal je v vseh stvareh tako.

Moj stroj NORMALNO posuši perilo, lahko si izberem nežni ali močnejši način sušenja. Ne vem, kaj bi več od njega zahtevala in kje je ta razlika v kvaliteti, zaradi katere bi morala na široko odpreti denarnico?

Poglej, saj nikogar ne prepričujem v nekaj. Me veseli, da si zadovoljna. Tudi sam bi se enako odločil, če bi imel prostorsko stisko.

Kakšni porabniki elektrike pa so ti sušilni stroji? Je racionalno ga imeti?

Imam pralno-sušilni stroj Candy že pet let in sem z nim zadovoljna. Zaenkrat – moram potrkat še ni bilo nobene okvare. Sušim pa samo takrat ko kakšno cunjo nujno rabim, drugače pa cunje sušim “klasično”. Je pa fajn za take nujne primere, ko moraš na hitro kaj posušit, tako, da tudi v bodoče ne bom kupovala dveh “komponent” ampak samo eno.

Cirka ene tri kilovate na rundo. Torej, par deset tolarjev. V primerjavi z obešanjem in potem spet pobiranjem stotih spodnjih gat na in z štrika, luksuz za bagatelo… 🙂

Mislim, da tudi če nimaš prostorske stiske, nima smisla namenjati skoraj kubičnega metra prostora za še en stroj. Tja lahko postavimo ležalnik, fikus, knjižno polico, televizor in sanke, partnerja, s katerim smo se sprli in druge uporabne zadeve.

he he, a je partner s katerim se spreš koristna stvar?

Ne, resno. Z vsemi, ki se ukvarjajo s temi stroji sem dobil enaka priporočila. Ločena stroja. Tudi ogromno sem prebral na to temo. Sam nimam izkušenj, me pa veseli, da tu vidim tudi zadovoljne uporabnike kombiniranih strojev in mi da tudi to malo misliti. Sem namreč tudi sam pred nakupom, zato toliko besed z moje strani. Ampak nekaj pa drži. Kombinirani nimajo toliko obratov pri centrifugi, kolikor jih desežejo samo pralni stroji.
Pa še nekaj mi povej prosim. Je tvoj stroj povsem miren pri centrifugiranju?

>Avtor: Irena ()
>Datum: 24-04-03 21:39

>Moj stroj NORMALNO posuši perilo, lahko si izberem nežni ali močnejši način sušenja. Ne vem, kaj bi več od njega zahtevala in kje je ta razlika v kvaliteti, zaradi katere bi morala na široko odpreti denarnico?

Glavna slabost kombiniranega pralno – sušilnega stroja je 2x manjši boben v primerjavi s samostojnim sušilnim. Zaradi tega lahko suši manj perila naenkrat, to pa je po susenju tudi bolj zmečkano.

LPL

Moj oče je že 30 let v tovarni, kjer dekajo tudi pralne in sušilne stroje. Pravi, da je absolutno bolje kupiti ločena stroja in se izogibat totalni elektroniki. Vem, da tega ne bi rekel v tri dni. No, jasno mu je, kako stvar deluje, saj je še vedno kakšnega popravil, med drugim pa ima v službi dosti opravka s samim postopkom izdelave, vzdrževanjem proizvodnje…
Moje mnenje je ločen stroj. -dp-, pa ne samo zaradi očeta…ker že ravno kupuješ. Jaz grem postopoma. Zdaj imamo kake pol leta star stroj, zdaj pa mečem poglede po sušilcih…

Ja, saj tudi sam nimam preveč denarja, he he.

New Report

Close