Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Skrinjica idej! pralni nasvet – en pulover smrdi, drugi se krči

pralni nasvet – en pulover smrdi, drugi se krči

Pozdravljeni forumci,
jaz, sicer že staropečena gospodinjica, imam kar naenkrat problemčke z mojima tako super norima novima poloverčkoma! eden je iz 100% akrila, oprala sem ga že 4x, vsakič z drugim mehčalcem (v stroju), ko ga dam ven iz stroja lepo diši, kot ostalo oprano perilo, ampak še preden se posuši začne smrdeti tako ogabno, da ga niti do konca ne posušim, ko ga že spet vržem v stroj. Ostale cunje mi ne smrdijo, samo ta pulover in še dva (ampak pri unidveh je delovalo, da se zamenjala mehčalec). Ali mi res preostane samo to, da ga zabrišem stran?

drugi puloverček, ki je iz volne in seveda najlepši od vseh, pa se mi je skrčil, ker sem po pomoti pozabila ta močno centrifugo izklopit. zdaj je tako ozek, da še rok ne morem premikati normalno. Kako naj ga razširim in ali se to da? Kolegica mi je rekla, naj ga namočim za kakšno uro v vodo in ga potem obesim na vrv- da se bo raztegnil. Ne deluje. Moker e res daljiš, prave velikosti, ampak smotko zleze spet skupaj!

Sej vem, mogoče absurdna problem, ampak končno sem si “privoščila” 2 luštna puloverja, ker si drugače nič kaj preveč ne privoščim, potem pa tako razočaranje. Danes sem pa spet v starem, muckastem in raztegnjenem puloverju… No, ampak saj sonce je sijalo cel dan :)) lepo se imejte in že vnaprej hvala za pomoč

Za skrčenega je še upanje. Če ima katera kolegica parni likalnik (mislim oni tazaresni)… pulover s paro segreješ in segretega vlečeš narazen. Najprej vsak rokav, potem spredaj-zadaj. Slišiš prasketanje. Ko ne prasketa več, ponovno segrevaš in spet velečeš. Z malo volje ga v kaki uri urediš.

Mogoče bi šlo tudi tako, da ga namočiš v mlačno ali hladno raztopino mehčalca in razvlečeš mokrega. Sušiš na ravni podlagi in še med sušenjem parkart razvlečeš.

Za tistega, ki smrdi… Ne vem, po čem smrdi. Nekatere sintetične tkanine imajo obupen vonj, ko so mokre oz. napol suhe, ko se posušijo, pa malo manj. Če je to to, se unese po več pranjih. Druge pomoči ne poznam.

Če pa smrdi po zatohlem, pa naredi zelo blago raztopino varikine (1 malo žličko v vedro hladne vode), namoči pulover za pol ure in operi. Daj sušit nekam na toplo, da se čimprej posuši.

New Report

Close