pralni in sušilni stroj
Zanima me če je kdo kupil pralni in sušilni stroj Elin, ki ga ima na dan otvoritve Hofer ful poceni.Sem iz Celja in pri nas se Hofer odpira v sredo. Moram si kupiti v bližnji prihodnosti ta dva stroja pa me zanima če imate s tem kaj izkušenj – slabe oz. dobre strani. Se ju splača kupit ali je samo reklama???
Če se ju splača kupit, ti ne more nihče povedati. Boš ugotovila sama, ko se ti bo čez 3,5,10 let pokvaril in boš potrebovala rezervne dele ali novega. Če se ti ne bo pokvaril in bo delal 10 let… se splača… če se ti bo v tem času (večkrat) pokvaril in boš dajala denar za popravilo… se ne splača.
Sam osebno bi (sem) raje kupil znamko pralnega in sušilnega stroja. Mislim, da imaš trenutno v Merkurju za 90K Boschov pralni stroj. Glede na to, da je Bosch top3 znamka te tehnike (vsaj tako so mi v večih trgovinah povedali, da so nemški stroji najkvalitetnejši), bi skoraj raje vzel tega.
Ko smo že pri cenah pralcev – Kitajci so ga naredili in ga prodajajo že za 20 USD. Pa bi ga kupila?
Med pralnimi stroji prisegam na Gorenje. Nazadnje sem kupila Boschevega, dražji model, pa pere slabše kot je 15 let star Gorenjev. Žal se ga ni splačalo popravljati. Ne vidim razloga, da bi bilo pri sušilcih drugače.
Sušilec lahko montiraš na pralni stroj in ta rešitev je veliko bolj praktična, dolgoročno pa tudi cenejša, ker je manj okvar.