pralne kroglice
ni mi jasno, kako nekdo, ki kupuje ariel, govori, da stran s kemijo!?
ariel je ravno eden od top praškov, ki se jim je potrebno najprej odreči, ko želimo narediti nekaj dobrega za sebe, planet in živali (povzroča alergije, uničuje okolje, testirajo na živalih).
no, seveda je mogoče stran s kemijo, obstajajo tudi praški, ki so prijazni.
ni mi jasno, kako nekdo, ki kupuje ariel, govori, da stran s kemijo!?
ariel je ravno eden od top praškov, ki se jim je potrebno najprej odreči, ko želimo narediti nekaj dobrega za sebe, planet in živali (povzroča alergije, uničuje okolje, testirajo na živalih).
no, seveda je mogoče stran s kemijo, obstajajo tudi praški, ki so prijazni.[/quote]
Katerikoli radikalni ukrep v glavi naredi problem. Zakaj? Nobena krogla ne more v celoti nadomestiti kemije(na žalost), ker takrat, ko se odločiš ,ugotoviš, da pa le ni nekaj prav tako, kot si mislil in kot si pričakoval. Pa pereš samo s kroglami in ugotoviš, da vsega niti približno ne operejo, kot kemija.Pa greš v kompromis. Nato ugotoviš, da je Ariel v Mullerju čisto nekaj drugega, kot Ariel pri drugih ponudnikih in da si pred tem bil prevaran,nategnjen itd. Pa mešaš prašek in krogle, da ugotoviš optimum. Tako je bilo.
Kateri učinkovit, prijazni prašek priporočaš?
LP
Preko spleta lahko pralne kroglice tukaj http://www.enaa.com/oddelki/zdravjeInLepota/izd_2379_SGTBWB_BioWashBall_pralna_krogla_za_1000_pranj naročiš in preizkusiš ter v roku 15 dni, če ti niso ok vrneš. Res niso čudež, so pa dovolj dober nadomestek za ne preveč umazano perilo. Priporočam. Ceneje je zagotovo!
Zdravo,
tukaj sem zasledila o pralnih kroglah.
Jaz sem se odločila za Glosion pralne krogle, ki sta 2 v paketu, vsaka naj bi bila do 5kg perila, dve torej zadostujeta za cel boben stroja. Pere pa odlično, ne morem verjeti kako to lahko opere, ampak sem zelo zadovoljna.
Gledala sem tu ostale krogle, vendar je samo ena krogla in še ta je dražja stane mislim da okoli 39,00 eur, Glosion pralne krogle pa sta 2 (kar tudi bolje opere) pa staneta obe skupaj tm 55,00EUR torej je precej ceneje. Ker kakor enkrat opereš perilo, ne veš a je bilo prej omazano, ali potem umazano od pralnega praška 🙁
Uporabljam jih že pol leta in sem super zadovoljan.
Kmalu bodo te krogle izpodrinile pralne praške 🙂
Sedaj kakor sem slišala jih bodo imeli v kratkem tudi v Mercator Hiperjih in DM u
Pred kratkim sem začela uporabljati pralne krogle glosion in najprej nisem videla posebne razlike, potem pa sem ugotovila, da če perilo nekaj časa pustim namočeno v stroju, nato vodo izpustim in potem normalno operem, je pranje zelo efektivno. Skoraj čisto so se odstranili tudi doslej trdovratni madeži na perilu. Zraven pa dodam včasih frosch aloe vera prašek oz. za vonj tudi isti mehčalec ali pa nekaj kapljic poljubnega eteričnega olja – uporabljam samo eko olja. Take so moje izkušnje. Belo perilo pa po novem namesto pri 95 perem pri 60 stopinj C. Upam, da se kljub vsemu uničijo nadležni mikroorganizmi in ostalo.
Tukaj imajo ful znižane http://www.priskrbi.si/pralna-kroglica.html,
Sama tudi uporabljam zeleno pralno kroglico.. Vendar šele kak teden in sem zaenkrat zelo zadovoljna. Kupila pa sem jo preprosto iz firbca in cene. Prej so bile te kroglice po 60, 50€ Absolutno preveč. Pri http://www.kroglica.com jo dobiš za 25€
pozdravljeni
meni se tudi zdi da so te kroglice en velik nateg, že če vam samo povem, da smo pred mesecem carinili te kroglice in pa aparat za izdelavo sojinega mleka za nekoga, ki ima kao eko tržnico na internetu. Dejstvo poreklo blaga je Kitajska cena ene pralne kroglice pa 1€, cena aparat za izdelavp sojinega mleka pa 24€, prve prodajajo za ceno 40-60€, drugo pa za 240€, mislim potem vemo za kaj gre tem ljudem samo za ZASLUŽEK in nikakor za neko pomoč ljudem,ki imajo težave z zdravjem. Ta skupina ljudi pa je itak najbolj lahko izkoriščena saj bi dali vse in še več, da bi si povrnili ali pa izboljšali zdravje.
jaz sem si prašek naredila doma po enem receptu,ki sem ga dobila preko mejla – zadev funkcionira pa še privarčuješ in kar je najpomembneje ne uničuješ okolja!
44g navadnega mila (jaz sem ga kupila v eko prodajalni 150g stane 1,50€
tretjino žlice sode bikarbone
zaliješ z litrom vrele vode, počakaš da se ohladi in dodaš eterična olja za vonj-če hočeš
najbolje, da prašek daš v pvc steklenico,ker postane malo trd in moraš stisniti steklenico, da ga dobiš ven (jaz ga shranjujem v literski steklenici fiziološke raztopine, ker ima tudi grlo malo večje)
poskusite, nimate nič za izgubit- kvečjemu 3€ pri teh kroglicah pa je cena neprimerno višja, raje ta denar porabite za domačo, sezonsko kvalitetno hrano
pa lep pozdrav in veliko zdravje!!!!!!!!!!!!!!
Jaz uporabljam krogle že kar nekaj časa in semmm izreeeeeedno zadovoljna z njimi kupila sem jih na http://www.ball.si in moram povedati, da tako mehkega in voljnega perila še nisem imela.
Sama sem uporabljala že domače milo, pralne oreščke in razne druga stvari, ampak vam povem, da tako zadovoljna še nisem bila.
Kar se tiče tvojega recepta Glinica, sem ga že probala, ampak perilo ni tako mehko kot pri kroglicah….kar pa se ti tiče cen in natega….jaz sem moje kroglice dobila zelo ugodno v akciji (manj kot 19 eur kom), imam pa tudi aparat za sojino mleko, ki sem ga kupila v trgovini Biosi za okoli 130 eur in ne za 240, kot praviš ti. Tudi sama sem bila trgovka in vem, da tudi če kupiš artikel za zelo nizko ceno, se vedno prikradejo še veliki stroški z reklamo, distribucijo, davki in tako naprej, ki ponavadi znašajo veliko več kot je vrednost artikla…tako da meni se zdi cena poštena…raje kot da sama uvažam s Kitajske! ;-))
Pozdravljeni!
Jaz uporabljam Nano pralne krogle že nekaj časa in moram reči da sem pozitivno presenečena nad učinkom. Priznam da sem bila na začetku malo skeptična. Kupila sem dve, ker ponavadi perem cel boben perila. Kupila sem jih na www.kroglica.com
Lep pozdrav,
Mojca
Pralne kroglice in ekološke detergente lahko kupite tudi na Med.Over.Net-ovi trgovini:
– pralne kroglice in drugi pripomočki: [b]Sredstva za pranje in čiščenje na Trgovina.Over.Net >>[/b]
– ekološka čistila za posodo, perilo in dom: [b]EKO čistila na Trgovina.Over.Net >>[/b]
Dragi zvesti pralci!
vidim, da vas je veliko, eni tako, drugi drugače!
zaupala vam bom, kaj sem prejela v dar od moje mame, ki skrbno pazi na vnučkovo zdravje.
naš mali Luka je star dve leti in enostavno ne prenača ničesar…praški, mehčalci, alergije, srbenje, po čistilih kiha, skratka cela štala bi se lahko temu reklo! kako naj pa kaj operem, počistim,…
dobila sem dve modre kroglice-težke kot cement(he he)-ki se prilepijo na boben v pralnem stroju in so tam! piše, da imajo doživljensko dobo. super! ampak kako pa to pere-kaj?a tako kot tiste plastične-ne hvala.in oprano je nevrjetno, mehko, čeprav sem na začetku imela občutek, kot da ni oprano, saj sem 10 let usipala tistega praška, kot da nimam kam z njim-in potem na enkrat kar min, skoraj nič!? postelnjino in švic cunje pa perem kar brez praška-naštimam stroj in kugle delajo.za malega pa najprej odstranim madeže in potem samo s kuglami operem-to pomeni nič praška in nič mehčalca!!!
vrtam v mojo mamo, da mi pove kje za hudiča je to zvohala? in ko sem po treh mesecih uspela, sem si v tej spletni trgovini naročila še brisačke, ker ne morem uporabljati čistil za pomivanje itd.
tako so polne teh vlkenc, da če imaš malo hrapave roke se ti kar primejo na roke-kot ježek. spet čudovito. pa sem si naročila še sušilne krogle pri njih, ki pa jih še nisem prejela-pa aprila si bom lahko privoščila eko pralne praške, pa prav posebej za malčke z vonjem po sivki….kar vse bi si naročila, če ne bi imela svojega moža, ki je mnenja, da sem čisto ponorela in da bom tam pustila vso svojo plačo..
in da ne pozabim…Zelo sm srečna zato, MAMA, HVALA TI!
ter vsem vam lepo nedeljo in čim manj alergij
Pika
loko23, poglej na http://poglejinimej.si/, tam tudi vse piše, tudi pokličeš jih lahko(so neverjetno prijazni-no z namo so bili)
lp Pika
Jaz imam zeleno kroglo in jo uporabljam skupaj z pralnimi oreški. Pri nas je voda zelo trda in učinek ni tak kot v predelih, ki imajo mehkejšo vodo – zato so take razlike v učinkovitosti.
Občasno preperem perilo z pravim praškom. Potem pa zopet nadaljujem z kroglo in oreški.
Jaz sem zadovoljna, če bi imela pa mehkejšo vodo pa bi bila še bolj.
LP
Živjo Pikica SOS,
Brala sem za tele modre magnetne kroglice in pravijo, da ne nadomestijo praška. Zdaj pa nič več ne razumem. A za normalno umazano perilo ne uporabljaš praška? Moj sin je tudi alergičen in ga skoz srbi koža. Zelo sem zmanjšala praške. Mehčalce ne uporabljam. Vse prelikam. Pa še vedno ga srbi. A pol se da tele kroglice uporabljat čisto brez pri topli vodi 40C in opere?
Sem prebrala vse poste zgoraj, samo še potrditev rabim, da se lažje odločim. Hvala.
Lep pozdrav.
Andreja