Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Arhiv Sociala Arhiv – Sociala Praktično bos se selim v Anglijo

Praktično bos se selim v Anglijo

S 500 evri v žepu in z avtom odhajam na pot. Imam to srečo, da bom plačo prejemal tedensko in da mi agencija preko katere bom delal tri mesece, prenočišče za 20 funtov na noč… Prišel sem do situacije, ko nimam več izgubiti ničesar, ko sem postavljen pred dejstvo pojdi iz cone udobja in preživi ali pa umiraj na obroke. Je kdo na tem forumu, ki živi v Angliji, kakšni so bili prvi vtisi ob prihodu?

Sestrična se je po treh letih vrnila. Sošolec iz srednje šole po letu in pol. Če misliš, da je trava tam bolj zelena, živiš v iluziji. Če si toliko nesposoben, da si ustvariš normalno življenje v Sloveniji, ti bo kruta realnost v tujini prisolila krepko zaušnico. Na kratko: nimaš prihodnosti.

Ignoriraj idiota. Na FB se pridruzi “Slovenci v Londonu”, ko bos v UK pa se “Slovenzi, Iveci v UK”, pa je.

Veliko srece, vprasaj, ce te kaj zanima.


Kakšen svinjski komentar. Sram te bodi!

Jaz ti zavidam že potovanje z avtom do tja.
Če vse skupaj vzameš kot dogodivščino, boš zagotovo uspel. In upam, da se vrneš nazaj v Slovenijo z novimi znanji in izkušnjami. Vso srečo!

Tam so naši, sploh v negi ljudi jih je veliko, vseh starosti. Ker te tam izobrazijo, usposobijo za to delo v enem tednu, se lahko priključiš, če bi ti tu škripalo.
Pri veliko ljudeh tudi stanuješ, tako, da imaš stanovanje in hrano kar tam, plača je pa za začetek od 550 do 630 £, na začetku, kasneje tudi več, do 120 dnevno. To je za začetek z nič denarja idealno, le delaš cel dan, no, si na razpolago. Plačajo tudi tedensko, redko na dva tedna. Se pač zmeniš. Toliko, da imaš rezervo, če bi rabil. Ne vem, če je na euresu še razpis za oskrbovalca, samo ta ni za live in delo.
Bi morala pobrskati za kakšen kontakt, ki ga lahko objavim.
Lahko pa pogledaš tudi na spl.stran STA potovanja, včasih se oglasijo na fb nudim/iščem zaposlitev.


Kakšen svinjski komentar. Sram te bodi!

Jaz ti zavidam že potovanje z avtom do tja.
Če vse skupaj vzameš kot dogodivščino, boš zagotovo uspel. In upam, da se vrneš nazaj v Slovenijo z novimi znanji in izkušnjami. Vso srečo!
[/quote]

Bravo za pogum in avanturističen duh…
Ne bo vam težko….malo nostalgije…in to je vse.
čaka vas uspeh…toda ni Anglija….sever Evrope!

Odvisno, kaj bi delal. Kakšen poklic opravljaš.
Imam sodelavko, ki je bila zaposlena v negi starejših občanov. Par let je bila tam. Sicer dobro zaslužila, ampak se je vrnila nazaj v Slovenijo. In nima namena odhajati kam drugam.
Nekaj je naredil tudi terorizem. Država ni varna.
Ne vem. Naredi, kar moraš. Pogumno naprej. Če nekomu ni uspelo, še ne pomeni, da tudi tebi ne bo!
Dobro premisli. In v akcijo! Srečno!!

Bravo za pogum in avanturističen duh…
Ne bo vam težko….malo nostalgije…in to je vse.
čaka vas uspeh…toda ni Anglija….sever Evrope!
[/quote]

Se opravičujem…za avtorja.

Bravo za pogum in avanturističen duh…
Ne bo vam težko….malo nostalgije…in to je vse.
čaka vas uspeh…toda ni Anglija….sever Evrope!
[/quote]
Hvala ti za vzpodbudne misli in tudi vsem ostalim, takšne odločitve kot sem jih sprejel jaz jih sprejmeš ko res nimaš ničesar več za izgubiti…

Ajoj, ti se pa še ne zavedaš kako si ljubosumna na sestričino dogodivščino. Na kratko: hahaha.


Hvala ti za vzpodbudne misli in tudi vsem ostalim, takšne odločitve kot sem jih sprejel jaz jih sprejmeš ko res nimaš ničesar več za izgubiti…
[/quote]

Greste, ker si upate iz cone udobja…
ne zato, ker nimate ničesar več izgubiti :)))

oj, ne poslušej teh tle, pojdi. ena sestrična se je vrnila po treh letih, od sosedovga frenda frend po letu in pol in tko naprej, ti živi svojo zgodbo in probaj na svoji koži. malo pogooglaj Slovenci v Londonu in se prfočkaj v kakšno skupino.

sploh pa ne poslušej teh “država ni varna”. dokler se koljejo od Maribora do Kočevja, pa zavijajo trupla v tepihe na primorskem pa glave starih staršev mečejo v peč na savinjskem, vedi da je varnost enaka tej tle. Ljudje v UK so bolj odprti, vsak se ukvarja s sabo in ne s sosedom, če imaš pa že zrihtano delo še toliko bolje. plače imamo v UK na 14 dni, tedenske so penzije 😉 razen če imaš drugačen dogovor, ampak to ni važno.

ne bo ti hudega v Angliji, edino Slovenija izgleda dost lepša ko se vrneš na obisk 🙂

Na tvojem mestu bi avto prodala tu in šla z vlakom ali letalom. Tam boš vsakodnevno v nevarnosti na cesti s kontinentalnim volanom.
Sicer pa, vso srečo. Izkoristi, dokler lahko. V kratkem bo Brexit zaprl vrata vsem, zato morda res loviš zadnji vlak.

VELIKE SANJE SO ZA TISTE, KI SO PRIPRAVLJENI TVEGATI VSE.

MALE SANJE SO ZA TISTE, KI ŽIVIJO V PRIVIDU VARNOSTI.

:))) K večjemu ga lahko kakšna indijka …ali arabka zapelje v 1001 noč:)))

Moja kolegica živi v Londonu že 20 let. Se ne bi nikoli vrnila.

Brexit ja, ampak ne za pridne, sposobne in poceni delavce iz držav, kot je Slovenija. Tega se oni sami najbolj bojijo. Bodo že uredili delovne vize, nč bat.

Haha, ta je pa svetovna. Kako so pa trume priseljencev prišle v VB, preden je bila v EU? :===)) Saj ne verjameš resno tega? Priseljenci so bili samo izgovor, da je VB izsiljevala EU, pa se ji je zaštrikalo.

Kot prvo, ti ne priporocam, da gres z avtom. Avto prodaj v Sloveniji in si kupi raje letalsko karto. Se pred odhodom odjavi stalno prebivalisce – da pozneje ne bo tezav s Fursom (tudi zato je bolje prodati avto). V UK si raje najdi share flat oziroma, da si bos delil stanovanje z drugimi, poglej Spareroom. 20 GBP na noc je predrago – sicer odvisno v katerem predelu bos zivel. Ce ti ta sluzba ne bo vsec, lahko hitro najdes drugo sluzbo. Place so res tedenske, ce delas preko agencije. Ce si redno zaposlen preko firme, je potem placa mesecna.
Ne priporocam selitve v London – res je, da marsikdo pride nazaj v slo iz Londona, ker je tam ogromno konkurence, transport je drag in nekateri so utrujeni od dolgih dnevnih potovanj… Je ogromno mest, ki so cenejsa od Londona, sluzb je na razpolago kolikor hoces. Se posebej sedaj oktobra, novembra, decembra razni Tesco, Co-OP trgovine in skladisca potrebujejo delavce. Zato so tudi postavke vecje in se res grebejo za delavce (dobesedeno res se grebejo in moledujejo). Obstaja tudi avtomobilska proizvodnja, delo v tovarni, place tudi zelo dobre (vse odvisno od firme in lokacije).
Vse pa je odvisno od tega, kako se znajdes in kako se znas prodati. tlele ti eni pisejo, da si nesposoben. Butli ne vedo, da v UK ugotovis, da si zelo sposoben in da se lahko res zelo dobro prodas – ja,vcasih tudi ni pomembna izobrazba, pac pa izkusnje. Razni caprpenterji, plumberji, builderji imajo res dobre postavke in tudi zelo dobro sluzijo. Tudi cistilke so iskane in tudi dobro placane (hja, anglezi so pacl leni)…
Pomembno je, da se le izognes negativcem kot so Slovenci in se posebej Poljakom – ok. en ali dva sta ok, kar je vec, teci stran kolikor je mozno – kajti ti so specialisti kako potunkati cloveka in ga prepricati, da je butelj – torej so se veliko hujsi od Slovencev).
Btw. morda bo hudo, toda zdrzi in bos videl po dolocenem casu, da se bo splacalo 🙂 . Pa srecno.

Been there, done that. Le da meni GB ni nikoli disala. Stvar okusa. Glavo pokonci in zaupaj vase. Ce imas vsaj nekaj veselja do dela, bos dokaj tekoce prisel skozi. In mimogrede,… avto pusti v Sloveniji, kot so ti ze drugi tudi svetovali. Ne rabis.

________________________________________________________________________________________________________ » Respect My Existence or Expect My Resistance! «

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close