Najdi forum

Ojla. V oktobru ali novembru bi šli radi na mini počitnice oziroma bolj izlet v Prago. Šli bi v lastni režiji z avtom, ker imamo dva otroka 5 let in 2 leti. Se kdo spozna na Prago? Kje prespati, kaj si ogledati, kako potovati (skoz A ali Madžarske). Skratka če kdo pozna Prago če mi lahko da kar največ uporabnih informacij: Hvala in lep pozdrav

Kar se poti tiče, ne morem pomagat, ker sem šla službeno z letalom in spala sem v hotelu.

lahko ti naštejem, kaj sem si takrat ogledala:
– Hradčany – dvorec nad Prago, ampak pazite – tam sem bila avgusta, pa je bilo večina notranjosti in vrtov zaprto ob 17h
– Stari del mesta – tam se je veliko dogajalo, tudi za otroke, kakšne lutke ipd.

Mogoče bo otrokom zanimiva vožnja z metrojem, dnevne vozovnice niso sploh drage, ampak pozor, kontrolorjev je veliko. Kakšen ZOO.

Splača se vzet tiste mini vodnike v knjižnici, jaz jih vedno vzamem za v tujino. Prijeten izlet!

Mi smo šli čez Avstrijo, Dunaj in mimo Brna. To je bilo že 4 leta nazaj.
Priporočam kakšne hostle, če vzamejo tudi otroke, drugače pa malo poglej z brskalnikom, saj se je o tem pred kratkim nekaj že pisalo.

draga prekmurka,
ahoj!
priporocam pot mimo dunaja in brna, do prage je iz ljubljane cca 600 km in ce le ni kaksnih zastojev se da prav lepo pripeljati tja v 8 urah.
kar se tice prage same, ti lahko povem par stvari. v centru je ogromno turistov in je kar malo nerodno za majhne otroke, posebej, ce je se v vozicku. v starem delu so namrec polozene granitne kocke. drugace pa je tam veliko trgovinic, pa lutke, itd. izogibajte se restavracij okrog staromestskih namesti (tam pri “uri”) in vaclavskih namesti…drago kot zafran. veliko informacij o prenociscih dobis kar na netu, tako se da super retzervirati prenocisca. to je splosna praksa. denarja nikakor ne menjajte v menjalnicah, rajsi v banki. menjalnice so blazno oderuske.
zelo lepi sprehodi so okoli zoo-ja, ki je v delu prage imenovan “troja”. to je ogromen park, veliko se dogaja za otroke, mala zicnica, pa restvracija prav fina, pa grad….
metroji in tramvaji so drugace prav ok, samo v konicah znajo biti nabasani.
taksisti so nabrisani. z avtom voziti se po mestu je “horror”.
v centru greste lahko na grad, pa na “mali eifflov stolp” – v delu mesta imenovanem ujezd…gor gre tramvaj….
sicer pa – ko boste prisli tja, boste ze videli kaksna je situacija.

uzivajte

bojana

New Report

Close