Požrešnost ali … ?
No … spet se obračam na vas za kak pameten nasvet … :)) Naš mali (veliki) je star sedaj že skoraj 5 tednov in postaja iz dneva v dan bolj požrešen. Kaj se pravzaprav dogaja? Jemo pač kot vedno na tiste tri ure čez dan (ponoči se je sedaj že pridno naučil da se spi in mi spi lepo 6 ur na noč) … ampak … ko ga pristavim k prsim je kot da ne bi jedel najmanj tri dni. Se zavihti tja proti bradavici, jo zagrabi in začne tako hlastat, da odmeva po celi sobi … :))) … in ob tem spušča še take glasove ugodja, da ne moreš da se ne bi smejal … :)))) In potem pije pije pije in prav čutim kdaj sprazne dojko … in ko se mi zdi, da se samo še malo poigrava z bradavico in že en čas spi, ga poskušam odstranit … on spusti, en čas je v miru in se ti že zdi, da trdno spi in potem … … … potem postane obražček čisto rdeč, člo belo in zatuli tako, kot da bi ga odirali najmanj na treh koncih … :))) In seveda mama ga da še na drugo dojko. No … do tukaj nič čudnega … pač je fantič še lačen in bi rad jedel … Pa midlim, da to ni to … namreč … ali poliva še med samim dojenjem (beri: mleko mu že teče iz ust ven on pa bi še kar pil in pil) ali pa potem, ko že pojemo in podremo kupček priteče ven mleko v potokih.
Seveda … fantina je že pravi Michelinko. V 1 mesecu se je poredil za 800g in zrasel za 5 cm … da ne govorimo da ima že tako zalite rokice in nogice … pa podbradek mu je tudi ratal … da ga bo treba kmalu dat na shujševalno … :)))))
Pa me zanima, kaj naj naredim sedaj s to požrešnostjo (?) … Ali naj mu vseeno odstranim dojko, čeprav tuli … ali naj mu pustim jest tudi če potem vrže pol ven?
hehe …tole si pa tko nazorno opisala da se mi je kar nasmejalo..
jaz osebno moji mali pustim da je tolk časa kolikor ji paše – vedno na obeh straneh, ker drugače hoče čez eno uro še, jaz pa tud ne bi imela spet non-stop priklopa 🙁
glede teže se pa ne sekiraj – naša punčka se je v enem mescu zredila za celo kilo :))) – pa sej mora bit tako, je velik bolj grozno če se ne redijo in jih moraš potem nosit tehtat v zdravstveni dom :(( …tko da bodi vesela da maš mišelinka 🙂 … z dojenjem se baje itak ne morejo zredit.
daj mi povej kaj ste naredili da ponoči spite 6 ur, ker pri nas je še vedno treba na 3 ure vstajat, pa bi meni že tako pasalo mal več spanca..
uživajte in lp
kika
Kaj smo naredili? Čisto nič … le en dan nas je mali presenetil ko je spal 6 ur ponoči (sem se kar ustrašila, ko sem se zbudila in sem šla gledat če je sploh še živ) in od takrat spi tako vsako noč … :))) Čisto sam se je navadil … Tako kot pravijo … pride samo od sebe … :))) Ti povem, da sem tudi jaz že prov fajn potrebovala, da se naspim in prav paše, ko spiš tistih 6 ur zaporedoma …
Pa saj bo kmalu tako tudi pri vas .. ;))) :)) Držim pestke …
Ce vprasas mene, mu ponudi dojko kadar si je zazeli…oz. kadar mislis daje lacen…kar pa se polivanja tice…vsi otroci malo polivajo ker nimajo se dobro razvite zapiralke??? ( tko mi je pediatrinja razlozila ) in ce se normalno dela ni nobene panike…tudi nas je polival…pa nisem delala panike ker se dela v luskanega debelinka :)))
nas ima obdbobja…enkrat bi vsako uro pojedel 120ml vcasih pa kaksen obrok raje zamenja s cajem…
papa, teja
bgv – meni so svetovali takole: poskusi polit eno jušno žlico mleka po postelji – zdelo se ti bo, da je v potokih, v resnici je pa samo ena žlica 🙂 tisto, kar ti otrok vrne pri polivanju (če ni ravno bruhanje v loku) je v večini primerov samo tisto, kar je pojedel odveč in tega ponavadi ni več kot za eno veliko žlico.
Kar se pa tiče dretja in volčje lakote po tem, ko se je že najedel in naspal, ti pa ne znam svetovati, mogoče samo to, da takrat zna bit, da ni lačen, ampak da ga malce črviči, ker se je fino napapcal in mu pol paše, da malo čuča. Naša piška je črvičenje prebrodila z dudo, ta sistem je pomagal tudi potem, ko je imela krče – edino z dudanjem so se nehali. Na tak način je tudi prespala več časa kot uro ali dve hkrati, ampak glede na to, da že zdaj tvoj sine spi 6 ur ponoči, vidim, da s tem nima težav. 🙂
Za mišelinčke pa bodi kar vesela, da jih ima, ko bo začel plaziti, bo itak vse porabil. Pa še rezervo ima, če pride kakšna vročinca ali, bog ne daj, kaka bolezen in mu kakšen dan ne bo pasalo dosti jesti.
Moj prvi je tudi takoj užgal na 6 ali 8 ur. Pri 2 mesecih je spal že 10-12 ur, sama sem se vmes zbudila, ker sem morala it malo spumpat, da me ni razneslo.
Tale drugi se zdaj zbuja nekje na 3 ure, največkrat prva runda po enajsti zvečer zdrži nekje 4 ure, potem pa še 2x po tri ure.
Imam občutek, da tale drugi le ne bo še tako hitro prespal noči in da ga zares ne moreš na to navadit, pa če si še tako zelo želim. Vidim, da bodo splavali po vodi naši načrti, kako bo mali šel že pri 3 mesecih spati k bratcu, kar pa bi bil pogoj, da spi vso noč in da se ponoči več ne doji.
Tudi moj prvi je spuščal glasove ob dojenju, tale drugi jih ne. Sem mislila, da vsi dojenčki stokajo in cvilijo ko se dojijo. Prvi ni nikoli polival, kupčkov nismo podirali, tale drugi obvezno poliva, kupčke pridno podiramo, po vsakem obroku se mu veliko kolca.
Tudi mojemu pri dojenju veliko teče iz ust, največkrat se mu tudi zaleti, ampak redkokdaj na desni, vedno na levi, zato ker po moje na levi bolj teče, tudi ko si pumpam sem to opazila. In v levi se mi prej nabije mleko po dojenju.
Zredil se je ravno prav, zato po moje ni požrešen. Se pa tudi sama vprašam, ali dat svojemu na obeh joškah pri enem obroku, če hoče in ali morda ravno zaradi tega poliva, ker se preveč naje? Jaz bom tako delala še naprej, ker drugače tudi moj protestira. Tako, da midva jeva približno 10 minut na prvi (potem je prazna) in potem še kakšne 5 minut na drugi.
Mislim, da sta lahko zares vesela da tako spi in tako je, tako kot smo bili mi tega deležni pri prvem, še vedno pa lahko rečem za drugega, da se dobro drži, čeprav ni tako kot prvi, ampak, ko slišim zgodbe drugih mamic, mislim, da imava tudi v drugo kar veliko srečo.
Aja, prvi ni imel nobenih krčev, ta drugi pa ima blage krče, pa še te zdaj ob kapljicah in čaju kar izvenijo.
Lep pozdravček v NG.
Pozdravljena Bgv!
Odgovoriti oziroma svetovati ti ravno ne znam, ker se tudi sama lovim z dojenjem. Imam 1 mesec staro deklico, ki sicer ni tako zelo požrešna je pa še kar zaspana.
Tudi meni ponoči spi do 7 ur, kar seveda še ni utečena rutina, da se ne bi prehitro hvalila, je pa sedaj tako spala že par dni.
Po teh 7 urah spanja se nahranima, potem bi pa spala kar po 4 ure. Zato seveda težko prideva čez dan z osmimi podoji. Ponavadi le s sedmimi ali šestimi.
Upam, da je to dovolj, ali katera meni, da bi jo morala bolj buditi na 3 ure?
lp, Pika
hej! tu paramecij – alias Stina!
ja ti maš pa tut srečo. takega pridnega Tomija.
Moj Sami se tudi ponoči zbuja na 3-4 ure, pa je star že 2 meseca.
je pa zato tudi precej zalit.
ima že 1x več kg: ob rojstvu 2.640, danes 5kg!
tudi trbušček ga matra, pa fuuul prdi (tak kot velik).
ja, tudi moj se je pred kakim mesecem ful nalival,
se totalka najedel, pa še vedno tiščal rokice v usta,kot da je lačen.
pa sem ugotovila, da to počne tudi, ko se preveč naje oz. ko ga karkoli matra (prebava).
ne vem, no, jaz mu kar dam, kadar in kolikor hoče. če ne se ne neha dret. se pa joče le, ko je lačen. ko ima kolike, le jamra.
še vprašanje: kolikokrat in na koliko ur pa je čez dan, da ponoči zdrži 6 ur???
pozdrav v Horico 😉
Ojla! No … lepo, da sta se tako lepo poredila in da sta tako pridna … :))) Naš Tomi je tudi kar priden in ne joka veliko … Je pa res, da se kdaj joka, pa ne vem kaj mu fali. Jaz mislim, da se počasi ureja prebava in ga verjetno to moti, ker ko se pokaka ali poprdi je potem ok. No … bomo videli kako bo naprej.
Drugače pa .. čez dan se pridno dojimo na 3 ure … kdaj tudi na dve. Ne štejem pa podojev. Pač … dam mu za jest ko joče.
Ojla,
nč sekirat, moja t mala se je zredila prvi mesec za 1,5 kile, sem imela občutek da je bila skoz priklopjena 🙂 in na koncu 2 meseca je bila prava reklama za mišelinke .. imela je trojni podbradek … potem pa je začela okoli 3. meseca migati in kar hitro so špehovke šle stran. No stanje pri 9 mesecih – ima 7,5 kg in morm dobesedno laufati z žličko za njo da kaj poje … pa si mislm kako je bilo prej fajn ko je tako lepo jedla 🙂