Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Arhiv Zdravje Arhiv Zdravstvo Poznati darovalca

Poznati darovalca

Pozdravljeni,

mož je pred odpovedjo ledvic ( trenutno IV. stopnja ) in se počasi pripravlja na transplantacijo. O tem se veliko pogovarjava, prebirava literaturo, sprašujeva zdravnike. Zanima pa naju nekaj drugega; ko bo vse to za nama- zakaj ne smeva stisniti roke in se iskreno zahvaliti svojucu človeka, čigar ledvica nama je obema “vrnila” življenje?
Ko mi je umrl oče, so me klicali ob ( zame ) nečloveški uri in prosili za njegovo roženico. Seveda sem pristala. In kot njegova hči, bi bila vesela, če bi vedela kdo jo je dobil.

Želim vam lep dan in hvala za odgovor.

Spoštovani,
hvala za vaš pogled na anonimnost darovalca. Do neke meje se z vami lahko strinjam, ampak v evropskem prostoru velja dogovor, da se družine umrlih darovalcev ne obremenjuje s prejemnikom in da velja princip anonimnosti. To moramo spoštovati, čeprav bi pogosto šlo le za zahvalo, a lahko bi šlo tudi za kakršnokoli drugačno kontaktiranje, morda celo nadlegovanje, če družina darovalca teg ne bi želela. Žal ima vsaka palica dva konca, odločitev pa je le ena.

Prijazen pozdrav, Danica Avsec

************************ prim. Danica Avsec dr.med, svetnica 01-300-68-64 Zavod RS za presaditve organov in tkiv, Slovenija transplant

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close