Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Gradimo, opremljamo in urejamo dom pozidani balkoni s siporeksom- za tiste, ki to imate

pozidani balkoni s siporeksom- za tiste, ki to imate

evo smo v fazi, da pozidamo vse balkone. zdaj em pa zanima vs eod a-ž kaj bi vi če bi še enkrat delali spremenili, ste sedaj zadovoljni..

kolk cm siporeks ste dali, bo 10 cm dovolj za višino ograje 80 cm, kakšno lepilo je treba uporabit. bi vi staro železo od lesene ograje pustili pa pozidali zraven ali bi odstranli železo

Pozdravljen

Sam se bom v kratkem času tudi lotil pozidave balkona z siporeksom, zato se mi zdi tema zanimiva. Jaz bi raje dal vsaj 15 cm, ker vsi bi rad dal najtanjše stene zaradi placa pa cene, mnenja smo pa da bi morala držat tok, da če se gor naslonim da vse skupaj dol ne pade.Jaz bi železne nosilce pustil.

LP

ravno izvedeli, da če pustiš železne nosilce v siporeksu ti lahko rja vn udari na fasadi.kar pa zna bit potem res problem..

Obvezno ograjo pustit in obzidat! Siporeks je treba nekako sidrat, sam po sebi ni tako močan kot opeka, da bi zdržal težo – boste zdaj celo življenje cvikali, ali se nanj lahko nasloni 70, 80, 90 ali sto kil? Dva otroka se nekaj afnata po balkonu in oba hkrati priletita ob ograjo – to je mimogrede sila več sto kil. Pri hiši je drugače, ker za stabilnost sten poskrbi že sama teža pa seveda plošča.

Kovinsko ograjo je treba ustrezno preparirati, pa ne bo rjavela.

Pozdravljeni

Rja ven seka iz siporeksa ? Kaj a potem železna rjasta mreža v plati potem tud iz stropa ven seka. Dajte no lepo. Ko je enkrat vse skupaj zacementirano nima kaj sekat, ker ni pogojev, vlaga zrak…..Jaz se kar strinjam z siporektičnim, ograjo pustit, pa uporabit za sidranje…..

Zelo grdo postane sčasoma. Sploh če so gor tudi korita z rožami. Da vidiš kaj naredi iz tega veter in dež. Fullll pacarija, ki je ne spraviš več dol.
Malo razmisli o ograji iz aluminija oz rostfreja. Imajo čudovite in ne predrage

mi imamo še lesno balkonsko ograjo. Tole o rostfraj ograji pa čedalje vč videvam na balkonih, nerjai, enostavna za vzdrževnja, lepa, modrna, minus je pa da se z ulice vidi na balkon v primerjavi z tisto iz siporeksa, ampak tole z rožami je pa res pacarija.

Lp

pazi prevrnitev ograje, hor. pritisk na ograjo je 50 kg/m1 > zaključiti z HV AB vezjo, ki leži vsaj vsakih 2 m na vertikalni AB vezi sidrani v ploščo. prostor za VV zidan na zob.

jaoo groza, pa kaj vam je z pozidavo balkonov…to pokvari izgled cele hiše, ne sidrajte premočno, da boste lahko čez 3 leta odštemal pa ograjce nazaj našraufal

New Report

Close