Pozdrav vsem žolčnikom
En lep pozdrav vsem ŽOLČNIKOM!
Malo, ne malo – zelo zelo me razburjajo te vase izjave kar se tiče LCH( laparoskopske holecystectomije ), po drugi strani se mi še kako smilite, ker mi je jasno da NIMATE pojam kaj VSAKERŠNA operacija pa ni važno kakšna je klasična ali lparoskopska pomeni za vaš telo, še to ne veste koliko sivih celi vam odmre med samo splošno anestezijo, kaj šele kakšne komplikacije lahko po LCH nastopijo.Sama delam v zdravstvu in verjemite ogromno jih je -komlikacij.Zdravniki vam tege seveda povedali ne bodo, ker naravnost tekmujejo med sabo kdo bo naredil največ LCH in kdo NAJHITREJE. In še to vam povm, da tu ta operacija boli in še kako, ne vsakega isto, boli pa,op. ki ne bi bolela NI, ni je, dajte si že to “navadni” dopovedat. Jaz nikoli pa nobeden od mojih ne bo šel na LCH, je še tisoč drugih metod, najučinkovitejša je – NE JEJ TISTO PO ČEMER TI JE HUDo in verjemite 1000% DELUJE in to brez op. Razen če je indikacija življenjska. Ljudje božji-BOJTE se zase, naše zdravstvo je pokvarjeno,zarad denarja zelo.Če pa bogove v belem nujno rabite PA SPRAŠUJTE vse sprašujete in bodite gospodar svojega telesa. Naj vam še povem da vsak dan delam z ljudmi po LCH in marsikaj vidm in vem.
PAZITE NASE!
Draga sestra!Če si tako prosvetljena, gotovo poznaš tudi posledice nezdravljene kalkuloze žolčnika, oz. žolčnih kamnov:
-kronično draženje stene žolčnika povzroči njegovo vnetje,brazgotinjenje in priraščanje na okolico. posledica tega je zahtevna operacija,klasična,ne LCH.
-lahko pride do akutnega vnetja s perforacijo in akutnim abdomnom-to pomeni,da žolčnik poči,vsebina se izlije v trebušno votlino.Bolnika reši le nujna operacija.Za nekatere je lahko kljub temu prepozno in umrejo zaradi sepse!
-rak žolčnika,ki je 100% smrtna bolezen lahko nastane kot posledica draženja stene zaradi kamnov.
-vnetje trebušne slinavke zaradi zamašitve ž. vodov-hudo obolenje s hudimi bolečinami…
Ljudje,nikar ne nasedajte vsakemu bedaku , ki tukaj stresa svojo jezo. Nekaj tudi zdravniki še vemo, kljub vsej vaši jezi, usmerjeni proti nam.
Lahko pa seveda delate po svoje, samo prej se je dobro informirati…