Najdi forum

Pozdrav moderatorki

Od danes naprej lahko na forumu dobite tudi strokovno podporo. Z nasveti vam pomaga Melita Kuhar Pucko, ki jo bogati mešanica osebnih (huda stiska v zakonu, občutek brezizhodnosti položaja, nemoč v izčrpavajočem odnosu, izgubljanje samozavesti, občutek da vedno vse narobe narediš, beg v motnje prehranjevanja) in poslovnih izkušenj.
Pri delu s pridom uporablja široko teoretično znanje, močno čustveno inteligenco in raznovrstne izkušnje z različnih področij.

Vabljeni, da jo vprašate za nasvet.

Melita,
dobrodošli v ekipi svetovalcev Med.Over.Net

I Domišljija je pomembnejša od znanja. Znanje je omejeno, domišljija pa poganja svet. Albert Einstein I Naročilo na ePosvet: https://med.over.net/svetovalec/andreja-verovsek I

Hvala Andreja, za toplo dobrodošlico in predstavitev.
Počaščena sem in vesela, da lahko sodelujem na tako odličnem portalu kot je Med.Over.net 🙂

Trudila se bom v čimkrajšem času konkretno odgovoriti, svetovati ali pomagati, upam da bodo moji nasveti komu pomagali v situacijah, ki jih je potrebno reševati tukaj in zdaj.

Gremo na delo, hvala vsem!

Melita Kuhar www.svetovalnica.si [email protected] tel: 031 666 168

Tako, ja. Potem pa pridružimo še kakšno temo na MoN glede na tvojo široko paleto znanja in izkušenj.

I Domišljija je pomembnejša od znanja. Znanje je omejeno, domišljija pa poganja svet. Albert Einstein I Naročilo na ePosvet: https://med.over.net/svetovalec/andreja-verovsek I

Z veseljem, moje vprašanje bi bilo, koliko se vam zdijo pomembne zdrave meje, ki jih dajemo starši naši mladini? Se pravi, da je meja, ki jo postavimo najstniku tisti okvir znotraj katerega se lahko giblje in raziskuje zunanji svet.
Kaj pa naredimo, ko / če odraščajoči sin ali hči prestopi mejo in ne spoštuje dogovora?

Melita Kuhar www.svetovalnica.si [email protected] tel: 031 666 168

Pozdravljeni.

Smo sestavljena družina. Jaz z dvema otrokoma (5 in 7) partner z dvema (5 in 12). Zadnja dva meseca se vrti svet samo okrog otrok. Predvsem 12letnice. Ne vem kako postopati z njo da bo ok. Mi imamo svojo hišo, oni pa svojo. Ne živimo skupaj. Ko sem prihajala k partnerju urejat, čistit hišo sem vedno vse uredila, pospravila. Vendar njegova hčerka ne sprejema tega in vsako stvar v hiši za mano prestavi. To so lahko Kozarci, košara v kopalnici za pribor. Zdaj božične okraske prestavljala.. Vse mozno. Nasprotuje meni oz imam občutek da ona želi prevzeti mojo vlogo. Doživi izpad če ležim ob njenem očetu. Ne govori z mano.. Vse to sem sprejela.. In se odmaknila tudi od tega da bi v njihovi hiši naredila kaj po svoje.

Občasno pa tudi se spreva s partnerjem ker če mu kar koli povem okrog hčerke.. Mi zameri oz išče napake v mojih otrocih. Na koncu pa trdi da bi jaz mogla biti tista katera spremeni odnos. Samo kako naj če je nedavno v sporočilih sama hčerka njemu navrgla da me ne bo nikoli sprejela in naj se ne vmešavam v njihov posel in hišo.

Ima kdo podobno situacijo? Kako ste rešili? Vse to me dela že obupano.. Žalostno. Sploh ne morem normalno delovati ker me take stvari prizadenejo.

New Report

Close