Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Homeopatija Pozdrav moderatorju in forumu na pot

Pozdrav moderatorju in forumu na pot

Homeopatija je področje zdravljenja, ki je staro 200 let, vendar pri nas še vedno ne prav dobro poznano.
Na Slovenskem se je homeopatija v začetku 19. stoletja razširila, z njo so se ukvarjali predvsem plemiči, duhovniki in tudi zdravniki.
Danes se vse bolj uveljavlja.

Jošt Klemenc je zdravnik, doktor medicine z izkušnjami z nujne medicinske pomoči na ljubljanski urgenci.
Iskanje celostnih in učinkovitih načinov zdravljenja ga je pripeljalo do homeopatije.
Po izobraževanju na Mednarodni akademiji za klasično homeopatijo v Grčiji je opravil izpit iz homeopatije.
Je član Slovenskega homeopatskega društva, mednarodnega Združenja zdravnikov homeopatov ter ustanovitelj Centra za celostno zdravljenje.
Svoje medicinsko in homeopatsko znanje stalno nadgrajuje in izpopolnjuje s študijem literature in obiskovanjem različnih seminarjev in kongresov doma in v tujini.

Pozdravljeni Jošt Klemenc in dobrodošli v ekipi strokovnjakov na Med.Over.Net.

Vabljeni, da poveste kaj več o sebi in področju, ki ga poznate in še spoznavate, kot ste sami rekli.

Andreja

I Domišljija je pomembnejša od znanja. Znanje je omejeno, domišljija pa poganja svet. Albert Einstein I Naročilo na ePosvet: https://med.over.net/svetovalec/andreja-verovsek I

Kaj dodati tej kratki in jedrnati predstavitvi?
Morda najbolj pomembno dejstvo, da imam homeopatijo strašno rad in da mi ona ljubezen velikodušno vrača, ko me vsak dan znova preseneča, česa vsega je sposobna. To je res krasen sistem zdravljenja, ki bi moral biti dostopen vsakemu človeku. V državah Evropske unije je homeopatija zelo popularna, v številnih jo izvajajo zdravniki splošne in družinske medicine v sklopu osnovne zdravstvene dejavnosti in storitve krije zdravstveno zavarovanje. Pri nas smo še daleč od česa podobnega, a homeopatija postaja vse bolj prepoznavna in uveljavljena. Naj bo sodelovanje pri tem kvalitetnem portalu prispevek mene in Slovenskega homeopatskega društva k temu.
Lepota homeopatije je v tem, da praktično ni bolezenskega stanja, kjer homeopatija ne bi mogla kaj koristnega narediti. Pri veliko težavah se izkaže, da homeopatija lahko odpravi belezen povsem samostojno in odpade potreba po uradni medicini in njenih zdravilih z večimi ali manjšimi stranskimi učinki. Pri resnejših boleznih bi bilo kaj takega seveda zelo neodgovorno in tedaj je potreben široko razgledan zdravnik homeopat, ki dobro pozna oba zdravilska sistema in ve, kje so omejitve in stranpoti enega in drugega ter zna ustrezno svetovati. Homeopatska zdravila lahko brez težav jemljemo sočasno z zdravili uradne medicine in tako krepimo oboleli organizem, ki potrebuje tudi močna zdravila uradne medicine.
Širok spekter patologije, ki ga pokriva homeopatija, tako iz mene dela splošnega zdravnika, pediatra, ortopeda, psihiatra, ginekologa, pulmologa, alergologa, revmatologa in lahko bi naštel kar večino nekirurških specialnosti, ki se bralcu pokažejo, ko klikne na Zdravstvene posvetovalnice na forumu Med.over.net-a. Še posebno veselje in posledično tudi dobre uspehe imam pri:
• zdravljenju otrok – kožne alergije in astma, ponavljajoča vnetja ušes, tonzil, ponavljajoči bronhitisi, pa motje v vedenju (trmarjenje, hiperaktivnost, agresivnost, ADHD, motnje avtističnega spektra), slaba koncentracija pri šolarjih…
• zdravljenju lažjih psihiatričnih bolezni – fobije, tesnobe, panični napadi in nekronificirana depresija
ženskih hormonalnih motnjah – boleče in neredne menstruacije, menopavzalne tegobe, nepojasnena neplodnost…
Pa še bi lahko našteval, a naj bo dovolj za začetek. Obiskovalce foruma vljudno vabim, da se oglasijo z vprašanjem, komentarjem, pobudo ali vzpodbudo.

No, to je pa lepo prebrati. Vesela sem, da ste dobili homeopata. Včasih uradna medicina odpove, hvala bogu, še vedno nam ostane alternativa.

Zato, dr. Jošt Klemenc, dobrodošli!

Se pridružujem Galebki. Se že veselim, da bomo dobili veliko koristnih napotkov za zdravljenje naših tegob na naraven način.

Dobrodošli :)).

Doktorja Jošta Klemenca pozdravljam in mu želim veliko uspeha pri njegovem delu zdravnika homeopata. Zelo si želim, da mi ne bo potrebno več hoditi v Itralijo ( Padova ) po nasvete in terapijo zdravljenja z homeopatijo.Moje osebne izkušnje z homeopatijo so zelo dobre.

New Report

Close