Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Kontracepcija Pozabljena kontracepcijska tabletka yaz

Pozabljena kontracepcijska tabletka yaz

Pozdravljeni, ne rabite nujne kontracepcije.

Matjaž

Pozdravljeni.
Danes 21.8 bi morala vzeti yaz tabletko. Vzeti bi jo morala okoli 22h in vzeti bi morala 7po vrsti. Pred tem sem imela isti dan se pravi 21.8 nezasciten spolni odnos. In en teden pred tem tudi. Ko sem zacela z novo skatlico yaz sem pri prejsni skatlici spustila bele (4 tabletke) da sem prestavila mesecni ciklus.
Pozabljeno tabletko bom vrjetno vzela do 18 ur prepozno ker je nimam s seboj. Oz jo bom vzela takoj ko bo to mogoče.Ali je kasna moznost zanositve?
Hvala za odgovor. In lep pozdrav.

Pozdravljeni, tveganje je nizko, vzemite pozabljeno tableto in nato še redno tableto po urniku.

Matjaž

Imela sem nezasciten spolni odnos, fantu je prišlo vame. Ta dan sem uzela osmo tabletko, nato sem deveto pozabila in jo vzela 18 ur pozneje. Bi potrebovala jutranjo tabletko?

Ne rabite nujne kontracepcije.

Matjaž

Zivijo,
Po skoraj 3 letih jemanja jazz tabletk sem prvič pozabila 4.tabletko, vzela sem jo 26h kasneje, skupaj s tabletko za tisti dan. Spolni odnos sem imela 6 dni pred pozabljeno tabletko, omenim pa še da fant ni končal v meni. V navodilih piše da je v takem primeru možnost zanositve. Bi me moralo skrbet?

Živjo, ne rabi vas skrbeti.

Matjaž

Hvala za hiter odgovor!
Mogoče še eno vprašanje. Kolegica mi je rekla da ce tabletke jemlješ že več let, in če slučajno pozabiš kakšno ni toliko moznosti za zanositev, saj so ” hormoni se vedno v tvoji krvi”, tudi ce si eno pozabil? Ne vem ce temu vrjeti

Bolj pomembo od tega, kako dolgo so hormoni iz KT v telesu (in v resnici niso prav dolgo), je pomembno, kakšen učinek imajo na gonadno os, ta učinek pa je bolj dolgotrajen.

Matjaž

Pozdravljeni, jemljem tablete yaz. Pozabila sem vzeti 23.tabletko pretisnem omotu in sicer 24 ur prepozno, zato sem vzela dve naenkrat torej 23. in 24. skupaj. Ker nisem v tem mesecu imela spolnih odnosov ni strahu da bi zanosila, me pa zanima če lahko naprej jemljem normalno torej 4. dni placebo in nato nova skatlica ali moram placebo zavreči in začeti takoj z novo tablico.

Hvala in lp

Pozdravljeni, lahko normalno nadaljujete z jemanjem neaktivnih tablet.

Matjaž

Najlepša hvala za odgovor. Potem tudi verjetnost zaščite v nadaljevanju ne bo zmanjšana, torej ko bom po jemanju neakitivnih tabletkah pričela z jemanjem nove tablice ni potrebe po dodatni zaščiti?

Hvala in lp

Ni potrebna dodatna zaščita.

Matjaž

Pozabila sem vzeti tabletko dayletre in sicer 2. V novi tablici. Vzela sem jo po 6 urah ko sem se spomnila. Je prepozno?

Ni prepozno.

Matjaž

Pozdravljeni.

Jemljem tabletke Yasmin. Vceraj zjutraj (ponedeljek) sem imela spolni odnos. Zvecer bi morala vzeti prvo tabletko iz novega zavojcka, a sem jo vzela danes zjutraj (8 ur zamude), takoj, ko sem se spomnila. Obstaja moznost za zanositev?

Ne vem kako se mi je to zgodilo… ali vseeno raje kupim urgentno kontracepcijo?
Hvala za odgovor

Zdravo!

Zanima me, kaj storiti v primeru, ko pozabiš vzeti zadnjo placebo tableto in namesto tega že prvo tableto novega zavojčka. Prvo sem torej vzela že včeraj, namesto da bi jo danes.

Lep pozdrav

Pozdravljeni imam eno vprasanje in sicer cca 6mesecev jemljem kt ok na zacetku so bile krvavitve vsakodnevne sokler se mi telo ni navadili…sedaj 6mesec ko sem vzela 10ta letko po pavzi so se mi pojavile vmesne krvavitve ki traja ze 2dan…naj povem da sem imela tudi prebavne motnje vendar sem pocakala da to mine in vzela dve urici kasneje kt torej ob 23zvecer in zjutraj ob 6h sem zopet dobila prebavne motnje…vceraj sem imela s fantom spolni odnos neglede na krvavitve(je res blaga vendar nadlezna) ali je potrebno da vzamem nujno jutranjo tabletko?
pa se eno vprasanje ce vzamem nujno jutranjo tabletko kako moram potem nadaljevati z jemanjem kt? Najlepsa hvala

Imam vprašanje in sicer začela sem novo škatlico KT yaz in sem pozabila da sem jo že vzela in sem en dan vzela dve. Sedaj pa me zanima ali nadaljujem ali en dan izpustim. Ker sem zamešala dneve..

Hala za odgovor 😉

Spoštovani!

Pozabila sem vzeti 1. in 2. tabletko JAZZ. Se pravi v četrtek, 28.9. zvečer (ob 23.00) bi morala vzeti prvo tabletko, v petek, 29.9. zvečer (ob 23.00) pa drugo tabletko JAZZ. V soboto, 30.9. zjutraj (9.00) sem vzela obe tabletki za nazaj, se pravi v soboto sem vzela dve za nazaj in potem še zvečer normalno eno (3. tabletko).

Danes zjutraj, 2.10. sem imela spolni odnos, ki pa se je zaključil z metodo prekinitve, a brez uporabe kondoma. Trenutno se nahajam na 5. tabletki.

Ker me vseeno skrbi, da obstaja velika možnost zanositve sem razmišljala, da bi vzela “jutranjo tabletko”. Kaj mi svetujete oziroma kako velika je možnost zanositve? Naj vzamem jutranjo tabletko? Če da, katero priporočate?

Najlepša hvala za vaš odgovor.

New Report

Close