Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Kontracepcija Pozabljena kontracepcijska tabletka yaz

Pozabljena kontracepcijska tabletka yaz

Pozdravljeni. Ze 5 let jemljem KT yaz, vse ok. Sedaj pa sem bila na dopustu in je nova skatlica tablet ostala v torbi, ki se je izgubila. V soboto bi morala zaceti z novim zavojem, vendar ker jih nisem imela, nisem zacela. Danes je ponedeljek in jutri se vracam domov. Zanima me kaj storiti, ce sem (bom) zamudila s prvimi tremi tabletkami? Hvala za vas odgovor, lp.

Pozdravljeni!

Začnite jemati tablete ko boste pač lahko. Če boste v torek uspeli zaužiti prvo, potem niti dodatne zaščite ne rabite.

Matjaž

Pozdravljeni!
Že eno leto uporabljam tabletke yaz. V sredo, 31. julija, sem ob 20.00 (kot jih ponavadi vzamem), pozabila vzeti tabletko. Bila je 3. tableta iz paketa. Vzela sem jo naslednji dan ob 8.00.
Spolni odnos sem imela v nedeljo, 4. 8. Do izliva ni prišlo, me pa skrbi predizliv, namreč moj fant je kar dolgo “obtičal” v meni.
Nato sem pozabila vzeti tabletko v sredo, 7.8. Bila je 10. tabletka, torej iz druge vrstice. Vzela sem jo naslednji dan ob 10.00.
Zanima me kaksna je moznost zanositve.
Najlepša hvala za vaš odgovor

Pozdravljeni!

Možnost nosečnosti je zelo mala, kot če zamude ne bi bilo.

Matjaž

Pozdravljeni, vceraj 25.8. sem pozabila vzeti tableto yazz, to je bila 19. tableta. Zadnji spolni odnos sem pred tem imela 17.8. Danes sem vzela pozabljeno tableto in tableto, ki je bila namenjena za danes (torej 2 hkrati). V navodilih pise da bi morala po vseh roznatih tabletah iz tega paketka jemati nove in izpustiti bele. Bi bilo mozno da vzamem tablete od jutri naprej normalno, torej tudi bele in nato nadaljujem z novim paketkom. Kaksna je pri tem moznost zanositve?

Pozdravljeni!

Zakaj pa ne bi naredili kot piše v navodilih? Lahko pa tudi normalno nadaljujete z jemanjem kot ste vajeni, le v naslednjih dneh ne zamudite z jemanjem roza tablet.

Matjaž

Pozdravljeni!

Danes sem ugotovila, da sem pozabila vzeti 24. tabletko (zadnjo roza tabletko). Vzela sem jo nekje 22 ur prepozno. Zanima me, kaj je sedaj najbolj smiselno da naredim? Če danes nadaljujem s placebo tabletkami (danes je prvi dan placeba) ali je potem večja verjetnost, da zanosim? Je v tem primeru bolje, da ravnam tako kot piše na škatlici – da za ta mesec mesečno krvavitev odložim, se pravi placebo preskočim in nadaljujem z novo škatlico?

Najlepša hvala za odgovor.

Pozdravljeni!

Kar nadaljujte s placebo tabletami.

Matjaž

Pozdravljeni,

sama sicer tablete nisem pozabila, sem pa začela z novim zavojckom 1 dan prej kot bi sicer morala (pojedla sem samo 3 placebo tablete, potem pa sem vzela prov iz novega zavojcka). Je zaščita v tem primeru normalna?

Pozdravljeni!

Zaščita je ok.

Matjaž

Pozdravljeni.
Pozabila sem vzeti 24.tabletko, ki bi jo mogla vzeti v cetrtek. Zal sem to ugotovila sele danes in je sploh nisem vzela. Zanima me, ce sedaj vseeno vzamem placebo 4 dni ali pozabljeno tableto obravnavam kot 1.dan placebo, torej z novim zavojem pricnem en dan prej kot ponavadi?
Kaksne so moznosti nosecnosti?
Hvala za odgovor.

Pozdravljeni!

Lahko naredite kakor hočete, tveganje za nosečnost se ni nič povečalo.

Matjaž

Pozdravljeni,

Jutri, v soboto, bi morala začeti z novim zavojčkom kt Yaz, ampak jih nemorem dobiti do ponedeljka, kar pomeni, da jih bom lahko vzela šele takrat. spolnih odnosov nisem imela že kakšen teden. Sedaj pa me zanima ali to pomeni da prestavim prvi dan iz sobote na ponedeljek ali morem vzeti pozabljene tablete, torej kot da je prvi dan bil sobota?

Že vnaprej se zahvaljujem za odgovor:)

Pozdravljeni!

V ponedeljek pričnite z novim zavojčkom, to je vse.

Matjaž

Pozdravljeni,
Pozabila sem vzeti 9. tabletko v zavojcku (2 v 2 vrsti) in sem jo vzela z nedeljsko z vec kot 24 urno zamudo. Ta dan sem tudi imela nezasciten spolni odnos. Vceraj, 5.11. Sem dobila rjavi izcedeky ki je posledica pozabljene tableke.
Zanima me, ali obstaja strah za nosecnost? Hvala za odgovor in lp.

Pozdravljeni!

Zaradi zamude v drugem tednu se tveganje za nosečnost ni povišalo.

Matjaž

Živijo,

Tablete Yaz jemlem že 5 leto.. Ob pogovoru sem ugotovila, da sem ne vede napačno vzela prve tablete, kar pomeni, da sem bila 5 dni brez aktivnih tablet. Danes, sem nepremišljeno imela spolni odnos, (danes sem vzela 5. tableto). Ali mi priporocate jutranjo tabletko?

Živjo!

Dajte še enkrat razložit z datumi oz. dnevi jemanja KT. Kaj to pomeni “napačno vzela prve tablete”? 5 dni brez aktivnih tablet v katerem tednu oz. ste pred temi pozabljenimi tabletami jemali tablete ali ne?

Matjaž

Sem ugotovila, da sem malo čudno napisala.. torej v torek 29.10. sem vzela zadnjo roza tabletko potem pa so sledile bele tablete. V nedeljo zjutraj bi morala začeti z novo škatlico, ampak sem to storila šele v ponedeljek popoldne. Kar pomeni da sem do danes vzela prvih 5. roza tabletk in imela spolni odnos.. upam, da sem dosti razumljivo napisala:)

V bistvu ste premor podaljšali iz 4 dni (za premor pri Yaz štejem bele tabletke) na 5 dni. V tem primeru nujna kontracepcija ni potrebna, tudi nobena druga zaščita ne.

Matjaž

New Report

Close