Pozabljena kontracepcijska tabletka yaz
Pozdravljeni.
Zanima me sledeče.
V soboto 26.1. Sem pozabila vzeti 15.tabletko,vzela sem jo s tam nekje 12urno zamudo, tisti dan sva z možem imela nezaščiten spolni odnos (saj sem čisto pozabila na pozabljeno tabletko).
Danes, sem se spomnila da sem ponovno prespala tabletko in sem 21.tabletko vzela z manj kot 12urno zamudo.
Zdaj pa me zanima sledeče. Je kakšna možnost zanositve? Naj nadaljujem s KT normalno, ali pridem na nov ovoj? Kako v tem postopku?
V primeru, da imava sedaj nezaščiten odnos vpliva na to pozabljeno tabletko?
Najlepsa hvala za odg.
Lep pozdrav.
Pozdravljeni!
Danes sem pozabila vzeti 3. Tabletko v ovojcku (yaz) . Pred 7 dnevi sem imela nezasciten spolni odnos. Tabletko sem vzela z zamudo 22 ur. Skrbi me saj v navodilih pise da sem lahko noseca kljub temu da je bil spolni odnos pred 7 dnevi. Menstruacijo sem dobila 4 dni po spolnem odnosu. Ali se moram vseeno posvetovati z zdravnikom?
Najlepsa hvala za hiter odgovor!
Pozdravljeni,
Yaz jemljem 4 leta. Prejšnji mesec sem jemanje aktivnih tablet podaljšala za dva dni (iz novega ovoja), kar mi je ginekologinja zagotovila, da ni problema. Torej 26 aktivnih. Nato sem imela 4 dni placebo, ko bi morala vzeti 1. tabletko v novem ovoju, pa sem jo pozabila in jo vzela 23 ur kasneje kot bi jo sicer morala. Ali obstaja povišana verjetnost za nosečnost in bi me moralo skrbeti?
Hvala
Pozdravljeni,
2. tabletko Yaz sem vzela kot obicajno, ob 22.30. Zaradi slabega pocutja sem malo pred drugo uro zjutraj bruhala. Sedaj pa me zanima sledece. To je zadnji ovoj tabletk, ki jih imam, saj za naslednjega morem na pregled h ginekologinji, tako da ne morem vzeti nadomestne tabletke (saj je danes nedelja). Kaj lahko storim? Vceraj, v soboto, sva imela s fantom nezasciten spolni odnos. Ali obstaja moznost zanostive?
Hvala za odgovor in lep pozdrav
Pozdravljeni. Kt yaz jemljem že 3 leta, do sedaj nisem nikoli pozabila ali zamudila z tableto, in nevem sedaj kako naj ravnam (moja ginekologinja dela sele jutri popoldan). V petek 5.7 sem začela z novo škatlico kt yaz. Do nedelje 7.7 sem še imela odtegnitveno krvavitev. In danes (sreda 10.7) sem ugotovila da sem pozabila vzeti tableto v ponedeljek in torek (torej dve pozabljeni). Nazadnje sem imela spolni odnos četrtek, dan pred krvavitvijo. Zanima me seveda moznost zanositve, in kako naj ravnam sedaj v tej situaciji? Se zahvaljujem za odgovor
Torej kot sem rekla, v četrtek 4.7 sem nazadnje imela spolni odnos, v petek sem dobila odtegnitveno krvavitev zjutraj (kot obicajno) , zvečer pa začela nov zavojček, vzela 3 dni kot je treba, danes pa ugotovila da sta pozabljeni v ponedeljek in torek. A vzamem te pozabljene tudi ali samo to redno od danes?
In realno moznost ce bi lahko prislo do zanositve? (glede na to da je 6 dni od zadnjega odnosa)
Pozdravljeni.
Lepo prosim, če mi lahko odgovorite na sledeče vprašanje. Pozabila sem zadnjo tabletko iz zavojčka Yaz in nato naredila 4 dni premora, se pravi je bilo vse skupaj 5 dni premora. Dobila sem menstruacijo in danes moram vzeti tabletko iz novega ovoja. Sem naredila napako, ker nisem že včeraj vzela aktivne tabletke?To pomeni, da sem nezaščitena in moram danes vzeti dve tabletki? Oz. sem nezaščitena naslednjih 7 dni? Ali danes pač vzamem novo in normalno nadaljujem?
Najlepša hvala za odgovor.