Pozabljena kontracepcijska tabletka
Pozdravljeni.
Imam eno vprasanje očitno se mi je zgodilo da sem vzela ta mesec eno tableto preveč torej danes bi mogla vzet za petek. Ampak je ni basledna je kr sobotna. In kako naj zdaj nardim naj naprej jem normalno pa sem ravno tak zascitena ali naj preneham. Nimam pa trenutno novega paketka niti doma. Prosim za pomoč lp.
Pozdravljeni!
Če prav razumem, ste en dan zaužili dve tableti namesto ene, in vam sedaj ta ena tableta manjka? Nič hudega, nadaljujte z jemanjem, kot da se ni nič zgodilo, vsak dan eno tableto, do konca zavojčka. Če nimate nove škatlice tablet, da bi z njimi pravočasno začeli, potem po zadnji uporabljeni tableti iz tega zavojčka pri spolnih odnosih uporabljajte kondom.
Matjaž
Pozdravljeni.
Jemlem tablete logest, vedno ob istem casu. Prej nikoli nisem pozabila vzeti tablete. V nedeljo sem imela zadno tabletko v ovoju pred pavzo ampak je zal nisem imela pri sebi da bi jo vzela ob dolocenem casu (ob 20.00 jih jemlem). Vzela sem jo naslednji dan (ponedeljek) komaj ob 11.45. Premor sem vseeno naredila in menstruacijo sem dobila normalno le dan prej (v torek zjutraj sem jo dobila, obicajno pa jo dobim v sredo zjutraj). Spolni odnos sem imela v soboto in v nedeljo (brez zascite), vendar fantu ni prislo vame. Obstaja kaksna moznost zanositve? Vzamem tabletko po nazascitenem spolnem odnosu (norleva tabletka)? Al kaj priporocate?
Hvala za odgovor 🙂
Pozdrav.
Spet jaz pisem ista kot vceraj. Ko sem napisala da sem menstruacijo dobila dan prej kot obicajno. To je res vendar je menstruacija bila le kot zacetek in potem nic kaj konkretnega. Trebusne krce kot vsak mesec jih imam tudi sedaj vendar sem panicna zakaj menstruacije ni.. bo se prisla ker se imam pavzo do nedelje? Me skrbi brez razloga?
Pozdravljeni!
Jemljem kontracepcijske tablete Logest in včeraj sem prvo tabletko iz ovoja pozabila vzeti. Prej se mi nikoli ni zgodilo da bi kakšno pozabila vzeti, zato sem zdaj nekoliko nesigurna. Spolne odnose sem imela v soboto 29.8. pozno zvečer in potem ne več saj sem imela ta teden menstruacijo (31.8. Sem jo dobila in jo imam še zdaj). Tabletke ponavadi jemljem ob 21.00h oz. vcasih kaksno uro prej ali pozneje, ampak ponavadi le v razponu ene ure gor dol. Da sem tabletko pozabila vzeti, sem se spomnila danes ob 8.20h in jo takoj vzela, morala pa bi jo vzeti včeraj ob 21.00h. Zanima me kakšna so tveganja.
Hvala za odgovor in LP
pozdravljeni! že dobro leto jemljem tabletke YAZ. v torek bi morala začeti z jemanjem tabletk iz novega ovoja, ampak me je čas očitno čisto povozil, in sem šele danes (četrtek) ugotovila, da bi morala že 2 dni nazaj začeti z jemanjem. problem je, da sem imela v petek spolni odnos. kolikšne so možnosti za zanositev? kaj storiti? hvala za odgovor, lp, prestrašena
Na vaše vprašanje sem že odgovoril: http://med.over.net/forum5/read.php?278,10676354,10676354#msg-10676354
Matjaž